• VAMPIRES
    I bite. You bleed.
    You may fight, but I must feed.


    WEREWOLVES
    The tiger and the lion may be powerful,
    but the wolf does not perform in the circus.


    HUNTERS
    Good people are like candles:
    They burn themselves up to give others light.


    Rollentopic 1
    Praattopic 1
    Speeltopic 1
    Rollenstory


         
    • Bedacht door Monachopsis
    • 16+ wegens zwaar geweld & seksuele handelingen


    New Chamita, USA, 2015. Een stad als geen ander.
    Hoewel het moeizaam gaat, leven vampiers, weerwolven en jagers in een kwetsbaar evenwicht samen. De normale mens heeft geen flauw benul van hun bestaan. Op wat kleine akkefietjes na, gaat het al jaren goed. Totdat er een bruusk einde komt aan de vrede. Vampiers en weerwolven vallen bij bosjes neer, en iedereen wordt achterdochtig. Wie vermoordt wie? Wanneer de eerste jager valt, wordt het duidelijk: Er is een nieuwe groep jagers gearriveerd, met maar één doel voor ogen: Elke weerwolf en elke vampier voorgoed van deze aardbol vegen. En ze worden liever niet tegengewerkt. Hoe gaat dit eindigen? Slaan de wezens hun handen ineen, of draait het uit op één groot bloedbad? Welke kant kiezen de jagers? Wie overleeft?

    Vampiers

    • Voedsel
          • Bloed: Menselijk bloed is absoluut noodzakelijk. Het is ook het lekkerste, en het heeft toch iets van beheersing nodig om je in te houden bij het zicht of de geur ervan. Het is niet nodig om iemand te vermoorden.
    Bloed van weerwolven is heel wat wansmakelijker en de meesten drinken het enkel in hoge nood, of tijdens een tantrum. Daarbij is het niet echt makkelijk te verkrijgen, en het is ook niet zo verzadigend als mensenbloed.
    Bloed van andere vampieren smaakt ongeveer even lekker als dat van mensen, maar heeft totaal geen waarde. Het bloed van je meester smaakt altijd het beste, en het heeft ook een opwindend effect. Andersom is dit echter niet zo. Sommige vampieren achten het drinken van elkaars bloed als een seksuele daad. Yes, I'm a perv
    Dierenbloed is afschuwelijk en waardeloos. Niemand drinkt het vrijwillig, zonder reden.
          • Normaal voedsel: Mensenvoedsel is strikt genomen niet noodzakelijk, maar als je enkel bloed zou drinken, zou je vanzelf in een permanente tantrum (zie lager) komen en zou je lichaam heel wat gebreken hebben. Je verandert als het waren in een bloeddrinkende zombie. Hierdoor eten de meeste vampiers normaal. Hoe meer je gewoon eet, hoe minder bloed je nodig hebt (al blijf je het wel nodig hebben) en hoe meer controle je over je honger hebt.

    • Zwaktes
          • Zonlicht: Zonlicht is dodelijk in het begin. Hoe ouder je wordt, hoe resistenter je bent. Na ongeveer vijftig jaar kan je enkele minuten in de zon staan, zonder te verbranden. Het verbranden gaat zoals bij mensen, alleen veel sneller. (Eerste graad, tweede graad etc.) Het is niet zo dat je meteen in vlammen opgaat, maar als je lang genoeg wacht, kan dat wel eens gebeuren. Elke vampier heeft last van het zonlicht, bij de één duurt het gewoon wat langer. Ook de ogen zijn erg gevoelig.
          • Bijgeloof: Vampiers kunnen niet in vleermuizen veranderen. Alle godsdienstige dingen werken niet, net zoals knoflook.
          • Spiegels: Ze hebben een spiegelbeeld en normale mensen en weerwolven zien hier niets speciaal aan. Enkel andere vampiers en jagers kunnen zien dat er iets mis is, al kan niemand er zijn vinger er op leggen. De ene ziet het als een trilling, de andere ziet een soort van waas. Jij beslist wat jouw char ziet.
          • Binnengaan: Een vampier moet waarneembaar en ongedwongen uitgenodigd worden door een bewoner van een huis, om binnen te kunnen. Dit hoeft echter maar eenmalig te gebeuren, tot er een nieuwe bewoner is. Openbare plaatsen zijn goed, net zoals onbewoonde huizen. Het is wel mogelijk om een huis te betreden, maar dit resulteert in ongelooflijk veel pijn en verstijving van het gehele lichaam. Hoe ouder je bent, hoe langer je binnen kan staan. De oudste kan het 15 minuten, voor hij als een pudding ineenzakt en naar buiten gesleurd moet worden.

    • Sterktes
          • Zintuigen: Vampiers hebben een beter ontwikkeld reukorgaan. Ze kunnen bloed en angstzweet ruiken. Ook weerwolven geven een bepaalde, niet zo aangename geur af. Vooral wanneer ze nat zijn geworden.
    Vampiers horen iets beter dan mensen, maar het is niet fenomenaal.
    Ze kunnen perfect zien, brillen zijn dus onnodig, en ook 's nachts vinden ze gemakkelijk hun weg terug.
    Elk zintuig wordt enorm versterkt tijdens een tantrum.
          • Krachten:Na wat oefening, kunnen vampiers vernevelen/in een soort mist veranderen. Hierdoor raken ze door kleine spleetjes. Eenmaal dat een vampier binnen is gelaten, kan je hem niet meer buiten houden.
    Ze kunnen ook verdwijnen in de schaduwen en dan wat verderop weer zichtbaar worden. Het lijkt een beetje op teleportatie, al is er veel oefening voor nodig om dit snel en vlot te kunnen. Het is niet mogelijk door muren of andere vaste dingen te teleporteren.
    Mensen zijn automatisch aangetrokken tot vampiers, wat het jagen makkelijker maakt.
    Ze zijn fysiek immens sterk. Lichaamsbouw heeft echter ook een invloed: hoe gespierder, hoe sterker.
    Ze genezen razendsnel, als er niets in de weg zit. Bij weerwolfbeten werkt dit niet.

    • Biologische aspecten
          • Huid: De huid past zich aan zoals bij de levenden. Hoe minder zonlicht, hoe bleker je wordt. Ook bepaalt je natuurlijke huidskleur hoe beter en hoe sneller je tegen zonlicht kan. Vampiers kunnen dus ook, na verloop van tijd, bruinen. Ze verbranden ook op dezelfde manier als mensen, alleen in een veel hoger tempo.
          • Voortplanting: Vampiers zijn onvruchtbaar. Halfbloedjes bestaan dus niet. De enige manier om een andere vampier te maken, is door middel van bloeduitwisseling. Hiervoor moet het slachtoffer het bloed van de vampier inslikken of rechtstreeks in zijn/haar eigen bloedbaan krijgen. Daarna moet deze persoon sterven. Bloed van een vampier is zelden dodelijk, al wordt het slachtoffer wel altijd ziek. Als het slachtoffer het bloed heeft ingeslikt, moet je enkele uren wachten voor het slachtoffer mag sterven, anders werkt het niet. Het slachtoffer moet binnen de drie dagen sterven. Weerwolven en jagers kunnen niet in een vampier veranderen.
          • Lichamelijke functies: Elke functie werkt nog. Je kan huilen, plassen, kaka doen en je lichaamstemperatuur is normaal, al krijg je het zo goed als nooit te warm of te koud. Vrouwen krijgen hun regels, al zijn ze onvruchtbaar. Ook het hart klopt nog. Alleen ademen is niet echt noodzakelijk, tenzij je dmv wurging of verdrinking gestorven bent.
          • Verouderen: Na de verandering, stopt het verouderingsproces. Het is echter mogelijk om je eigen leeftijd te manipuleren. Een vampier kan zijn leeftijd kiezen. Je verandert zowel fysiek als mentaal. Als je dus zes wordt, dan ben je ook zes in je hoofd. Hierdoor moeten vampiers uitkijken dat ze zichzelf niet te jong of te oud maken. Deze verandering neemt echter wel enkele uren in beslag (hangt van het verschil af), behalve tijdens een tantrum.
          • Qlaap: Vampiers hebben geen slaap nodig, maar ze kunnen wel slapen. Slaap is aangenaam en het helpt een beetje tegen de honger.

    • Verandering
          • Eerste dood: Een mens verandert in een vampier wanneer deze bloed van een andere vampier inslikt en daarna sterft. Nadien heeft de nieuwe vampier vanzelf een angst of afkeer van de doodsoorzaak. Voorbeelden: Als je verdronken bent, dan heb je een angst/afkeer voor water. Bij wurging kan je niets rond je nek verdragen... De littekens vervagen met de tijd, maar komen weer terug tijdens tantrums. De vampier die je veranderd heeft, is je meester(es) (zie onderdanen).
          • Herinneringen: Je geheugen hangt volledig van je karakter af. Sommige vampiers hebben een uitstekend geheugen, anderen vergissen zich van eeuw. Sommigen herinneren zich elk detail van hun leven, anderen weten niet eens meer in welk jaar ze geboren zijn. Je mag kiezen.
          • Echte dood: Je kan een vampier doden door middel van verbranding, onthoofding of zware beschadiging aan het hart. Wanneer een vampier sterft, keert deze terug naar de staat waarin hij/zij echt gestorven is.
          • Tantrums: Een tantrum is een soort aanval die gebeurt wanneer de vampier te weinig bloed in een te lange tijd heeft gedronken, of wanneer zijn eerste dood herhaald wordt. Hierbij verandert de vampier in een waar monster, dat alles wat leeft op zijn weg vermoordt. Vampiers in een tantrum zijn sterker, sneller en gevaarlijker dan ooit. Ze keren hierbij wel altijd terug naar de leeftijd waarop ze gestorven zijn en de littekens/wondes van de doodsoorzaak zien er opnieuw vers uit. Ze hebben ook enkel hun 'kennis' van het moment waarop ze gestorven zijn. (Een middeleeuwse vampier heeft dus geen idee wat facebook is op dat moment) Het is niet mogelijk om op hen in te spelen, en ze zullen zelden spreken. Het enige wat op dat moment telt, is bloed drinken en het liefst zoveel mogelijk. Een tantrum duurt gelukkig nooit langer dan enkele uren.
    Als een vampier opnieuw 'gedood' wordt zoals de eerste keer, lijkt hij eerst voor enkele minuten echt dood te zijn. Hierbij zie je hem/haar langzaam terugkeren naar de ware leeftijd.
    De ogen kleuren tijdens een tantrum zwart.
          • Onderdanen: Er is een geestelijke connectie tussen meester en onderdaan. De meester kan contact maken met de onderdaan en korte gesprekjes houden. Als dit vaak wordt gebruikt, kan het na een tijd in omgekeerde richting ook. Ze kunnen NIET elkaars gedachten lezen. Een meester kan ook een bepaalde pijn (hoofd, overal, mentaal...) opleggen bij zijn of haar onderdaan, als deze bijvoorbeeld niet gehoorzaamt. Dit is niet zonder risico, aangezien je dan de kans loopt dat je onderdaan je wil vermoorden.

    • Andere
          • Kolonie: Hoewel de meeste vampiers op zichzelf wonen, is er toch één grotere gemeenschap aanwezig. Deze wordt geleid door twee vampiers met daaronder nog vier onderbazen (rang 2) en vier assistenten (rang 3). Deze kolonie is immens groot, heeft overal connecties en veel invloed. Je zou het kunnen vergelijken met een maffia-organisatie. De kolonie zorgt voor donors en bescherming, in ruil voor geld, diensten, goederen.. wat ze maar nodig hebben.
          • Leeftijd: Hoe ouder een vampier is, hoe meer aanzien deze heeft.


