I'll melt the snow for you. '5

Here's a new one.
Hope you like it.


Commentz would be nice ^^

x.

Mogelijke uitkomsten

Come tumbling down, and a new world will begin (12 x uitgekomen)

“Wat ga je met kerst doen?” vraagt Jonas om de stilte te verbreken. “Normaal gezien zoals altijd een diner houden met de buurt, maar of dat dit jaar ook nog zo zal zijn, betwijfel ik.” Antwoord ik stilletjes. “Ik ben alleen met kerstmis..” fluistert hij zachtjes. Normaal gezien zou ik nooit een diner overslaan. Het is een ritueel, maar omdat Jonas alleen is, wil ik niet anders dan hem opvangen. “Ik denk dat ik niet ga. Wij gaan samen met Kerst plezier maken, en we zullen het nooit vergeten!” zeg ik opeens enorm enthousiast. Toch denk ik ergens dat Jole normaal gezien naar huis zou komen. Om met zijn familie kerst te vieren. Maar als Jonas zegt dat hij alleen is,zal dat mogelijk wel niet zo zijn. Maar dan nog, een kerst zonder familie, is dat niet een beetje raar? Zouden ze daar in België dan zo streng op zijn? Onmenselijk! Jonas kucht. “Waarom trek je al die rare koppen?” Opeens begint hij me na te doen. “Omdat ik aan het nadenken was. Ik dacht net, dat een koe wel heel sterk moet zijn. Het heeft 3magen. Als dan elke maag leeg is, wat dan? Dan moet het beest toch sterk zijn om niet te verhongeren?” Snel verzin ik zomaar een thema. “Een koe heeft förresten* 7magen.” Deelt Jonas me mee. Ik kleur rood en glimlach scheefjes.
*förresten: Trouwens in het Zweeds.


Ik bedenk me net dat ik nog geen kerstcadeau voor Jonas heb. Jole zou me natuurlijk wel raad kunnen geven. Ik besluit dat ik Jole ga opbellen als Jonas weg is. “Wat ga je vandaag nog doen?” vraag ik snel. “Trainen. Vrijdag hebben we toernooi en ik moet zien dat ik het aankan. Kom je ook niet kijken?” Hij kijkt me vragend aan. “Vrijdag.. Hmm, ja. Dan kan ik.” Ik lach naar hem. “Oké dat is dan afgesproken. Maar nu moet ik gaan. Ik ga nog snel langs huis men ijshockeyzak halen, en dan moet ik vertrekken.” Hij staat op en doet zen jas aan. “Oké, ik spreek je nog wel.” Aan de deur geeft hij me nog een knuffel en een kus op men voorhoofd, en is dan weg. Snel haast ik me terug binnen naar de telefoon. Het nummer van Jole heb ik, maar naar België bellen is niet echt goedkoop. Maar ach, het is Jole. Snel draai ik zen nummer en wacht in spanning af..

Jole is niet echt een van de snelste mensen. Soms wel, maar als het op zijn GSM opnemen aankomt, kan hij je uren laten wachten. Zeker als hij ziet dat het een Zweedse nummer is, dan slaagt hij helemaal op hol.

De toon gaat over. “Emot Jole.” Hoor ik aan de andere kant. Van blijdschap spring ik in de lucht. “Jole! Fien här!” roep ik blij. “Fien? Ben jij het?” Zijn stem klinkt ongeloofwaardig, alsof hij het niet kan geloven. Niet gelovend dat ik aan de lijn ben, de persoon waar hij al van kleins af 2handen op 1 buik mee is. “Ja Jole, ik ben het!” Ik sta zowat te roepen en te springen van blijdschap. “Fien! Alles oke?” Hij lacht hard. “Ja hoor, met jou?” Op de achtergrond hoor ik nog wat stemmen, maar die doen me nu niets. “Alles goed. Waarom bel je me?” Ik zucht. “Ik wil dat je naar huis komt voor Kerst. Jonas is juist bij me geweest, en mist je erg. Net zoals ik. Iedereen hier..” Er valt een stilte. “Ik mis jullie ook, heel erg zelfs. Maar ik kan niet terug. Ik moet elke dag trainen, en zelf training geven.. Ik wou dat ik kon..” Zo zit dat daar in België. Ze zetten mensen aan het werk, zodat ze niet eens zelf Kerst kunnen vieren. “Wie train je dan?” Vraag ik puur uit nieuwsgierigheid. “De kleintjes. En de grotere, en soms moet ik in de goal staan.” Eigenlijk zou ik het willen zien. En opeens krijg ik een idee, het eerste goede idee in jaren. “Oh jammer. Maar knul, ik moet gaan. Er is iemand thuis.” Oké, dat is wel gelogen, maar ik heb andere dingen aan men hoofd.

Voor Jonas ga ik dit jaar een speciaal cadeau kopen. Ik ga ervoor zorgen dat we 2weken naar België kunnen gaan. Het enige wat ik weet, is dat we in Stockholm vertrekken met het vliegtuig, en in Brussel aankomen. Maar Brussel ligt naar het schijnt wel ver weg van de plaats waar Jole zit. Misschien kunnen we met de bus? Of kan ik contacten leggen in de hockeyploeg van Jole? Ik zal nog wel zien. Maar het enige wat ik weet, is dat we met zen 3 een onvergetelijke Kerst zullen hebben.

Voila

Statistieken

Statistieken

Reageer (3)

  • mariexx

    kei goe!!!
    doe rap voort!!!
    kan al ni meer wachte!!!
    Xx.. kzie je graag (H)

    1 decennium geleden
  • Fireflightx

    Super!
    echt ik hou gewoon van je quizen :D
    snel verder
    xX

    1 decennium geleden
  • BILLweloveya

    amazing.

    ily<33

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?