Welk spel uit Harry Potter is echt iets voor jou?

Harry Potter, de beroemde boekenserie waar ik echt verslaafd aan ben. Het is heerlijk geschreven en geweldig uitgewerkt. En daarbij: het zijn de meest spannende boeken die ik ooit heb gelezen! In de toverwereld zijn zoveel mogelijkheden. Ze hebben hun eigen talen, feestdagen en spellen. En daar ga ik het nu over hebben: spellen. Er zijn een aantal spellen die in de Harry Potter boeken beschreven worden: Fluimstenen, Knalpoker, Toverschaak en natuurlijk Zwerkbal, je hebt er vast wel eens over gehoord of gelezen. Maar welk van die spellen past nou echt bij jou? Welk spel zou jij moeten spelen in de toverwereld?

Mogelijke uitkomsten

Fluimstenen (172 x uitgekomen)

Wat echt een spel voor jou is, is Fluimstenen.
Dit is een spel wat veel lijkt op Jeu De Boules. Men probeert met fluimstenen een klein steentje te raken door middel van rollen. Wanneer je je fluimstenen het dichtst bij het kleine steentje gerold hebt, win je het spel. Als je verliest wordt je echter door de fluimstenen ondergespoten met pus.

Knalpoker (33 x uitgekomen)

Wat echt een spel voor jou is, is Knalpoker.
Dit lijkt heel veel op normale poker. De bedoeling is dat je bepaalde combinaties krijgt met je speelkaarten. Hierop kun je veel geld inzetten. Als je gewonnen hebt, win je ook al de inzet. Een groot nadeel (maar tegelijkertijd een groot voordeel) van Knalpoker is dat de kaarten op elk willekeurig moment kunnen ontploffen.

Toverschaak (64 x uitgekomen)

Wat echt iets voor jou is, is Toverschaak.
Dit is een spel dat veel lijkt op echt schaak, maar dan een beetje anders. In plaats van je schaakstukken met de hand te verzetten, kun je ze commanderen om naar een bepaald veld te gaan. Goed getrainde schaakstukken zullen naar jouw commando luisteren. Ze vernietigen de schaakstukken van de tegenpartij ook echt, in tegenstelling tot gewoon schaak.

Zwerkbal (113 x uitgekomen)

Wat echt iets voor jou is, is Zwerkbal.
Dit is een balspel dat op vliegende bezems gespeeld wordt. Er zijn twee teams en in elk team zit een wachter, twee drijvers, een zoeker en drie jagers. Er wordt met meerdere ballen gespeeld: de Gouden Snaai (een klein gouden balletje met vleugels), de Slurk (een grote, rode bal) en de twee Beukers (grote, harde ballen). Ook zijn er doelpalen. Voor de jagers is het de taak om met de Slurk te scoren. De zoeker moet de Gouden Snaai zien te vinden. De drijvers slaan met knuppels de Beukers op tegenstanders en de wachter moet de Slurk tegenhouden als die op zijn/haar doelpalen afkomt.

Statistieken

Statistieken

Reageer (23)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?