    Weerwolven
    • Verandering
          • Maan: De maan heeft een belangrijke rol bij de verandering. Het is sowieso 's nachts veel gemakkelijker om te veranderen, dan overdag.
    Bij een volle maan is er sowieso bij elke weerwolf een drang om te veranderen en te gaan jagen. Bij net veranderde weerwolven, of weerwolven met weinig zelfbeheersing is deze verandering onvermijdelijk.
    Bij een nieuwe maan (dus als er geen maan is) is het onmogelijk om te veranderen. Deze periode loopt sinds de ondergang van de vorige maan tot de opgang van de volgende.
          • Wezen: Elke weerwolf ziet er anders uit. De ene lijkt meer menselijk dan de anderen. Ze zijn allemaal groot, sterk en gevaarlijk, en over het algemeen zien ze er niet zo mooi uit. Het zijn dan ook eerder moordmachines dan knuffelberen.
          • Dood: Een weerwolf is in menselijke gedaante even kwetsbaar als een mens. In dierlijke gedaante is het heel wat sterker en werkt de vacht ook als pantser. Hierdoor zijn aangepaste (vuur)wapens nodig om ze te kwetsen en/of te doden. Verder is de vacht niet brandbaar, waardoor ze een goede bescherming tegen vuur hebben (al kunnen ze niet door een vuurzee lopen.).
          • Controle: Hoe vaker je veranderd bent, hoe meer controle je hebt. Weerwolven die de eerste keer veranderen, hebben hier geen controle over en hebben tijdens hun verandering ook geen besef. Ook een weerwolf die verandert door een emotie, heeft minder controle en besef.
    Je kan deels veranderen, maar dit vergt oefening, veel controle en het doet pijn. Veranderen doet over het algemeen gewoonweg pijn.
          Eerste keer: De eerste keer gebeurt altijd bij een volle maan. Oftewel is dit de eerste volle maan na een infectie, ofwel is dit ergens tijdens de puberteit. De eerste keer suckt. Zwaar. Het doet verschrikkelijk veel pijn, je hebt geen idee wat er gebeurt, en als je weer wakker wordt, ben je naakt en soms hang je onder het bloed.


    • Zwaktes
          • Zilver: Weerwolven hebben een lichte allergie voor zilver. Hun huid irriteert bij langdurige aanraking. Verder is het vrij onschuldig, en gewone kogels richten evenveel schade aan.
          • Geluid: Hedendaagse weerwolven zijn goed aangepast aan onze wereld. Hoewel hun gehoor scherper is dan bij mensen en vampiers, kunnen ze het alledaagse lawaai met gemak verdragen. Enkel hoge geluiden zijn vrij irritant. Weerwolven zijn dus geen fan van hondenfluitjes, vleermuizen en operazangers.
          • Chocolade: Jammer genoeg krijgen weerwolven diarree van chocolade.

    • Biologische aspecten
          • Verouderen: Weerwolven hebben een normaal verouderingsproces. Over het algemeen hebben ze wel minder last van ouderdomskwaaltjes en worden ze vaak als volwassenen jonger geschat dan ze zijn. Ze hebben ook een hogere verwachte levensduur, als ze niet worden vermoord.
          • Voortplanting: Hoewel men denkt dat het genetisch wordt doorgegeven, is het weerwolfgen vrij onvoorstelbaar. De ene keer heeft heel het gezin het, de andere keer komt het pas terug na acht generaties. Weerwolven zijn enkel vruchtbaar in menselijke gedaante.
    Verder kan het ook via een niet-dodelijke beet worden doorgegeven. Dit werkt alleen als de beet geïnfecteerd wordt. Als de beet goed wordt behandeld en opgevolgd, is er geen probleem. Jagers zijn immuun.
          • Kenmerken: De lichaamstemperatuur is normaal, al kunnen weerwolven beter tegen extreme temperaturen.
    Tijdens de verandering worden wondes en littekens niet overgenomen. Hierdoor kan je als mens een blind oog hebben, maar als weerwolf nog beide ogen gebruiken. Lichaamsdelen die er niet meer zijn, komen niet in de andere gedaante terug.
    De haarkleur en de kleur van de vacht komen meestal ongeveer overeen.
    Weerwolven zijn over het algemeen in hun menselijke gedaante ook gespierder en groter. Hoe groter als mens, hoe groter als weerwolf.
    Als je nat wordt, mens of dier, geef je een geur af, die zelfs mensen kunnen ruiken. Enkel voor vampiers stinkt dit automatisch (naar natte hond.)
    Jagers herkennen je aan je ogen. Niemand kan zeggen wat ze zien, maar ze zien het.

    • Gemeenschap
          • Solo: Niet alle weerwolven zijn groepsmensen/dieren. Er zijn er die alleen wonen, en meestal trekken zij ook rond. Het leven van een Solo is niet altijd even aangenaam, aangezien ze vaak aanvaringen hebben met roedels. Ze moeten ook toestemming vragen om te jagen in andermans gebied, en dit kan soms verkeerd uitdraaien. Solo's wisselen ook vaak van roedel.
          • Roedel: De structuur en afspraken verschilt van roedel tot roedel. Sommigen jagen enkel met elkaar, anderen wonen zelfs in hetzelfde huis. De rangorde staat hieronder.
          • Familie: Als je geluk hebt en er zijn meerdere weerwolven in je familie, is de kans groot dat je lang bij elkaar blijft. Weerwolvenfamilies zijn over het algemeen heel hecht. Hier heerst geen rangorde, maar een normale gezinsconstructie.

    • Rangorde
          • Alfa: De Alfa is de leider. Vaak zijn er twee Alfa's, die als partners samenwerken, maar niet altijd een amoureuze relatie hebben. Het kunnen evengoed broers, zussen, beste vrienden of echt gewoon zakenpartners zijn. Alfa's zijn de grootste en sterkste weerwolven en hebben meestal ook het meeste ervaring en zelfbeheersing.
          • Bèta: De Bèta is de rechterhand van de Alfa, en ook de ordehandhaver. Hoewel zij meestal iets wreder van karakter zijn, hebben ze een ongeëvenaarde loyaliteit aan de Alfa en de roedel. Er kunnen twee Bèta's zijn. De Bèta is degene die het meeste vecht en ook de jacht mee begeleidt. Op de Alfa's na, zijn dit de grootste wolven.
          • Omega: Over de Omega zijn er vele misvattingen. Hoewel het een lage rang lijkt te zijn, omdat hij vaak de zondebok is, heeft hij toch een belangrijke rol. Ten eerste is hij of zij de vredebewaarder. Omega's proberen altijd ruzies te bekoelen voor de Bèta moet ingrijpen. Hierdoor krijgen ze regelmatig wel de eerste slag of knauw. Dit kan ernstige gevolgen hebben, aangezien dit meestal de kleinste wolf van de roedel is.
    De Alfa voelt echter een natuurlijke beschermingsdrang tegenover de Omega, en de Omega krijgt vaak het beste deel van het voedsel, al moet deze vaak wachten tot het einde om te eten.


    • Sterktes
          • Genezen: Weerwolven genezen sneller dan normale mensen, maar niet zoals vampiers. Het duurt nog steeds enkele uren voor een wonde is dichtgegroeid en littekens zijn mogelijk. Vampierbeten genezen op een normaal tempo. Weerwolven zijn echter wel immuun en kunnen nooit in een vampier veranderen.
          • Fysiek: In hun menselijke gedaantes zijn ze nog steeds immens sterk, snel en hebben ze een uitstekend uithoudingsvermogen.
          • Zintuigen Hun reukvermogen is ook als mens meer verfijnd en ongeveer even sterk als bij vampiers. Die laatsten ruiken voor weerwolven naar een mengeling van metaal en regen.
    Hun zicht is menselijk of zoals bij wolven.
    Hun gehoor is verbeterd.

    • Voedsel
          • Mensen: Mensenvlees heeft geen extra aantrekkingskracht, maar is ook niet walgelijk.
          • Vegetariërs: Weerwolven kunnen geen vegetariërs zijn. Ze moeten vlees eten.


    Jagers
    • Familie
          • Genetica: Het jagergen is dominant. Dit wil zeggen dat twee normale mensen geen jagers kunnen voortbrengen, maar één ouder als jager is wel genoeg. Er kan een normaal kind uit twee jagers voortkomen. Men kan een jager herkennen aan het feit dat hun bloed zwart wordt bij aanraking met zilver. Dit heeft verder geen invloed op de jager.
          • Belang: Familie is zeer belangrijk, zeker bij oude families. De traditie wordt voortgezet, en ze werken vaak samen bij de jacht of training. Families kunnen van alle groottes zijn.

    • Gemeenschap
          • Trainingsruimtes: Deze worden vooral gebruikt door bekendere families. Hier gelden bepaalde regels, en de ruimte wordt ook wel eens als school voor jonge jagers gebruikt. Tussen de verschillende ruimtes (zie Gebied) is er enige concurrentie en spanning.
          • Solo: Niet alle jagers hebben familie. Deze jagers werken vaak in kleinere groepjes, met een partner en heel soms alleen. Dat laatste is echter heel gevaarlijk voor de jager.

    • Training & jacht
          • Leeftijd: Men begint met de training in het jaar dat het kind zes wordt, en meestal eindigen de lessen tussen de zestien en de achttien. Daarna blijven jagers elkaar trainen en tips geven, maar dit is dan meer op een gelijk niveau. In de ruimtes leert men de kinderen de theorie rond de wezens, geschiedenis, wapenleer, vechttechnieken en EHBO. Vaak worden deze lessen in kleine groepjes van ronde de vijf kinderen gegeven.
          • Partners: Rond hun achtste levensjaar, krijgen de kinderen één of twee partners toegekend. Deze zullen de rest van hun training en ook daarna samenwerken.

    • Wapens
          • Zilver: Hoewel dit niet echt effectief is als wapen, is het wel een handig herkenningsmiddel. De meeste jagers hebben dan ook een zilveren ring, armband of halsketting aan. Deze wordt soms traditioneel van ouder op kind doorgegeven. Weerwolven hebben de neiging om zich van zilver weg te trekken, of krijgen een geïrriteerde huid na een aanraking.
          • Licht: In de laatste jaren zijn er speciale lichten ontworpen die zonlicht nabootsen. Hoewel het niet zo effectief is als echt zonlicht, kan het zeker jonge vampiers afschrikken en lichtelijk verbranden. Ook dit is eerder een herkenningsmiddel, dan een echt wapen. Ze bestaan in alle maten.
          • Spiegel: Bijna elke jager heeft wel ergens een klein spiegeltje steken, om vampiers te herkennen.
          • Vuurwapens: Deze zijn vaak aangepast met meer vuurkracht en zwaardere kogels. Gebruik je fantasie hier maar.
          • Traditioneel Messen, dolken en bijlen zijn populair. Gebruik je fantasie hier maar.

    • Gaven
          • Herkennen: Jagers hebben de unieke eigenschap om andere wezens te herkennen. Hoewel niemand kan zeggen wat ze zien, en het bij iedereen een beetje anders lijkt te zijn, weten ze allemaal instinctief dat er iets mis is. Bij weerwolven zit het in de ogen, bij vampiers in het spiegelbeeld.
    Bij de eerste zien sommigen een onrustige kleur, anderen zien een soort van diepte in de ogen. Nog anderen zien dan weer een waas en de meesten kunnen het niet eens deftig beschrijven.
    Hetzelfde bij de vampiers: De ene ziet een trilling in het spiegelbeeld, bij de andere vervaagd het beeld. Enkelen zien het spiegelbeeld bevriezen of een andere beweging doen dan de vampier zelf.
          • Immuniteit: Jagers kunnen nooit in een ander wezen veranderen. De beet van een weerwolf gaat ook minder snel infecteren, en ze worden minder ziek van het bloed van een vampier.
          • Fysiek: Jagers zijn sterker en sneller dan normale mensen, en ook hun uithouding is vanzelf al beter. Ze zijn een natuurtalent in de meeste sporten, maar echt bovenmenselijk zijn ze niet.


