I'll melt the snow for you. '4

Dankje voor de reacties op men schrijfstijl.
Eerlijk gezegt vind ik er zelf niets aan...

Maar toch bedankt ^^

x.

Mogelijke uitkomsten

Deep within this frame of mind. (11 x uitgekomen)

Als ik rustig men boterham op zit te eten, wordt er op de deur geklopt. Ik leg men eten neer en haast me naar de deur. In deze koude winterdagen laat ik liever niemand buiten staan wachten. Als ik de deur opendoe, merk ik al meteen op dat Jonas voor men neus staat. Hij is de broer van Jole. Hij heeft hetzelfde haar, dezelfde neus, hetzelfde ondeugende gezichtje en dezelfde warme stem. Kortom, hij is hetzelfde. Ongeveer dan toch. “God morgon, Fien.” Begroet hij me lief. “Jonas!” Ik twijfel niet en neem hem meteen in men armen. Hoewel, ik verplicht hem om mij in zen armen te nemen. Wat Jonas gewillig doet. We komen goed met elkaar overweg. “Ik zoek gezelschap..” Deelt hij me mee met een glimlach. Arme Jonas.

Jonas&Jole spelen allebei ijshockey. Een Belgische ploeg deed aanbod om Jole te ‘kopen’. Zodat hij er een heel seizoen lang bij zou spelen. Maar Jole heeft zoiets nog nooit gedaan, dus mocht Jonas mee. Ze kregen er kost&inwoon. Het enige wat ze moesten doen als tegenprestatie, was matchen spelen, trainen, en helpen bij de kleine kindjes. Maar Jonas is onlangs terug naar Zweden gestuurd. Tot grote spijt van Jole…

“Moet je wat drinken?” vraag ik hem als we binnen zijn. “Als je fruitsap hebt, zeg ik geen neen.” Weer die glimlach. Zo geweldig. “Oké. Komt eraan!” bevestig ik de vraag naar fruitsap. “Heb je nog iets van Jole gehoord?” Ik zet de fruitsap voor Jonas’ neus. “Ja, hij maakt het goed. Hij traint de U17*. Hij deelt het appartement met 2canadezen en 1 Italiaanse Canadees. Iedereen is er aardig voor hem. Pff, ik mis hem..” Hij klinkt droevig. Ik kijk hem aan. “Het is normaal dat je hem mist, je bent zen grote broer. Zonder jou stond Jole niet in België, en zonder jou had hij nooit zoveel vertrouwen gehad in alles als nu. Jij moet ook vertrouwen hebben Jonas, Jole zou niet willen dat je droevig was. Oké, begrijp me niet verkeerd. Hij wilt natuurlijk ook dat je hem mist,maar op een goede manier. Het beste wat je nu kan doen, is plezier maken. Voor je het weet, staat hij er weer.” Jonas bekijkt me alsof ik net heb verteld dat ik alle regels van ijshockey snap. “Euhm, dank je Dr. Phil. Ik zal zeker je raad opvolgen.” Hij lacht kleintjes. En daar heb je het al, de lach.

*wat staat voor Under 17. Dus de ploeg die bestaat uit jongens onder 17jaar.


Jole is men maatje. Hij is goalie;en dat wil zeggen dat hij in de goal staat. Hij speelt ook ijshockey. Samen met Jonas groeide hij op in ons dorpje. Samen speelden ze ijshockey bij Kasper,Malte,Nels&Sten. We groeiden op alsof we familie waren van elkaar. En eerlijk, dat voelt nog zo. Ik mis die tijden. Was Jole nu ook maar bij ons. Dan kon hij weer eens lachen als ik een term uit het ijshockeyreglement wou ontcijferen. Meestal.. heb/had ik het wel mis. Maar, als ik dan vraag wat een pirouette is, kan ik ook eens goed doorlachen. 2 verschillende werelden, maar toch zo samen, zo vredelievend. Één geheel.

Voila

Statistieken

Statistieken

Reageer (4)

  • mariexx

    super mooi!!!
    rap verder schrijven
    want kan al ni meer wachten!!!
    Xx.. zjg

    1 decennium geleden
  • Dimension

    wow!
    Ki schoon
    Verder gaan.
    tsss nie aan twijfelen, ge schrijft kei schoon!!!
    (K)

    1 decennium geleden
  • Fireflightx

    Super!
    ik hou gewoon van je quizen :D
    snel verder bitte (en ik weet zeker dat je dat gaat doen xD)
    xX

    1 decennium geleden
  • BILLweloveya

    Because this is perfect.
    ichliebedich.<3

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?