Wat voor middeleeuws figuur ben jij?


Welkom in de Utrecht in de middeleeuwen. Op de straten ligt vieze troep en de kerkklokken luiden.
'Aan de kant!' roept een kreupele knecht. Iedereen maakt plaats voor de statige ridder op het zwarte paard.
'Vader!' roept een schone jonkvrouw die bijna flauw valt van het beeld van de dappere ridder.
Een dikke monnik leest voor uit de bijbel aan een groepje vrouwen.
'Heb je het gehoord?' fluistert een vrouw tegen een ander. 'Er is een heks in de stad! Vanmiddag gaat ze op de brandstapel.'
De andere vrouw knikt opgewonden en vertelt het nieuws gauw aan alle anderen.
Al snel vertrekt de stoet vol spanning en opwinding naar het marktplein, waar een enorme stapel hout al klaar ligt voor het spektakel.
'Wie ben jij?' fluistert een jonge knecht vrolijk tegen jou. 'En wat doe je normaal gesproken?'

Mogelijke uitkomsten

Boer Kollo (22 x uitgekomen)

Jij past perfect in het plaatje van een middeleeuwse boer. Je bent graag buiten en vindt het heerlijk om in de tuin te werken. Jij draait je hand niet om voor een klusje en bent eerlijk. Je bent daarbij waarschijnlijk een hele goede vriend! Als boer zou je niet veel salaris krijgen, maar het maakt jou niet uit. Je wilt gelukkig zijn en een fijne familie hebben!

Boerin Greetje (29 x uitgekomen)

Jij zou een hele goede boerin zijn! Je houdt van het land, maar ook om met je handen bezig te zijn. Haken of breien, dat kan je heel goed, maar je kan bijvoorbeeld ook meehelpen in de tuin. Je bent verschrikkelijk lief en aardig en je geeft veel om je familie. Als boerin heb je niet een heel breed inkomen. Maar als je een goede familie hebt ben jij gelukkig!

Knecht Johannes (6 x uitgekomen)

Jij zou een knecht zijn! Jij vindt het leuk om anderen te helpen en om iets te betekenen. Je bent goudeerlijk en heel aardig. Als er wat te beleven is ben jij er het allerliefste bij. Maar je weet wanneer het genoeg is, als je verder moet werken klaag je niet en ga je gewoon door! Als knecht ben je niet rijk, maar wat jou betreft hoeft dat ook niet!

Koopman Pieter (0 x uitgekomen)

Jij bent de ideale koopman! Je bent best sluw en vindt het leuk om te handelen. Je verkoopt dit en een beetje dat. Je kijkt altijd eerst of iets echt wel goed is en of JIJ er wat aan hebt. Misschien ben je niet altijd de eerlijkste, maar je verdient geld en je bent gelukkig. Dan maakt het jou niet uit wat anderen van je vinden!

Koopvrouw Mette (0 x uitgekomen)

Jij bent een geboren koopvrouw! Er waren vooral koopmannen in de middeleeuwen, maar daar zou jij je niks van aantrekken. Jij houdt je goed staande, zelfs als het niet jouw wereld is. Je vindt het leuk om te handelen en spullen te verkopen. Als je winst maakt is dat mooi meegenomen! Je trekt je ook niks aan van stomme reacties, je bent goed zoals je bent!

Broeder Martijn (3 x uitgekomen)

Jij zou een geboren monnik zijn! Je bent gelovig en probeert altijd anderen te helpen. Landlopers, dieven, edelen of een eenzame kluizenaar, iedereen is welkom bij jou! Als monnik heb je veel taken, maar je zou jou er nooit over horen klagen. Je bent slim en vindt het belangrijk om anderen dingen te leren!

Zuster Machtild (1 x uitgekomen)

Jij zou een hele goede non zijn! Jij gelooft in de heilige Christus en in God. Je hoopt ook dat anderen dat doen, maar jij wijdt jouw leven aan de heilige geest. Je bent eerlijk, vroom en heel lief. Je staat voor iedereen klaar en helpt waar dat kan. Ook wil je je intelligentie gebruiken om anderen omhoog te helpen, in plaats van naar beneden te duwen!