    Onderlinge relaties
    Alle soorten relaties zijn mogelijk tussen alle drie de wezens.
          • Vampiers & Weerwolven: Over het algemeen kunnen deze twee niet echt met elkaar opschieten. Het hangt van wezen tot wezen af, sommigen hebben echt een hekel aan elkaar, anderen hebben het voor elkaar gekregen om een vriendschap op te bouwen. Algemeen heerst er een vrede tussen de twee.
          • Weerwolven & Weerwolven: Dit hangt helemaal van de roedels af, of van de persoon zelf.
          • Vampiers & Vampiers: Vampiers hebben een vreemde relatie met elkaar. De meesten hebben een haat-liefde gevoel bij hun (onbekende) soortgenoten. Enerzijds is er het wederzijds respect en waardering, anderzijds is er ook veel concurrentie en afgunst. Ook hier hangt het van persoon tot persoon af.
          • Jagers & Wezens: Je hebt twee soorten jagers: De ene die enkel wezens doodt bij hoge nood (zoals zoveel moorden) en de andere die vindt dat elk smerig schepsel verdelgt moet worden. Andersom geldt hetzelfde. Het ene wezen vindt jagers prima, het andere wilt ze liever allemaal weghebben.


    Gebied


    NEW CHAMITA



    ALGEMEEN

          • Situering: Oostkust VS (Iets onder NY), Connecticut
          • Oppervlakte: 221 km² (13km in de breedte, 17km in de lengte)
          • Inwoneraantal: ca. 620.000 (2.805 inw./km²
          • Taal: Engels
          • Klimaat: Gematigd zeeklimaat. In de winter heb je af en toe sneeuwstormen en de zomer kan wel eens geteisterd worden met hittegolven, maar verder is het zoals de meesten van ons het kennen. Er is wel veel vaker zon.
          • Toegankelijkheid: Luchthaven, Arctic Channel en Seaside Port. Er zijn geen wegen, omwille van het natuurgebied.
          • Vervoerssysteem: Er is een heel uitgebreid net voor de metro, en ook het bussensysteem werkt goed.

    De stad is onderverdeeld in zes kleinere districten. In elk district is er minstens één ziekenhuis, lagere & middelbare school.
    De stad is gesticht in 1708, door de Britten. Hiervoor was er enkel bos.


    OMGEVING

    New Chamita is een heel afgelegen stad. Aan de ene kant heb je de oceaan, en aan de andere kant heb je kilometers aan uitgestrekte bossen. In het Noorden heb je eerder naaldwouden, terwijl ten zuiden van The Arctic Channel het heel wat gevarieerder groen is. Aan de rand van de stad worden de bossen regelmatig gekapt, maar ook weer bij geplant, waardoor er niet al te veel natuur beschadigd wordt. Er zijn geen wegen naar andere steden, enkel wat kleinere jaagwegjes. Hoewel er af en toe wel eens een mens gaat jagen, zijn het toch vooral de weerwolven die de bossen domineren. Elke roedel heeft dan ook een eigen territorium, dat grenst aan het stadsdeel van die roedel. Zo af en toe wordt er wel eens om gevochten.


    NORTH

    North is het gebied waar vooral de weerwolven heersen. De drie grootste roedels zijn dan ook hier gevestigd. Er wonen natuurlijk ook enkele vampiers.

          • Woodston (NW): Dit is het minst dichtbevolkte deel van de stad. Aan de rand zijn enkele houtbewerkingsbedrijven en velden, waardoor hier vooral houthakkers en boeren wonen. Het is eveneens een neutraal gebied, waar elk wezen mag gaan en staan waar het wil. Eenzame weerwolven en jagers kiezen dan ook vooral dit district uit als toevluchtsoord. De bossen die bij dit district horen, zijn anderzijds erg gevaarlijk wegens constante gevechten omwille van territoria.
          • Uppertop (NO): Dit is veruit het meest gevaarlijkste deel van New Chamita. Hier zijn de oude fabrieken enkele eeuwen geleden gebouwd en de huisjes zijn er klein en dicht op elkaar. Tegenwoordig staan beiden wat te verkrotten. Het is het armste gedeelte van de stad, met ook de meeste criminaliteit en werkloosheid. Het is dan ook niet verwonderlijk dat hier de meeste moorden gebeuren, hoewel de vampiers er zich zelden vertonen.
    In dit deel van de stad vind je de grootste trainingsruimte voor de jagers. Deze trainingsruimte wordt grotendeels benut door drie families, en enkele kleinere groepjes van andere jagers. Het zijn de meest geharde jagers van de stad.
    Het is geen toeval dat hier de meeste jagers wonen. Uppertop wordt geteisterd door de grootste (ca. 35 leden) en wreedste roedel. De groep moet niets van jagers of vampiers hebben, waardoor er regelmatig vechtpartijen ontstaan. Ook andere weerwolven krijgen de keuze: joinen of oprotten. Dat eerste is trouwens geen pretje, want de laagste rangen zijn praktisch slaven. Of de roedel zo is door de armoede, of de armoede door de roedel komt, is niet helemaal duidelijk.
          • North River (W):Dit is het meest economische gedeelte van de stad. Alle hoofdkantoren en bedrijven zijn hier gesitueerd. Verder zijn er vooral woonwijken met huizen en appartementen voor het gemiddelde gezin. Het is een aangename, maar ietwat saaie buurt om te wonen.
    De roedel die hier leeft is praktisch het tegenovergestelde van de vorige. Het is een erg vrije en losse roedel, waar de rangen maar nauwelijks zichtbaar zijn. Ze zijn met ongeveer 25, maar verder leven er ook veel eenzame weerwolven, families en zelfs kleinere roedels. Ook strijden ze niet echt om hun jachtgebied, aangezien ze deze deels moeten delen met de Seaside-roedel. Er is dus een vrije doorgang.
    Ook hier is een kleine trainingsruimte gebouwd door één familie jagers. Vooral de jongeren zien de andere ruimte als concurrenten en er zijn geregeld competitieve trainingsmatchen tussen de twee ruimtes (die trouwens niet veel van elkaar verwijderd zijn.)
          • Seaside (O): Dit is het rijkere gedeelte van het Noorden, dankzij de haven, Seaside Port. Naast de haven zijn er vele villa's en op de kade zijn enkele chique clubs, waar enkel vips binnen mogen.
    Bij deze vips hoort de Seaside roedel. Dit is de kleinste roedel van de drie met circa 20 leden. Het is een strikte roedel, met duidelijke rangen, maar waar iedereen wel gerespecteerd wordt. Je mag je best gelukkig prijzen als je er binnen raakt. Het enige nadeel, is het jachtgebied. Hiervoor moeten ze door een ander gebied trekken, wat ze niet zo leuk vinden. Zelf zien ze liever geen andere weerwolven, vampiers of jagers in hun gebied, maar ze tolereren het wel. Zolang je ook weer weggaat, tenminste.


    SOUTH

    In het zuidelijke gedeelte van de stad floreren vooral de vampiers. De kolonie is dan ook hier gevestigd.

          • South River (ZW): De luchthaven (VERKEERD OP DE KAART) is hier gevestigd, en hier staan de meest hotels. Tevens is hier de universiteit (New Chamita University(NCU)) en het stadhuis gevestigd, waardoor dit het rijkste deel van de stad is. Hier hebben altijd al de meest hoogstaande mensen gewoond, waardoor de bewoners wat neerkijken op de andere gebieden.
    Hier is een trainingsruimte aanwezig, waar twee families van jagers gebruik van maken. Ook andere jagers zijn hier regelmatig terug te vinden, aangezien dit de best uitgeruste ruimte is.
    Verder is de hoofdzetel van de kolonie hier te vinden. De vampiers hebben dan ook het meeste invloed op dit gedeelte van de stad.
          • Mistbane (NW): Ook dit gedeelte van de stad is niet arm te noemen, zeker niet aan de kust. Het toerisme floreert er, en ook de bewoners van de strandvilla's zijn niet arm. Het is het tweede neutrale gebied van de stad.


    OPMERKING: Je hoeft niet alles te onthouden wat in voorgaande spoilers stond. Dit is enkel om verwarring te voorkomen in mogelijke situaties. Hou er dus wel een beetje rekening mee!

    Rollen VOL
    Over het algemeen liefst een gelijk aantal jongens en meisjes, maar in de categorieën zelf maakt het me niet uit. Er mogen ook meer van de ene categorie zijn dan in een andere, maar ik heb het liefst niet meer dan 27 rollen. Minder is geen probleem.

    • Vampiers 4 - 5 VOL
    • Monachopsis ~ Liesje ~ Thorne Madison ~ Loner ~ 810 (oudste) | 1.1 AF
    • Rivetra ~ Marthe ~ Helias ~ Loner ~ 626 | 1.1 (Kamp)
    • D00M ~Menna ~ Davin Gustav Esbensen ~ Leider kolonie ~ 748 | 1.2
    • RabidKiller ~ Shari ~ Gereserveerd ~ Status ~ Leeftijd | Pagina (Examens, volgende di)
    • Heavenlyy ~ Nikki ~ Emmalyn "Emma" Moreau ~ Loner ~ 591 | 1.9 AF
    • Barone ~ Denize ~ Destina Castro ~ Leidster Kolonie ~ 760 | 1.1 AF
    • Rockbell ~ Lene ~ Anne Nerine Blanchfield (April blake) ~ Status ~ 340 | 1.4 AF
    • Merchantson ~ Noë ~ Julietta "Jaleesa" Cara Francesca Di Lazàrro ~ Loner ~ 227 | 1.9 AF
    • Weasley ~ Ilona ~ Josephine "Jo" Calderdotter ~ Kolonie (2) ~ 759 | 1.15 AF

    • Weerwolven 4 - 5 VOL
    • Monachopsis ~ Liesje ~ Fox Samuel Jacob Ackerman ~ Alfa | 1.2 AF
    • Painkiller ~ Qing ~ Tatum Greenfield ~ Omega | 1.11 AF
    • Storiefan ~ Aragorn ~ Loner | 1.9 AF
    • Kit ~ Amber ~ Jason Clinton ~ Loner | 1.13
    • Kenopsia ~ Noëlle ~ Primrose 'Rozy' Juna Nacasia ~ Alfa | 1.4 AF
    • The_Glue ~ Julya ~ Ruby Dyani Woods ~ Omega | 1.13 AF
    • D00M ~ Menna ~ Tisa Bennet ~ Bèta | 1.7
    • Corleone ~ Naomi ~ Echo Ramsay Argyros ~ Bèta | 1.12 AF
    • Tsundoku ~ Marjolein ~ Calla Laroche~ Roedel NR | 1.14

    • Jagers 3 - 5
    • Rivetra ~ Marthe ~ Freya Historia Rose Maria Ackerman ~ Familie North River | 1.1 (Kamp)
    • Towns ~ Jente ~ Bethany Devante Ailia Jaeger ~ Leidster nieuwe groep | 1.12 (Vakantie)
    • Sciles ~ Cheryl ~ Alexandra "Alyx" Kalani Hamilton ~ Nieuwe groep | 1.5 AF
    • Painkiller ~ Qing ~ Silene Royster ~ Loner | 1.11 AF
    • Monachopsis ~ Liesje ~ Willow Lockheart ~ Loner | 1.15
    • Rockbell ~ Lene ~ Emilio "Milo" Finnegan Jaeger ~ Leider nieuwe groep | 1.6 AF
    • BIitzkrieg ~ Xanthe ~ Clarkson 'Clark' James Ackerman-Raeken ~ Familie North River | 1.5 AF
    • Vastly ~ Ellen ~ Cain Yair Erez ~ Loner | 1.13 AF
    • Username ~ Naam ~ Rol ~ Status | Pagina



    Roedels, families & kolonies
    Niet elke rol moet ingevuld zijn! Degenen die openblijven, verzin ik snel wel even (tenzij je zelf wel een idee hebt) Namen, relaties, hoeveelheid (indien niet aangeduid) mag je zelf kiezen!
    Roedels
          • Uppertop: Alfa (1 of 2): Primrose 'Rozy' Nacasia(Noëlle)
    Bèta (1 of 2):
    Omega (1):
    Anderen:
          • North River: Alfa (1 of 2): Fox Ackerman(Liesje)
    Bèta (1 of 2): Tisa Bennet (Menna) & Echo (Naomi)
    Omega (1): Tatum (Qing)
    Anderen: Michaël (21), agressief, geen rol.
    Calla Laroche (Marjolein)
          • Seaside: Alfa (1 of 2):
    Bèta (1 of 2):
    Omega (1): Ruby (Julya)
    Anderen:

    Kolonie
    • Leiders (2): Destina Castro (Denize) & Davin Esbensen (Menna)
    • Tweede rang (4): Josephine "Jo" Calderdotter (Ilona)
    • Derde rang (4):
    • Anderen:

    Families
          • Uppertop: Familie 1: Royster (Qing)
    Familie 2:
    Familie 3:
          • North River: Ackerman (Xanthe, Marthe)
          • South River: Familie 1:
    Familie 2:


          • Nieuwe jagergroep: Leider(s) (max 3): Bethany (Jente) & Milo (Lene)
    Anderen:
    Alyx (Cheryl)
    GereserveerdIlona


    Invullen
    Het liefst zo veel mogelijk uitschrijven.
    Iedereen:
    • Naam
    • Leeftijd (Vampiers: kijk onder) (16 - 35)
    • Woonplaats (zie Gebied)
    • Uiterlijk
    • Karakter
    • Geschiedenis
    • Extra
    • Relaties

    Vampiers:
    • Leeftijd: Echte leeftijd (niet ouder dan 760), Leeftijd waarop hij/zij gestorven is en de uiterlijke leeftijd (16 -35)
    • Status: In de Kolonie of niet? Zo ja, welke plaats?
    (• Onderdanen/Meester)
    ZORG DAT JE HISTORISCH GEZIEN ONGEVEER JUIST ZIT. Vampiers geboren voor 1708, kunnen niet in New Chamita geboren zijn.


    Weerwolven
    • Uiterlijk van wolf (ongeveer)
    • Status: In een roedel of niet? Zo ja, welke plaats en welke roedel?

    Jagers
    • In een familie of niet? Zo ja, welke?
    • Partner(s): (geen kan!)
    (• Favoriete wapen(s))


    Regels:
    Regels van MSV:
    • Wordt in de derde persoon geschreven.
    • Geen minimum- of maximumwoordenaantal.
    • Voorafgaande stukken/posts niet herhalen
    • Hetgene dat als eerste geschreven blijft geldig, tenzij unaniem besloten wordt dat het veranderd mag worden.

    Standaard RPG/MSV regels:
    • Naamsveranderingen doorgeven
    • Reserveringen blijven maximum vier dagen staan! Als je op vakantie bent, mag je dat wel vermelden (:
    • Maximum twee rollen per persoon
    • Om de twee dagen kunnen posten!
    • Geen geruzie OOC
    • 16+ zo realistisch en geloofwaardig mogelijk. In geval van seks: weet waarover je schrijft!
    • OOC in spoiler/tussen haakjes [ ], ( ), < > of in het praattopic
    • We schrijven met de dubbele aanhaling [ "..." ]


    Het speeltopic wordt waarschijnlijk pas eind augustus / begin september aangemaakt. Het kan vroeger, maar hierbij ben je al gewaarschuwd dat het nog een tijdje kan duren.



    [ bericht aangepast op 23 aug 2015 - 16:59 ]


    Mhm?

    Mag ik een vrouwelijke vampier?


    El Diablo.

    Thorne Madison
    Vampire


    "Remember?"
    "No."


    "I'm not human. I haven't been in a long time.
    So why are you expecting me to behave like one?"



    "Devil is just evil with a D."


    "I love it when someone insults me.
    That means I don't have to be nice anymore."



    "You here to finish me off, sweetheart?"


    "Don't make me angry, Babydoll.
    You won't like it."



    "It's been eighthundred years
    and I'm still surrounded with idiots."



    "I'd rather be dead."
    "Then I have some good news for you."





    • Naam:

          • Thorne: Doornstruik (Oud-Engels)
          • Madison: Son of Maud

    Thorne is geboren zonder achternaam. Het gebruik was net nieuw in die tijd en dus nog geen gewoonte. Toen hij merkte dat men dit steeds vaker ging gebruiken, heeft hij simpelweg de naam van zijn inmiddels overleden moeder vervormd en gebruikt.


    • Leeftijd:

          • Echte leeftijd: 810 jaar. Hij is ergens in de lente geboren, in het jaar 1205. Denkt hij.
          • Leeftijd sterfte: Thorne is gestorven en veranderd in het jaar 1220 en was hierbij slechts 15 jaar, iets waar hij tegenwoordig een grondige hekel aan heeft, zeker na een tantrum.
          • Uiterlijke leeftijd: Omdat hij geen zin heeft in een eeuwenlange puberteit, houdt hij zich vast aan de leeftijd van een mooie 22 jaar.

    • Woonplaats

    Door de jaren heen, heeft Thorne voor heel wat schuilplaatsen gezorgd doorheen heel de stad. In sommigen laat hij andere wonen, en anderen staan wat te verkrotten. Hij wisselt zelf vaak tussen twee woningen, die beide in een neutraal gebied staan.
          • Mistbane: In het Zuiden heeft hij een villa aan de zee. Hier verblijft hij meestal wanneer hij zaken moet regelen met de kolonie, of als hij even van de zeelucht wil genieten.
          • Woodston: Dit huis is aanzienlijk kleiner dan zijn villa in het Zuiden, maar hij verblijft er wel veel liever. Je kan hem dan ook meestal hier vinden, ook al is het aan de Noordkant van de rivier. De meeste weerwolven zijn slim genoeg om hem met rust te laten.
          • Groot-Brittannië: Hij heeft een appartementje in Londen en nog een klein huisje in zijn vroegere geboortedorp, ergens aan de grens tussen Engeland en Schotland. Hij komt er echter zeer zelden.
          • Noorwegen: Hij heeft ooit een stuk grond gekocht in de buurt van Oslo en normaal gezien staat dat nog steeds op zijn naam. Wat er ondertussen mee gebeurd is, weet hij niet en om eerlijk te zijn is hij het ook een beetje vergeten.
          • Frankrijk: Ook in Frankrijk heeft hij een residentie, waar hij vooral in de jaren zestig samen met Helias heeft gewoond. Hij is er al een tijdje niet meer geweest.

    • Uiterlijk:
    [F.C. Tim Borrmann]

          • Lichaam:
    Er zijn twee plekken waar je Thorne nooit zal vinden: een kerk en een fitnessruimte. Dat merk je ook aan hem. Hij mag dan niet de kleinste zijn met zijn1m86, - zeker in zijn eigen tijd was hij een reus - erg imposant is hij niet. Slank is een goede benaming voor zijn lichaamsbouw, en pezig past ook wel. Tenslotte laat zijn trots het hem niet toe om een spriet of vetbol te worden, waardoor je hem af en toe wel lopend terug kan vinden. Zijn avontuurtjes in bed verbranden tenslotte ook wel wat calorieën, waardoor hij toch enkele getrainde spieren heeft. Het is gewoon niet zo overweldigend, en dat kan Thorne ook geen barst schelen. Hij is zo ook wel geweldig.
          • Ogen & Haren:
    Zijn oorspronkelijke haarkleur was donkerblond, maar dat veranderde naar bruin tijdens zijn eeuwen van duisternis. Hoe minder zon, hoe bruiner het wordt. Tegenwoordig komt hij wel eens overdag buiten, maar aangezien hij nog steeds geen liefhebber is van daglicht, blijft zijn haar vrij donker.
    Zijn ogen daarentegen zijn heel licht groen/grijs, met een bruine tint rond zijn pupil. De lichte kleur valt best op, maar zorgt ervoor dat Thorne's ogen nog gevoeliger zijn voor zonlicht, waardoor hij overdag altijd met een zonnebril rondloopt.

          • Gezicht:
    Zijn juk- en kaakbeenderen zijn heel prominent en vallen meteen op. Hierdoor is zijn gezicht wat aan de hoekige kant, wat hem wat ouder doet lijken. Dit wordt echter tegengewerkt door zijn iets kleinere neus en jongensachtige, maar volle lippen.
    Als Thorne lacht, en dan bedoel ik écht lacht - wat één keer om de eeuw gebeurt - lacht heel zijn gezicht mee. Hij heeft honderden lijntjes in zijn gezicht die tonen hoe vrolijk hij is, en knijpt zijn ogen helemaal tot spleetjes. Zijn spottende lach daarentegen, zie je enkel rond zijn mond. Deze zie je zo om de tien minuten.

          • Kleding:
    Thorne denkt niet veel na over kleding. Hij draagt simpelweg wat er op dat moment ongeveer in de mode is. Soms houdt hij er wel eens van om zich wat chiquer op te kleden, maar meestal ziet hij er doodnormaal uit. Behalve de bloedvlekken.
          • Extra:
    Thorne is tatoeage en piercing vrij, maar wordt genoeg versierd door verschillende littekens. De meest opvallende is degene die zijn doodsoorzaak duidelijk laat zien. Hoewel hij na al die jaren wel wat vervaagd is, is de dikke, bleekblauwe lijn in zijn nek nog steeds vrij duidelijk. Verder heeft hij enkele vage littekens van steek- of bijtwonden en een schotwonde net onder zijn ribbenkast.

    • Karakter:

