Wat maakt jou een goede vriend?

Vriendschap. Een mooi woord met een redelijk duidelijke betekenis. Maar toch betekent het voor de een soms iets anders dan voor de ander. En je hebt ook verschillende soorten vrienden. In deze quiz kan je testen wat jou nou een goede vriend maakt.

Winnaar van de QOTM-wedstrijd van november.

Mogelijke uitkomsten

Acceptatie (51 x uitgekomen)

Er is weinig wat ervoor kan zorgen dat jij een vriend niet meer zou mogen. Je houdt je vrienden zoals ze zijn en je zou ze niet snel vragen om te veranderen. Ze zijn zoals ze zijn, en dat is voor jou goed genoeg. Onvoorwaardelijke acceptatie is iets wat jou tot een goede vriend maakt. Want hiermee toon je respect voor je vrienden. Let er wel op dat verandering niet per definitie slecht hoeft te zijn. Je mag je vrienden wanneer dat nodig is best eens wijzen op minder goede eigenschappen. Je zou ze daar soms juist mee kunnen helpen.

Bescherming (20 x uitgekomen)

Jij zal altijd klaarstaan om je vrienden te beschermen. Je vrienden zijn je dierbaar en je zal ze niet laten vallen. Je stelt je vrienden hiermee snel boven de anderen, waarbij je moet uitkijken om niet te veel aan “vriendjespolitiek” te doen. Je vrienden hebben veel aan je en het is goed van je dat je zo veel hen wil doen. Kijk wel uit: laat je vrienden niet van je profiteren en beland niet in een tunnelvisie. Ook je vrienden hoeven niet altijd gelijk te hebben. En vergeet niet ook voor jezelf op te komen.

Rechtvaardigheid (42 x uitgekomen)

Bij rechtvaardigheid hoort eerlijkheid en betrouwbaarheid. Jouw vrienden kunnen je altijd vertrouwen. Je bent absoluut geen verrader en je zal niet snel tegen mensen liegen. Je houdt geheimen geheim en breekt geen beloftes. Je bent eerlijk, ook tegenover je vrienden. Je oordeelt op een rechtvaardige manier, waarbij je vriendjespolitiek dus uitsluit. Kijk soms wel uit om mensen niet te kwetsen wanneer je eerlijk zegt wat je vind. Soms is het handig om het voorzichtig te brengen of er niet te veel over te zeggen.

Statistieken

Statistieken

Reageer (8)

  • Writex83

    Rechtvaardigheid!

    Klopt als een bus.
    Al ben ik ook assertief. Ik weet wanneer ik wel of niet iets moet zeggen. Spreken is zilver, zwijgen is goud.
    En als je eenmaal mijn vertrouwen gewonnen hebt, heb je ook echt een vriendin aan mij en kom ik voor je op.

    xxx

    6 jaar geleden
  • Hauntme

    Rechtvaardigheid, klopt.

    8 jaar geleden
  • LittleLet

    Acceptatie...ja dat kan goed zijn.

    8 jaar geleden
  • HermioneGranger

    Rechtvaardigheid, past wel, mijn pa is advocaat (Y)

    9 jaar geleden
  • nerveus

    Rechtvaardigheid. Dat past wel bij me. Erg goede quiz! :D

    9 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?