Welk onbekend hondenras past het beste bij jou?

Er zijn ontzettend veel hondenrassen en veel daarvan zijn nogal onbekend. Met deze quiz kom je erachter welk van een aantal onbekende hondenrassen het beste bij jou past. Heel veel plezier!

Mogelijke uitkomsten

Australian Kelpie. (53 x uitgekomen)

Dit hondenras is een echte werkhond en ze zijn erg loyaal. Wanneer ze je eenmaal vertrouwen is dat vertrouwen voor eeuwig. Tegen andere honden zijn ze ook erg aardig, maar niet altijd. Ze zijn erg aanhankelijk en kindvriendelijk. Ze zijn ook ontzettend intelligent en hebben een schofthoogte van 46 tot 51 centimeter. Dus zoek je een loyale, gehoorzame en trouwe hond, dan is de Australian Kelpie echt iets voor jou.

Schipperke (7 x uitgekomen)

Nee, dit is niet de naam van een schipper of een schip, maar het is een hondenras. Ze hebben een schofthoogte van gemiddeld 32 centimeter en hebben een harde vacht. Zijn staart doet men vaak denken aan die van een eekhoorn. Het zijn intelligente beesten die ook erg opgewekt zijn en ze kunnen in het algemeen prima overweg met kinderen. Ook zijn het erg beweeglijke dieren die niet graag stilzitten. Soms kunnen ze ietwat wantrouwig overkomen tegenover vreemden en ze zijn nogal blaf-graag. Schipperkes hebben een Belgische afkomst en zijn herders. Al met al een beetje boerderij-honden.

Affenpinscher (4 x uitgekomen)

Deze wat kleine honden hebben zeer grappige gezichtjes en zijn ietwat waaks, maar ook heerlijke gezelschapsdieren. Ze hebben ruwe haren en knuffelen ontzettend graag. Ze hebben een schofthoogte 20 á 30 centimeter en wegen tussen de vier en vijf kilo. Hun karakter bestaat uit de bijna onmogelijke combinatie van aanhankelijkheid, koppigheid, onverschrokkenheid en braafheid. Ben jij dus toe een een erg bijzondere gezelschap hond met een lief kopje, dan moet je zeker een Affenpinscher.

Noorse Elandhond. (54 x uitgekomen)

De Noorse Elandhond is een erg vrolijk ras, maar ook best groot. Ze hebben een gemiddelde schofthoogte tussen de 43 en 49 centimeter. Ze hebben een gewicht van tussen de 20 en 24 kilogram. Let op, het is wel een jachthond en heeft dus wel wat extra aandacht nodig in de opvoeding, maar dan is het wel de moeite waard. Ze hebben een gedisciplineerde opvoeding nodig, zij het met de zachte hand. Een erg bijzonder kenmerk van de Noorse Elandhond is dat het nauwelijks lichaamsgeur verspreid. Ze zijn verkrijgbaar in twee kleuren: grijs en zwart. Deze hond heeft ook veel beweging nodig, maar het is een trouwe hond en een maatje voor het leven. Heb je behoefte aan een hond die een beetje een uitdaging is, dan is de Noorse Elandhond erg geschikt voor jou.

Lagotto Romagnolo (43 x uitgekomen)

Deze hond heeft niet alleen een bijzondere naam, maar ook een bijzonder uiterlijk. Ze hebben heel veel krullen, vooral bij hun hoofd. Ze hebben een schofthoogte van zo'n 41 tot 48 centimeter en ze zijn in het algemeen niet hiel moeilijk om op te voeden. Het is een waakzame gezinshond en vinden wandelen een geweldige bezigheid, dus daar moet je wel voor open staan. Ze zijn in alle kleuren verkrijgbaar - ook in bont - maar alleen geen zwart. Deze middelgrote hond kan goed met anderen omgaan en zijn erg gespierd. Dus als je naar zo'n soort hond zoekt is deze echt iets voor jou.

Statistieken

Statistieken

Reageer (4)

  • Galactica

    Noorse Elandhond! (ik had liever het Schipperke :))

    7 jaar geleden
  • STAMPOTJUHH_X

    australian kelpie <3 luv it

    7 jaar geleden
  • Marisha

    Noorse Elandhond.

    7 jaar geleden
  • Paardenvriend

    Leuke quiz, goede omschrijvingen! Het is ook leuk dat je minder bekende rassen gebruikt i.p.v. De bekende zo als de meeste doen. +kudo

    7 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?