          • Intelligentie:
    Hoewel zijn geheugen heel wat beter had kunnen zijn, is Thorne geen dommerik. Hij heeft elke ervaring wel ergens opgeslagen en weet zich in elke situatie wel te redden. Zijn intelligentie is dan ook niet gericht op weetjes, feitjes of herinneringen, maar eerder op ervaringen, logica en strategie. Zijn egoïsme helpt hem hier ook bij, zodat hij altijd een plan en ontsnappingsroute heeft. Hierbij kan hij ook heel goed improviseren, waardoor je nooit helemaal zeker bent wat zijn volgende zet is.
          • Koud:
    Dit is een kant van Thorne die niet al te vaak te zien is, maar wel respect afdwingt. Hij kan namelijk heel zakelijk en serieus zijn, en heel het beeld van een achthonderd jaar oude vampier doen kloppen. Hij is op zulke momenten vastberaden, beslissend en kordaat, waardoor hij ook koud en onverschillig overkomt. Dit laatste is hij eigenlijk ook gewoon zo. Het kan hem geen barst schelen wat er om hem heen gebeurt, zo lang hij er maar van af weet en er geen nadeel van ondervindt. Hier zorgt hij dan ook voor door zijn vele connecties en toch wel grote kennis.
          • Charmant:
    Thorne is geen vampier die 's nachts door smalle steegjes sluipt en zijn slachtoffers overvalt (al heeft hij dit wel al vaak moeten doen). Hij maakt er veel liever een spel van en smijt al zijn charmes in de strijd. Hij heeft dan ook veel aan te bieden, hoewel het feit dat hij een vampier is, hier ook wel zijn invloed op heeft. Het gebeurt dan ook vaak genoeg dat hij meer dan enkel zijn tanden in een slachtoffer zet. Daarbij kan hij hierdoor al heel wat huizen in New Chamita binnengaan zonder er last van te ondervinden. Handig meegenomen, toch?
          • Zilvertong:
    Bij zijn charme hoort ook een vlotte babbel, en dat is iets wat Thorne absoluut bezit. Hij is iemand die over alles wel iets te zeggen heeft en dat dan meestal ook doet. Verder is hij niet vies van vleierij en vliegen de complimentjes over zijn lippen, al dan niet gemeend. Aan de andere kant kan hij ook best recht voor zijn raap zijn, wanneer hij eens geen zin heeft om rond de pot te draaien.
          • Humor:
    Thorne heeft naast een grote portie cynisme, ook een heel andere humor, die niet echt bij een eeuwenoude vampier past. Het liefst van al irriteert hij iedereen die hij tegenkomt zo veel mogelijk, wat soms erg kinderachtig overkomt. Hierdoor kan hij zelf wel tegen veel, en het is dan ook heel moeilijk om hem echt boos te krijgen. Niet dat je dat zou willen, want wanneer Thorne kwaad is, is er niets kinderachtig meer aan hem.
          • Lui:
    Hij steekt niet graag zijn handen uit de mouwen. In zijn beginjaren heeft hij hard genoeg moeten werken voor zijn meesteres, en om het fortuin en kennisnet op te bouwen dat hij nu heeft, dus nu doet hij zo goed als geen klop meer. Hij ziet het als een tijdje vakantie, die ondertussen al bijna een eeuw duurt. Mentaal denkt hij wel graag eens na, aangezien hij wel de touwtjes in handen wil hebben, maar verder zal je hem niet veel zien doen. Hierdoor probeert hij zo weinig mogelijk aanvaringen te hebben met jagers, en zijn zijn moordpartijen misschien wel wreed en bloederig, maar verder snel en gemakkelijk gedaan.
          • Wreed:
    Zijn humor komt ook in een ander puntje van hem naar boven, al moeten buitenstaanders ver zoeken om de fun ervan in te zien. Thorne's sadisme kent geen grenzen, en leedvermaak is één van zijn favoriete bezigheden. Hij heeft geen probleem met moorden, en doet het zelfs vaker dan nodig is. Toch is hij voorzichtig, aangezien hij geen horde jagers achter zich aan wil krijgen. Dat zijn slachtoffers onnodig veel lijden, wekt alleen maar een glimlach bij hem op.
          • Losbandig:
    Thorne heeft een absolute hekel aan regeltjes en etiquette. Ook rangordes vindt hij niet leuk, tenminste als hij zelf onderaan de ladder staat. Hierdoor is hij verrassend los voor iemand uit zijn tijd, en geeft hij niet zo veel om rituelen of andere dingen. Je hoeft geen heel gedoe te doen om hem respect te tonen, zolang het maar duidelijk is dat je respect hebt.
          • Overleven:
    Zijn aanpassingsvermogen is fenomenaal. Niet alleen zijn taal is mee door de eeuwen heen geëvolueerd, hij zelf kan er ook wat van. Hoewel hij altijd zijn eigen mening heeft gehouden, heeft hij zich sinds zijn dood aan elke gedachtegang aangepast. Hetzelfde met gedrag, kleding, technologie. Hij is een ware kameleon en doet er alles aan om te overleven. Zijn leeftijd is zijn trots, dus het is niet meer dan logisch dat hij nog ouder wil worden. Hierdoor is hij, ondanks zijn onnozele buien en luiheid, een niet te onderschatte tegenstander. Hij is dodelijk snel, en een pak sterker dan je zou vermoeden. Gooi daar zijn veel geoefende kunstjes bij, en je hebt een uitstekende moordmachine. Of toch als hij uit zijn bed geraakt.
          • Egocentrisch:
    Hijzelf is het enige waar hij om geeft. Hij vindt zichzelf dan ook fantastisch en doet altijd alles op één of andere manier wel om hem draaien. Hij overschat zichzelf niet, hij weet best waar zijn grenzen zijn en hij zal zich in een overweldigend gevecht sneller uit de voeten maken dan wie dan ook, maar dat merk je niet aan hem.
          • Alleen:
    Uit zijn egocentrisme komt ook zijn verlangen om alleen te zijn voort. Hij kan wel enkele genoten waarderen, maar een groepspersoon is hij - zo ver hij zich kan herinneren - nooit geweest. Hij heeft ook geen enkele leiderskwaliteit, simpelweg omdat hij er niet om geeft. Zou hij in principe een leger naar de overwinning kunnen leiden? Als hij er wat over nadenkt, misschien, maar waarom zou hij? Hij zal dan ook nooit de behoefte hebben om een groep te leiden, en zelfs zijn eigen onderdanen mogen het zelf uitzoeken. Enkel Helias speelt een belangrijke rol in zijn leven, al blijft ook dat een bijrol voor Thorne. Dit betekent echter niet dat je zo maar de baas over hem kan spelen.
          • Gevoelloos:
    Doordat hij enkel om zichzelf geeft, is er maar weinig dat hem kan raken. En zelfs als je hem zou beledigen, misprijzen of belachelijk maken, is de kans groot dat hij enkel eens spottend zal lachen. Hierdoor is hij niet gemakkelijk boos te maken, maar ook niet gemakkelijk te raken, laat staan te breken. Goed, hij zou niet blij zijn als Helias van de aardbol zou verdwijnen, maar je zal hem zo niet op zijn knieën krijgen. Thorne is dus iemand die je fysiek zal moeten uitschakelen, want mentaal is er te weinig waar hij om geeft.
    Het enige waar hij het moeilijk mee heeft, is zijn dood herleven. Het probleem is, dat hij daarna een tantrum krijgt en dat is absoluut geen lachertje bij Thorne.


    • Geschiedenis:

          • Leven:
    Thorne is geboren aan het begin van de dertiende eeuw, ergens op de grens tussen Schotland en Engeland. Hij was de eerste in een gezin met acht kinderen - een normaal aantal in die tijd - waarvan hij er twee nooit gekend heeft. Zijn ouders waren simpele boeren en werkten hard op het land. Thorne kan zich echter enkel nog het kleine huisje herinneren en dat hij vijf jongere zusjes had die hem heel erg irriteerden. Zijn broertjes zijn na zijn dood geboren, al weet hij dat niet. Verder is zijn leven één groot gat voor hem, maar hij denkt niet dat het de moeite waard was. Hij vermoedt wel dat zijn karakter echt van hem is, en niet door zijn lange leven is ontstaan.
          • Dood:
    Dat laatste denkt hij, omdat hij is opgehangen door de mensen van zijn dorp. Hij weet de reden niet meer en om eerlijk te zijn, boeit hem dat niet echt. Het moet alleszins de moeite zijn geweest, - hij meent zich te herinneren dat het met hekserij en God te maken had - gezien de manier waarop hij is opgehangen. Ze hebben hem namelijk niet laten vallen, maar net hoog genoeg gehangen zodat hij met zijn tenen aan de grond kon. Zijn overlevingsinstinct heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat zijn dood langdurig en pijnlijk was. Het moet ettelijke uren zijn geweest voor zijn lichaam het van vermoeidheid opgaf en hij uiteindelijk geen adem meer kreeg. In de tussentijd had Aelia, zijn meesteres, ongestoord haar gang kunnen gaan. Heel af en toe lijkt het, alsof hij haar bloed nog steeds op zijn tong kan proeven.
          • Meesteres:
    Aelia was een wrede en veeleisende meesteres die hij altijd gehaat heeft. Haar mentale klem zat altijd strak en ze liet hem de meest vervelende klusjes doen. Je kan stellen dat hij simpelweg haar slaaf was. Daarbij haalde ze er een duivels plezier uit om hem te martelen, iets waar hij nog steeds kleine littekens van heeft. Ze liet hem nooit met rust, waardoor hij wel veel geleerd heeft, maar uiteindelijk tot waanzin dreef. Helaas zag Aelia niet hoe sterk Thorne begon te worden, en dat werd dan ook haar ondergang. Thorne daarentegen heeft nooit meer met zoveel plezier iemands hart doorboort.
    Na 176 helse jaren was hij eindelijk vrij.

          • Europa: ~ Engeland: Hij bleef nog een tijdje hangen, maar na enkele jaren hield hij het voor gezien. Hij had het hele land toch al bezocht aan Aelia's zijde, en hij had er schoon genoeg van. Voor de eerste keer in zijn leven, waagde hij de oversteek van het kanaal. Iets wat in die tijd een hele onderneming was.
    Frankrijk: Het vasteland was een hele nieuwe wereld en... hij kon niet ver komen want hij was blut. Bummer. Na hier en daar wat werkjes gedaan te hebben, werd hij aangenomen bij een landgoed van een familie wiens naam hij zich niet meer kan herinneren. Hij werd de nachtwaker van het terrein, wat hem erg goed uitkwam want hij had nog geen idee dat hij toen al wat tegen de zon kon, en genoot wel van het rustige baantje. En van Helias. Thorne vond de jongen meteen wat hebben en kon smakelijk om hem lachen. Na al die jaren van onderdanigheid, was hij best nieuwsgierig geworden naar de omgekeerde rol. In 1410 creëerde hij zo zijn eerste onderdaan. Helaas was dit niet zo spannend als hij dacht, en Helias werd aan zijn lot overgelaten terwijl Thorne verder ging met reizen.
    Thorne heeft door de eeuwen heen door heel Europa heen gezworven. Italië, Spanje, Griekenland, Portugal, Polen, Noorwegen... Hij is praktisch overal wel eens geweest. Hier en daar bleef hij wat langer en sprak hij zelfs de taal, maar erg lang is hij nergens gebleven en hij keerde altijd wel eens terug naar Engeland. Hierdoor is zijn taal mooi mee geëvolueerd en begon hij mee te reizen met de grote ontdekkingstochten. Vooral India heeft een indruk op hem gemaakt. Ondertussen was Helias ook een vaste compagnon geworden. De oorlogen heeft hij zo veel mogelijk ontweken en door de jaren heen heeft hij heel wat geld en bezittingen gespaard, iets wat hem nu mooi uitkomt. Veel van zijn spullen zijn tegenwoordig gegeerd door musea.

          • Amerika:
    Thorne woont al in New Chamita sinds het gesticht is. Sterker nog, hij heeft de stad mee opgebouwd. Wel ja, hij heeft toegekeken hoe anderen de stad opbouwden. Hij voelde meteen dat het zijn plek was en kent nu nog steeds elke straat en elk geheim van de stad. Desondanks zijn Helias en hij toch nog een aantal keren terug naar Europa gekeerd, vooral wegens de oorlogen en Helias' voorliefde voor Frankrijk. Tegenwoordig zitten ze al weer enkele tientallen jaren in New Chamita.


    • Onderdanen/Meester:

          • Meesteres: Aelia ~ geboren 699 ~ veranderd 721 ~ gestorven 1396
          • Onderdanen: 1. Helias ~ Frankrijk ~ geboren 1389 ~ veranderd 1410 dmv
    2. Jeleesa ~ Italië ~ geboren 1788 ~ veranderd 1805 dmv anderen.
    3. Paxton ~ De Nederlanden ~ geboren 1803 ~ veranderd 1823 dmv nek breken ~ gestorven 1840 dmv anderen.


