• Plaatje is aanklikbaar


    Dwars door Uttehof stroomde een brede rivier die de regio in tweeën splitste. Hierdoor ontstond twee delen: Alsvera, groot en welvarend, en Heulera, klein maar trots. De mensen die in deze delen woonden hebben absoluut geen last van de rivier. Door de grote verschillen konden de bewoners het slecht met elkaar vinden. Zo slecht zelfs dat de Heuleranen, inwoners van Heulera, contact met de Alsveranen, inwoners van Alsvera, vermijden en verbieden. Alsveranen hebben hier minder moeite mee, al wordt contact ook niet volledig geaccepteerd. Heuleranen die naar Alsvera vluchten worden daar ontvangen, bij Heulera vergeten. Er wordt niet meer over hen gesproken en het huis verkocht aan anderen.

    Ondanks hun haat jegens elkaar hebben de twee delen elkaar nodig om te kunnen overleven. De zestienjarige Maresa Nichols, dochter van de Heuleraze burgemeester, wordt iedere maand de rivier over gestuurd om te overleggen. Alles gaat goed, totdat Maresa haar nieuwe handelspartner ontmoet, een even oude jongen die zichzelf voorstelt als Troy.

    Troy trekt zich niets aan van de omgangsregels en de trots van de meeste Alsveranen. Hij gaat vriendschappelijk met Maresa om, die daar eerst aan moet wennen. Maar hoe vreemd die jongen ook is, hij maakt Maresa aan het twijfelen. Want is de haat tussen de twee delen wel zo terecht?


    If a writer falls in love with you, you can never die