Ambachtsman Berend (0 x uitgekomen)

Jij bent een geboren ambachtsman! Jij zou iets met je handen doen. Bakker, smid of schoenmaker, het maakt jou niet uit, als je maar je handen gebruikt. Je vindt het fijn om anderen te helpen, bijvoorbeeld door het maken van de kleding of het repareren van spul. Je bent eerlijk en je bent goed in je vak. Daar help je anderen heel goed mee!

Ridder Reynold (2 x uitgekomen)

Jij bent sowieso een ridder! Jij bent dapper, sterk en trouw. Dat zijn de ideale eigenschappen van de middeleeuwse ridder! Je vindt het niet erg om te vechten en je valt niet flauw van een beetje bloed. Op jou kunnen mensen bouwen en dat doen ze dan ook. Je werkt hard en sport graag. Sommige mensen kunnen je agressief vinden of wat dan ook, maar bij een ridder komt dat goed van pas!

Ridder Luthgard (1 x uitgekomen)

Jij kruipt zo in de huid van een vrouwelijke ridder! Je bent dapper, rechtvaardig en trouw. Je zou ridder zijn, maar wacht. Een vrouw? Vrouwen waren nooit ridders, maar voor jou is dat geen probleem. Jeanne d'Arc is jouw voorbeeld en je vecht gewoon aan de zijde van een man. Je bent een geboren feministe en je schrikt niet van een gevecht. Ook ben je heel sportief!

Bisschop Anthonius (1 x uitgekomen)

Jij zou de ideale bisschop zijn! Je bent rechtvaardig en een goede leider. Als leider van de katholieke kerk zou jij uitblinken. Je wordt boos op mensen die het in jouw ogen slecht doen en je bent een geweldig iemand tegenover de mensen die het goed doen. Op jou kunnen mensen bouwen en dat is verschrikkelijk fijn!

Waardin Berta (3 x uitgekomen)

Jij zou de geweldigste waardin zijn! Je bent best streng, maar ook gezellig. Jij zit niet snel bij de pakken neer, maar je houdt zeker van een feestje! Dronkenlappen zijn in jouw ogen gewoon mannen die beter opgevoed hadden moeten worden. Je doet graag je werk goed en iedereen houdt van je. Je bent een gezellig feestbeest!

Jonkvrouw Alene (14 x uitgekomen)

Jij bent een perfecte jonkvrouw! Jij bent mooi en ook best ijdel. Daarbij ben je ook verschrikkelijk aardig en zie je er altijd keurig verzorgd uit. Je besteed veel aandacht aan je uiterlijk, dat vind je gewoon fijn! Ook vind je het lekker om rustig aan te doen en niet te veel te moeten. Veel mensen voelen zich bij jou op hun gemak, ookal ben jij een soort prinsesje.

Hertog Adelbert (6 x uitgekomen)

Jij zou een ideale hertog zijn! Jij bestuurt graag dingen, je hebt graag veel macht. Dat is goed, want je bent rechtvaardig en eerlijk. Ook kan je soms wat statig overkomen. Je trekt je alleen soms net iets te veel aan van wat anderen van je vinden, maar dat maakt niet uit, want je bent goed zoals je bent, hoe cliché die zin ook klinkt!

Hertogin Hadewig (11 x uitgekomen)

Jij bent de beste hertogin! Jij bent soms wat bazig, maar dan niet in slechte vorm. Je neemt graag de leiding en bemoeit je snel met anderen. Je hebt graag alle touwtjes in handen en wil iedereen helpen. Sommige mensen vinden dat vervelend, maar dat maakt jou niet uit. Als een ander de leiding heeft vind jij dat wel lastig, maar dat gebeurt niet zo vaak.

Statistieken

Statistieken

Reageer (2)

  • AmeranthaGaia

    Boerin Greetje. Leuke quiz, zeg. Zoiets zie je ook maar zelden! Ik geef dit cijfer dan ook echt bijna nóóit, maar de vragen antwoorden en uitkomsten zijn zo goed dat ik niet anders kan. Een 10!

    7 jaar geleden
  • Marisha

    Boerin Greetje :)

    7 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?