    • Extra:

          • Talen:
    Thorne is goed in accenten en dialecten nadoen. Hij is zijn Engels al eeuwen aan het aanpassen, iets wat vanzelf gaat, en kan nog elk dialect of accent dat hij heeft aangeleerd. Als hij zich er niet op concentreert, kan je wel een beetje horen dat hij Brits is. Zijn moedertaal is dan ook het Oud-Engels van de dertiende eeuw, iets wat enkel nog in zijn gevloek is terug te vinden, en af en toe wat gemompel in zichzelf. Verder heeft hij door te reizen heel wat andere talen geleerd, of toch zo ongeveer. Hij spreekt, naast het Engels, vloeiend Frans en Spaans. Verder verstaat hij Duits, Russisch, Pools, Portugees, Nederlands en Italiaans, al gaat het spreken van deze talen hem heel wat minder gemakkelijk af. Latijn is hem ook niet ongekend.
          • Geaardheid:
    Hoewel zijn interesse altijd bij vrouwen heeft gelegen, is hij door de jaren heen minder strikt geworden. Af en toe heeft hij wel eens een affaire met een man, zeker als hij honger heeft of dronken is. Om het niet te moeilijk te maken, noemt hij zichzelf biseksueel met een voorkeur voor vrouwen.
          • Likes:
    Pizza - Zonnebrillen - Humor - Seks - Drank - Drugs - Vettig eten - Brunettes - V-halzen - Treinen - Springkastelen - Sigaretten - Slaap - disney
          • Dislikes:
    Dieren - Dommigheid - Ongehoorzaamheid - Natte weerwolven - Violen - Kinderen - Rode kool - Stropdassen - Wagens/Bussen
          • Muziek:
    Thorne is noch een liefhebber, noch een hater van muziek. Hoewel hij wel de basis kan van verschillende instrumenten (piano, viool (maar dat haat hij), gitaar, harp, blokfluit en doedelzak - omdat het kan.), is hij geen groot talent en zal je hem ook niet echt horen spelen. Verder luistert hij ook niet specifiek naar iets, maar hij kan het wel waarderen wanneer hij iets hoort. Alleen kan hij niet tegen koren of middeleeuwse deuntjes. Ten eerste is meer dan de helft fout geïnterpreteerd en ten tweede heeft hij eeuwenlang die domme deuntjes moeten aanhoren en hij wordt er gek van. Ook viool kan hij niet uitstaan, het geluid irriteert hem. Hij kan het ook gewoon niet zo goed spelen, dus dat zal er ook wat mee te maken hebben.
          • Seks: Thorne is in één woord: verslaafd. Je zal het hem nooit horen toegeven, maar hij is er constant mee bezig. Niet dat hij er de hele tijd specifiek aan denkt, maar hij flirt wel met praktisch elk vrouwelijk wezen - of mannelijk wanneer hij daar zin in heeft- en heeft er nogal vaak één in zijn bed liggen. Als je je dan toch moet voeden, kan je het beter op een leuke manier doen, toch?
          • Binnengaan:
    Er zijn veel voordelen aan zijn lange levensduur, en dit is er één van. Hoewel hij het nog steeds niet langer volhoudt dan enkele minuten, krijgt hij het wel voor elkaar om schijnbaar onaangedaan ergens binnen te gaan zonder uitnodiging. Hij kan lang genoeg blijven om iemand te intimideren en met wat geluk zelfs te vermoorden, maar zichzelf voeden neemt te veel tijd in. Eenmaal zijn pijngrens bereikt is, zakt hij dan ook als pudding in elkaar en moet iemand hem naar buiten slepen, waarna hij even tijd nodig heeft om te herstellen.
          • Zonlicht:
    Nog een voordeel aan die achthonderd-en-nog-wat jaren: Hij kan extreem goed tegen zonlicht voor een vampier. Nadat hij de eerste paar eeuwen in duisternis heeft geleefd, heeft hij het erop gewaagd om buiten te komen. Op het einde van die dag was hij goed verbrand, maar bijna niet meer dan bleke mensen zouden verbranden. Tegenwoordig kan hij prima buiten wandelen zonder zonnecrème - al gebruikt hij die wel - of lange mouwen. Tijdens hittegolven moet hij echter ook binnenblijven. Zijn ogen zijn heel wat minder aangepast, dus je ziet hem overdag praktisch altijd met een zonnebril lopen.
          • Geheugen:
    Zijn geheugen is een zeef. Hoewel hij de belangrijkste gebeurtenissen wel weet, herinnert hij zich van het overige bijna niets. Of hij doet er gewoon geen moeite voor, kan ook. Van zijn 'echte' leven herinnert hij zich niets, behalve een vage herinnering van het kleine kamertje dat hij deelde met zijn vijf jongere zusjes, wiens namen hij overigens kwijt is. Het enige wat hij zich net iets te goed naar zijn zin herinnert, is zijn dood en verandering. Hij is ook extreem slecht in namen en data onthouden. Hij is dan ook één van de weinige personen die de maanlanding in de achttiende eeuw durft te situeren.
    Dingen die hij moet onthouden, blijven echter wel heel goed steken en kan hij in detail zich weer voor de geest halen.

          • Geloof:
    Thorne is de meest Atheïstische persoon die je kan tegenkomen. Hij heeft nooit in die - voor hem - bullshit geloofd en is ook niet van plan om ermee te beginnen. Je kan gerust zeggen dat hij een diepe haat heeft met alles dat met het geloof te maken heeft, zeker als het christelijk is. Dat het bijgeloof van de mensen en de vrees voor de hel en alles daaromtrent de oorzaak is van zijn wrede dood, kan er mee te maken hebben, maar dat zal je hem nooit horen zeggen. Enkel dat het allemaal bullshit is en dat mensen ongelooflijk dom kunnen zijn, gevolgd door een paar vloek- en scheldwoorden.
          •Technologie:
    Hoewel hij zich nog vaak afvraagt waar een ding voor dient, is hij vrij goed mee op het vlak van technologie. Hij heeft een smartphone, weet hoe hij met een computer moet werken en vindt vanuit zichzelf bewegende stofzuigers echt geweldig. Alleen wagens en bussen en alle andere motorische dingen op de weg kan hij niet hebben. Hij heeft dan ook nog steeds geen idee hoe je met zo'n ding rijdt, en heeft er ook geen behoefte aan om dit te leren. Hoewel hij wel al vaak in zo'n rijdende doodskist heeft gezeten, probeert hij het zo vaak mogelijk te vermijden. Treinen en metro's vindt hij dan weer echt geweldig, al weet hij niet zo goed waarom.
          •Teleportatie:
    Thorne heeft zichzelf extreem goed geoefend in teleportatie. Dit heeft niets met zijn leeftijd te maken, aangezien hij hier al vanaf et begin op heeft zitten trainen. Hij kan dan ook heel snel verdwijnen en weer verschijnen, iets wat hij ook vaak gebruikt. Hij kan ook vrij ver komen, al is hij daarna wel uitgeput. Zijn favoriete spelletje is dan ook: Nu zie je me, en nu zie je me niet.

    • Status:

    GEEN kolonie of familie. Thorne is een Loner, maar heeft wel connecties.

    • Relaties:

          • Onderdanen:
    ~ Helias (Marthe): Helias was Thorne's eerste onderdaan. Nadat hij eeuwenlang geen contact had gemaakt, hebben ze elkaar terug gevonden en sindsdien blijven ze zo wat in elkaars buurt. Thorne is geen veeleisende Meester, waardoor je geen waardeverschil tussen de twee zal merken. Helias is dan ook gewoon een erg goede vriend geworden, en hun mentale connectie is erg sterk en goed uitgebouwd.
    ~ Jaleesa (Noë): Nadat Thorne Destina heeft leren kennen, bleef hij nog een tijdje in Italië plakken. Zo belandde hij uiteindelijk in Venetië, maar om eerlijk te zijn had hij een hekel aan de stad. Het geloof speelde er een grote rol in, en hij zou meteen weer vertrokken zijn, moesten de rellen er niet geweest zijn. Zijn nieuwsgierigheid en lust naar wat bloederige actie brachten hem uiteindelijk tot het stervende meisje. Puur vanuit een impulsieve drang heeft hij haar veranderd, maar daarna keek hij er niet meer naar om. In feite is hij haar zelfs vergeten, en steekt hij nog ergens in zijn brein als dat ene Italiaanse meisje.

          • Anderen:
    ~ Destina: Hun geschiedenis gaat al een hele tijd terug en vindt zijn oorsprong in Italië ergens in de zestiende eeuw. Destina had zich weer meesterlijk naar de top gewerkt, maar daar trok Thorne zich niets van aan. Hij moordde en dronk zonder rekening te houden met anderen, waardoor hij haar uiteindelijk wel eens tegen het lijf moest lopen. Sindsdien komen ze elkaar wel wat vaker tegen, totdat ze toevallig beiden uiteindelijk in New Chamita gingen wonen. Hoewel Thorne haar wel als een soort van vriendin rekent, is hun relatie heel wat ingewikkelder. Ze kunnen elkaar eigenlijk niet uitstaan, en haat en liefde/vriendschap strijden dan ook constant met elkaar. Het is ook niet duidelijk of ze elkaar nu wel of niet vertrouwen. Dat ze af en toe wel eens in elkaars bed beland zijn, helpt ook niet om het simpel te houden. Niet dat je Thorne hoort klagen.
    ~ Emmalyn: Thorne is er nog niet helemaal uit wat hij van haar vindt. Dat ze hem al meerdere keren heeft afgewezen, irriteert hem. Tegelijk kan hij de spanning van de uitdaging niet weerstaan. Ze zijn zeker geen vrienden, maar Thorne vindt haar veel te interessant om haar te vermoorden of te negeren. Ooit gaat het hem lukken. Ooit.
    ~ Clarkson: Hoewel Thorne wel al eens van de jager heeft gehoord, is hij hem nog nooit echt tegen het lijf gelopen en dat is prima voor hem. Niet dat hij echt bang is, maar hij weet dat een reputatie vrij dicht bij de waarheid kan liggen.
    ~ Anne (April): Veel heeft hij nog niet gezegd tegen zijn recent bijgekomen buurvrouw in Mistbane. Op het eerste zicht vindt hij haar alleszins een knappe verschijning, en hij zou het niet erg vinden om haar wat beter te leren kennen, maar tot nu toe is er nog niet veel van gekomen.
    ~ Rozy: Dat Thorne soms vreemde ingevingen heeft, is hier nor maar het bewijs van. Hij kent Rozy al sinds ze een klein meisje was, en heeft haar altijd wat beschermd en zelfs geholpen in haar training. Het was vooral uit nieuwsgierigheid dat hij dit deed en, hoewel hij de jonge weerwolf wel mag, veel geeft hij niet om haar. Toen ze alfa werd, bleef de band tussen hen in bestaan. Thorne heeft regelmatig nieuwe informatie over wat er in de rest van de stad gebeurt, en in ruil daarvoor heeft hij de roedel van Uppertop achter zich in geval van problemen. Daarbij komend kan hij elk huis van de roedel zonder problemen binnenkomen, wat ook best een voordeel is in het gevaarlijke deel.
    ~ Milo: Hoewel Thorne hier nauwelijks iets van herinnert, hebben ze een geschiedenis samen. Enkele jaren geleden, toen Thorne even in Californië was om die staat eens te verkennen, kwam hij de vader van de tweeling tegen. Het was het begin van een langdurig kat-en-muis-spel dat eindigde in een Tantrum wegens gebrek aan bloed. Thorne zou het gezicht van de man die hij toen vermoordde nog wel herkennen, maar hij heeft geen idee wie of hoeveel mensen hij toen heeft vermoord. Hoewel hij de kinderen wel heeft gezien toen, weet hij daar niets meer van.


    Staat nog open voor andere relaties!

    [ bericht aangepast op 15 aug 2015 - 18:10 ]


    Mhm?

    Barone schreef:
    Mag ik een vrouwelijke vampier?


    Yes, you may (;


    Mhm?

    Een vrouwelijke jager en een mannelijke vampier, pretty please. :Y)


    help

    Mag ik een vrouwelijke vampier en een vrouwelijke jager?


    -

    Towns schreef:
    Mag ik een vrouwelijke vampier en een vrouwelijke jager?


    Natuurlijk (: Mag ik je naam weten, of vul ik gewoon A. in?


    Mhm?

    Vrouwelijke vampier ;) Ik maak morgen mijn rol, na mijn werk.

    Heavenlyy schreef:
    Vrouwelijke vampier ;) Ik maak morgen mijn rol, na mijn werk.


    Je hebt tijd (:


    Mhm?






    The only way
    to deal with an unfree world
    is to become
    so absolutely free
    that your very existence
    is an act of rebellion.






    Naam —
    Freya Historia Rose Maria Ackerman.

    Freya // Betekenis: Dame • Oorsprong: Noorwegen
    Historia // Betekenis: Historie • Oorsprong: Spanje
    Rose // Betekenis: Roos • Oorsprong: Germanië
    Maria // Betekenis: Bitter • Oorsprong: Europa
    Ackerman // Betekenis: Veldman • Oorsprong: Engeland


    Leeftijd —
    Zestien. Freya werd geboren op zes augustus, wat haar het sterrenbeeld leeuw geeft..







    Woonplaats —
    Northriver. De familie Ackerman is een beruchte jagersgroep die heel erg streng is op buitenstaanders in de familie. Ze wonen er al generaties lang en hun stijl is medogenloos.


    Innerlijk—
    Als je Freya tegenkomt, loopt ze hoogstwaarschijnlijk te zingen. Ze komt over als iemand die de zin van het leven heeft gevonden en extreem gelukkig is - wat in tegenstrijd is met haar puberale leeftijd en het feit dat alle Ackermans meedogenloze moordmachines zijn. Maar laat je niet bedriegen door haar fleurige schijn. Ze draagt bloemenjurkjes, houdt van Nicholas Sparks films en heeft een zwak voor jongens met groene ogen die piano spelen. Je zou gewoonweg niet denken dat Freya een Jager is, maar haar humoristische, meisjesachtige verschijning kan heel plots omslaan en als ze doorheeft dat je een vampier of een weerwolf is, dan kijk je maar beter uit. Als een dartel veulen huppelt ze rond en fluit ze een liedje; en dan krijgt ze een wapen in haar handen en is het met je afgelopen.
          Freya's stijl is direct en zelfs wreed te noemen. Ze is niet bang om bloed aan haar handen te krijgen en kan onverwacht gemeen en sarcastisch uit de hoek komen.[justify]

    Biografie —
    [justify]Freya is opgegroeid zoals een doodnormale Jager bij de Ackermans wordt opgevoed; vanaf haar vijf jaar beginnen omgaan met messen, zwaarden, geweren en zelfs bijlen. Haar eerste moord pleegde ze toen ze elf was. Het is wel bekend dat de Ackermans iedereen in hun familie tot Jager opleiden en dat de enige manier om uit die erfenis te stappen, de dood is. Dit werd dan ook bewezen toen Freya's broer verdween en een jaar geleden stierven ook hun ouders, waardoor ze helemaal alleen achterbleef. Daarom ging ze bij de dichtste verwant wonen die er nog overbleef, en dat was Clark. Twee jaar geleden, echter, heeft Fox haar leven gered en nu heeft ze in het geheim contact met hem. Ze zal vaker naar hem gaan als ze het moeilijk heeft dan naar Clark. De dood van haar ouders is iets wat haar meer angst heeft aangejaagd dan wat dan ook en dat omdat ze niet werden vermoord door het bovennatuurlijke. Drie jaar geleden werd bij haar moeder leverkanker vastgesteld, maar die konden ze genezen. Jammer genoeg bleek een jaar later dat de tumor niet helemaal verdwenen was en dat hij zelfs tot ver was uitgezaaid. Niet veel later stierf ze. Freya en Fox' vader stierf niet lang daarna. Hij kwam door het verlies in de problemen met alcohol en op een avond keerde hij terug van een vriend waar hij zichzelf weer dronken had gevoerd. Hij zag de vrachtwagen niet aankomen. Freya heeft er nog steeds nachtmerries van.


    Extra —
    Freya's partner is haar neef Clark.


    Relaties —
    • Fox Samuel Jacob Ackerman
    Freya was laaiend toen ze erachter kwam dat haar broer nog steeds leefde. In eerste instantie explodeerde ze toen ze hem voor het eerst opnieuw zag. Toen ze een paar dagen later terugdraaide, ging ze naar hem op zoek en nu gaat ze hem regelmatig opzoeken. Dit is hun geheimpje; niemand anders weet er vanaf. Uiteindelijk was Freya gewoon zodanig opgelucht dat ze niet anders kon dan hem weer in haar hart sluiten. Nu is er haast niets wat ze hem niet zou vertellen. Zelfs met de dagelijkse schooldrama en verliefdheid en irritante leerkrachten gaat ze hem lastigvallen. Eigenlijk is ze gewoon heel erg blij dat haar broer nog leeft en wilt ze zoveel mogelijk tijd met hem doorbrengen.

    [ bericht aangepast op 2 sep 2015 - 21:11 ]


    help

    Mag ik een zwanger weerwolfmeisje?


    Bowties were never Cooler

    LukeRHemmings schreef:
    Mag ik een zwanger weerwolfmeisje?


    Sure (:
    Mag ik je naam weten, of liever niet?


    Mhm?

    Destina Castro
    "We have to let go of who we were to become who we are."


    "I'm not a princess, I don't need your saving..."


    "I am the queen, and you will bow down for me.."


    "I don't like feelings. They are keeping you from reaching your goals."


    "So I try to feel nothing. At all..''


    "I didn’t get to be queen of hell by letting folks off easy"


    "She was like the moon."
    "A part of her was always hidden.."


    "That was a cruel and ugly thing to do to an innocent girl..."
    "Good thing I'm not innocent."


    ''I'm not going to take down a whole empire. Just gonna kill the emperor.''


    "I am no bird; and no net ensnares me,"
    "I am a free human being with an independent will.."


    "Lead with your strengths, not your weaknesses."

    • Naam
    Destina ~ Fortune, fate.
    Castro ~ Castle
    Destina's naam wordt vaak genoeg afgekort naar Des of zelfs Dessi.
    Dit zal ze echter alleen accepteren als ze je rekent tot een van haar vrienden, dus je kan verwachten dat ze boos wordt als je daar niet bij hoort.

    • Leeftijd
          ~ Echte leeftijd Destina is geboren in de zomer van 1255. Wat haar dus een leeftijd geeft van 760 jaar.
          ~ Leeftijd waarop zij gestorven is Destina is gestorven toen ze net 16 jaar was, in het jaar 1271.
          ~ Uiterlijke leeftijd Ze heeft zichzelf de leeftijd gegeven van 21 jaar. Voor haar de ideale leeftijd.

    • Woonplaats

          • South River
    Destina heeft hier een villa vlakbij de hoofdzetel van de kolonie. Dit omdat ze zo snel bereikbaar kan zijn, als het nodig is. Ze is hier dan ook meestal te vinden, in elk geval veel vaker dan in Mistbane. Van de twee huizen is deze dan ook veel groter.
          • Mistbane
    Hier is Destina minder te vinden. Ze heeft een kleine strandvilla bij de kust. Hoewel het veel kleiner is dan haar villa in South River, is het wel net zo luxe. Ze is hier soms te vinden als er helemaal niks op de planning staat, maar lang niet altijd.
          • Madrid, Spain
    Madrid zal altijd een speciale plek in haar hart hebben. Ze is hier geboren, dus ze zal deze stad boven alles verkiezen. Het land ook trouwens. Ze heeft hier dan ook een prachtige villa staan met alles erop en eraan. Wanneer ze de tijd vind, zal ze hier ook vaak naartoe gaan.
          • Berlin, Germany
    Destina dacht altijd dat ze Duitsland tien keer niks vond, maar toen ze dan toch een keer de hoofdstad bezocht was ze verkocht. Ze houd van de stad en alles wat je er kan doen, ze heeft dan ook een klein appartementje daar. Tegenwoordig komt ze er amper, maar als ze ooit zin heeft kan ze altijd daarheen.
          • Dubai, United Arab Emirates
    Destina is al heel vaak in Dubai geweest en ze zal liegen als ze zegt dat het niet een van haar favoriete steden ter wereld is. Ze is dol op de winkels, de mensen, de omgeving... Eigenlijk alles. Ze heeft hier dan ook een kleine villa staan waar ze verblijft tijdens een van haar bezoekjes.
          • Rome, Italy
    Hoewel Rome een van haar favoriete steden is, komt ze er tegenwoordig nog maar bar weinig. Waarom weet ze eigenlijk niet. Wel heeft ze nog altijd een appartement op haar naam staan, maar daar is ze al jaren niet meer geweest.

    • Uiterlijk
    Destina is een dame die de hoofden laat draaien, iets waar ze soms maar al te graag gebruik van maakt. Na honderden jaren zie je nog steeds de Spaanse afkomst goed in haar uiterlijk. Bijvoorbeeld in haar lichtgetinte huid. Ze kan ook langzaam bruin worden, al is het als vampier natuurlijk een heel stuk moeilijker. Littekens heeft ze nooit gehad, dus ze heeft een gave huid. Haar haar past hier ook goed bij. Ze heeft donkerbruine, bijna zwarte lokken. Ze hebben een natuurlijke slag en komen tot het midden van haar rug. Meestal laat ze het gewoon makkelijk los hangen, ze steekt het alleen op als het makkelijker is. Haar ogen hebben een donkerbruine kleur en maken dus het plaatje af. Ze kennen nog steeds de twinkeling die ze als kind ook al had, alleen gaat het nu vaak gepaard met een uitdagende blik. Haar wenkbrauwen hebben dezelfde kleur als haar haar en hebben een mooie vorm. Destina heeft opvallende jukbeenderen en kaaklijnen, die haar gezicht goed vorm geven. Verder heeft ze een rechte neus en erg volle lippen. Qua make up maakt ze altijd haar ogen donker op en haar lippen hebben altijd een ietwat donkerrode kleur. Destina is niet heel lang, ze haalt net de 1,65. Maarja, de vrouwen werden vroeger niet al te lang. Zeker niet in landen zoals Spanje. Tegenwoordig lost ze dit goed op met een paar hakken, waar ze makkelijk een hele dag op rond loopt. Destina heeft een licht zandloperfiguur. Haar schouders en heupen zijn wel breder dan haar slanke taille. Al valt het niet altijd meteen op. Destina heeft volle curves, die ze altijd al heeft gehad eigenlijk. Destina heeft geen piercings of tattoos. Verder weet ze heel goed hoe ze zich moet kleden, al houdt ze zich het liefst bij de donkere kleuren.
    • Karakter
          • Zeer intelligent, strategisch en logisch
    Destina is altijd al een erg slim geweest. Als klein meisje kwam ze al met oplossingen en dingen, waar zelfs de volwassenen niet aan dachten. De hersenen heeft ze dus zeker. Dit is na al deze jaren natuurlijk nog beter geworden. Ze weet veel en heeft ook een geweldig geheugen, waardoor ze alles terug kan halen. Van nature denkt Destina erg logisch na, wat natuurlijk erg handig is. Destina kan ook erg strategisch denken, wat haar erg gevaarlijk maakt in een gevecht oid.
          • Sluw en een geweldige leugenaar
    Haar intelligentie gaat ook gepaard met sluwheid. Ze gebruikt het natuurlijk niet alleen voor strategische plannen en slimme oplossingen. Als ze weet dat ze van iets beter kan worden, zal ze het meestal ook aannemen. Wat het ook voor de ander mag betekenen, dat maakt haar op het moment echt niet uit. Ook is Destina een geweldige leugenaar die niemand ooit doorheeft. Iets waar ze maar al te blij mee is, want liegen doet ze vaak.
          • Erg charmant
    Een van Destina's bekendste kenmerken, is dat ze charmant is. Maar dan ook echt heel erg charmant. Ze wikkelt mensen zonder probleem om haar vingers en weet zo altijd te krijgen wat ze wilt. Ze kan aanvoelen hoe de ander is en wat ze moet doen om haar zin te krijgen, aanpassen is dan ook geen probleem voor haar. Tot ze haar doel bereikt heeft, dan komt haar echte karakter weer omhoog. Een paar mooie, vaak niet gemeende woordjes hier.. Een lichte aanraking daar... Destina doet het zonder moeite en wint zo keer op keer de desbetreffende persoon voor zich.
          • Doelgericht
    Iets wat ook heel bekend is, is dat Destina erg doelgericht is. Ze zal koste wat het kost krijgen wat ze wil. Hier kan ze ook heel ver mee gaan. Sta je in de weg, dan maakt ze er geen probleem van om je neer te halen. Dit is dan ook weer gevaarlijk, want het maakt haar dan ook echt niks uit. Ze heeft maar een ding voor ogen en ze heeft er geen problemen mee om de rest op te ruimen.
          • Dominant
    Destina is erg dominant. Ze is haar eigen baas. Ze laat zich door niemand commanderen, ze is eerder de persoon die anderen commandeert. Ze is zich bewust van haar positie en weet dondersgoed dat ze ook daadwerkelijk kan zeggen wat anderen moeten doen. Wel is ze het type dat dit niet constant doet, ze heeft ook wel door hoe irritant het kan zijn om alles te doen wat een ander zegt. Maar als er echt iets moet gebeuren komt haar bazigheid zeker naar boven.
          • Zelfverzekerd
    Destina is zeker niet onzeker. Ze staat achter haar mening, haar acties en haarzelf in het algemeen. Ze kan prima voor zichzelf opkomen en heeft ook van niemand bescherming of wat dan ook nodig. Je kan haar ook irriteren als je haar telkens beschermt of zelfs alleen maar voor haar opkomt. Ze kan gewoon voor zichzelf zorgen. Ze weet ook wel dat het goed bedoeld is, maar ze wil dat anderen realiseren dat ze het ook zelf kan. Destina is niet arrogant. Ze gedraagt zich naar haar status en doet & zegt wat ze kan. Ze is niet het type dat zegt dat ze de beste is of dat doet alsof alles om haar draait.
          • Zal doen wat in haar ogen het beste is. Maakt niet uit of het een goede of slechte daad is.
    Destina trekt altijd haar eigen plan en zal doen wat voor haar het beste klinkt. Dit hoeft niet eens om eigen voordeel te gaan. Als leider van de kolonie moet ze natuurlijk vaak genoeg anderen helpen. Ze zal echter meestal iets anders doen dan precies gevraagd wordt. Gewoon omdat ze weet dat het op een andere manier veel beter kan. Ze trekt zich er ook niks van aan of dit een goede of een slechte daad is. Als het de betere oplossing is, dan zal ze die gebruiken.
          • Houdt totaal niet van emoties en gevoelens, probeert ze ook zoveel mogelijk te mijden
    Als er iets is wat Destina haat, zijn het wel emoties en gevoelens. Voor haar zijn het enkel dingen die je weghouden van je doelen en het leven moeilijk maken. Betekent dat dat ze niets voelt? Nee. In tegenstelling zelfs, ze is behoorlijk temperamentvol. Ze voelt heel veel dingen. Ze heeft al vaak geprobeerd om niks te voelen, maar niks werkt. Wel kan ze goed doen alsof. Gewoon een goede pokerface opzetten en cynisch reageren, dan trapt iedereen erin. Met mensen die ze door en door vertrouwt laat ze het wel zien, soms.
          • Ijdel
    Destina is vrij ijdel. Net als veel andere vrouwen vind ze het belangrijk om er goed en verzorgd uit te zien. Ze schaamt zich dan ook niet voor het feit dat ze veel tijd vrijmaakt voor zichzelf, ze ziet het gewoon als verzorging. Iets wat iedereen nodig heeft. Het is niet zo dat ze elke vijf minuten in de spiegel kijkt of het erg vind om vies te worden. Integendeel, ze doet het vaak genoeg. Maar als er niks aan de hand is zie je zeker dat ze zichzelf goed verzorgt.
          • Extreem koppig
    Destina is extreem koppig. Zodra ze iets in haar hoofd heeft is er niets of niemand die haar daarvan af kan halen, het is gewoon onmogelijk. Ze zal echt niet naar je luisteren en gewoon rustig doorgaan met haar plannen. Ze is dan ook het type dat als ze ooit iets fout doet, dat ze heel moeilijk kan toegeven dat ze fout zat.
          • Gevaarlijk op alle mogelijke punten, dus ook intimiderend
    Destina is gevaarlijk op alle punten. Ze is sterk genoeg om je met gemak af te maken. Ze weet precies wat te zeggen om je mentaal neer te halen. Er is zowat niks dat haar neer kan halen. Dit zorgt er al voor al voor dat ze een intimiderende dame is, een titel die ze met trots draagt. Dit alles maakt het natuurlijk alleen maar makkelijk voor haar, dus ze gaat lekker zo door.
          • Vertrouwt niet snel, al zal ze met gemak doen alsof
    Destina is totaal niet het type dat snel mensen vertrouwt. Haar vertrouwen is compleet vernietigd in haar menselijke leven, en daar heeft ze van geleerd voor de jaren die erop volgen. Wel kan ze heel goed doen alsof ze je vertrouwt, doen alsof ze over zichzelf vertelt enzo terwijl het eigenlijk stuk voor stuk leugens zijn. Vertrouwen winnen is echter niet een heel groot probleem.
          • Goede vriendin als ze je écht vertrouwt
    Natuurlijk wantrouwt Destina niet iedereen. Dat zou wel een heel triest verhaal worden. Destina zal je pas een echte vriend noemen zodra ze weet dat ze je compleet kan vertrouwen. Dat kan lang duren, maar dan weet je zeker dat je een goede vriendin erbij hebt. Ze beschermt de mensen van wie ze houdt en gaat ook door het vuur voor ze. Zodra je bevriend met haar bent weet je ook zeker dat je iemand hebt op wie je kan rekenen en wie je kan vertrouwen.
    • Geschiedenis
    Destina is geboren in Madrid, Spanje. Haar familie was een zeer rijke familie met veel aanzien en als jongste dochter had ze ook een erg goed leven. Ze had niks te klagen. In die tijd was het ook vrij normaal dat je vroeg trouwde, voor Destina was het op haar zestiende. Maar haar ouders hadden iemand gekozen die Destina totaal niet kon hebben en ze wilde dan ook absoluut niet met hem trouwen. Zijn naam was Bienvenido. Destina wist altijd al dat er iets serieus mis was met de man, maar ze kon nooit haar vinger erop leggen wat het nou precies was. De grote dag brak al snel aan en ondanks haar afgunst waren ze dan toch getrouwd. In de dagen kwam ze er al snel achter dat haar gevoel goed zat: Hij was namelijk een vampier. Hij zorgde ervoor dat ze zijn bloed inslikte en enkele uren verdronk hij haar in het meer naast hun huis. Hier komt dan ook haar afkeer voor water vandaan.
    Toen Destina veranderd was bleef ze nog steeds bij hem. Ze moest nou eenmaal leren wat er allemaal kwam kijken bij haar nieuwe leventje en hij kon haar hier heel goed bij helpen. Toen hij echter alles had uitgelegd was ze wel klaar met hem en kwam haar woede naar boven. Ze zorgde er zo ook voor dat hij levend verbrand werd waardoor ze voor altijd van hem af was. Hierna vertrok ze uit Madrid en leefde een tijdje in andere steden van Spanje. Zo'n vijftig jaar na haar verandering vertrok ze definitief uit Spanje en ging ze eigenlijk de hele wereld over. Ze kreeg eigenlijk belachelijk veel voor elkaar en zo kwam ze keer tot keer aan de top te staan van het gebied waar ze toen weer verbleef.
    Net voor 1700 kwam ze terecht in Amerika en daar is ze eigenlijk gebleven. Ze heeft toegekeken hoe New Chamita in het begin werd opgebouwd maar is daar niet direct gebleven. Ze had daar een plek maar ze was telkens weer weg en ze kwam telkens weer terug. Het is eigenlijk pas sinds 1850 dat ze er is voor lange tijden.

    • Extra
          • Status
    Leider Kolonie ...........
          • Talen
    Destina heeft altijd al een talenknobbel gehad en in deze 760 jaar kan ze ook behoorlijk veel talen spreken. Ze kan natuurlijk Spaans spreken. Het is haar moedertaal en het Spaanse accent zal je nog altijd horen in haar stem. Verder spreekt ze Engels, Frans, Duits, Portugees, Italiaans, Russisch, Arabisch, Turks, Mandarijns, Japans en Grieks. Ze spreekt natuurlijk het meeste Engels, gekenmerkt door haar Spaanse accent. Als ze kwaad is zal ze bijna altijd Spaans spreken.
          • Geaardheid
    Destina is niet zo van de labels en ze plakt er dus ook niet op haarzelf. Ze maakt geen verschil tussen mannen en vrouwen. Beide kan ze aantrekkelijk vinden en met beide kan ze heel ver gaan. Ze kan in principe ook op beide verliefd worden, maar ze is nou eenmaal niet het type dat snel verliefd wordt. Ze begon met vrouwen ergens in de jaren 50 en is daar nooit mee opgehouden. Dus ja, als je een label op haar moest plakken zou het zeker bi zijn.
          • Zonlicht
    Destina kan erg goed tegen zonlicht. Daar moet ze natuurlijk haar leeftijd voor bedanken maar ook haar oorspronkelijke huidskleur heeft zijn deel hierin. Als Destina heel lang buiten is, is ze aan het einde van de dag wel zwaar verbrand. Iets wat ze nog altijd erg jammer vind. Om dit nog ietwat te voorkomen zoekt ze vaak de schaduw op en blijft daar ook een tijdje. Haar ogen zijn erg gevoelig, maar door de donkere kleur kunnen ze wel even wat hebben. Toch doet ze vaak al snel de zonnebril op, gewoon omdat ze dat veel fijner vind.
          • Binnengaan
    Hoewel Destina's charmes en looks haar meestal een uitnodiging geven, is dit natuurlijk niet altijd zo. Door haar leeftijd weet ze wel binnen te komen en kan ze tot nu toe net de negen minuten halen. Vaak doet ze dit niet, maar als ze het doet let ze erg goed op haar tijd. Ze wilt namelijk niet inzakken en mee naar buiten worden genomen. Dan lijkt ze zwak en dat wilt ze absoluut niet.
          • Likes and Dislikes
    Likes: Pizza, pasta, Italiaans eten in het algemeen, Spaans eten, Dr.Pepper, alcohol, een sigaret op zijn tijd, muziek, high heels, dure kleding, films en series, luxe, respect, make up, voetbal (om te kijken ofcourse), pretty lights, macht.
    Dislikes: Water (als in meren, oceanen etc.) , insecten, ongehoorzaamheid, domme mensen, aanstellers, fuckboys, tutjes, stank, ochtenden, kinderen, rommel, sinas, vogels, vissen, zwarte koffie, bier.

    • Relaties
          • Thorne Madison
    Hun haat-liefdes relatie gaat al een hele tijd terug. Ze hebben elkaar ontmoet in Italië in de zestiende eeuw. Destina had zich weer heel goed naar de top gewerkt en had daarom veel te zeggen over het gebied. Het gebied waar Thorne velen moorden pleegde, waardoor ze elkaar wel tegen het lijf zouden lope uiteindelijk. Iets wat daarna veel vaker gebeurde. Tegenwoordig weet ze nog steeds niet echt wat ze van hem moet vinden. Hij is een soort vriend voor haar, maar tegelijk kan ze hem niet uitstaan waardoor het een eeuwige strijd is tussen de twee. Dat ze af en toe wel eens in elkaars bed beland zijn, was voor Destina ook een verassing. Meestal omdat het een gevolg is van pure irritatie en strijd tussen de twee.

    [ bericht aangepast op 14 aug 2015 - 1:21 ]


    El Diablo.

    De rollen in de roedels, familie en kolonie mogen ook ingevuld worden, als je het wel even vermeld (:


    Mhm?







    Naam —
    Helias. Oospronkelijk werd het op z'n Frans uitgesproken als 'Élia, maar nu zijn er al zodanig veel variaties op gemaakt dat het hem niet veel meer kan schelen hoe zijn naam je mond uit komt. Omdat we in de eenentwintigste eeuw leven en hij best wel opvalt zonder achternaam, houdt Helias momenteel de achternaam Albright.


    Leeftijd —
    Helias werd geboren in 1389, wat hem momenteel 626 jaar oud maakt. Hij stierf toen hij vierentwintig was en die leeftijd heeft hij bij zichzelf nooit veranderd.


    Uiterlijk —
    Helias is niet je typische spierbundel die een woordenboek doormidden kan scheuren in een fractie van een seconde - althans, zo lijkt hij niet. Aan krachttraining doet hij niet echt, maar het feit dat hij als vampier een bovenmenselijke kracht beschikt, helpt hem ook wel wat. Helias is vreemd genoeg wel een voorstander van sport. Er is niet één sport waar hij zich helemaal op toelegt. Er zijn echter wel twee sporten die hij regelmatig beoefend, en dat zijn zwemmen en hardlopen. Aan krachttraining doet hij niet echt, maar hij heeft wel een hele sportruimte in zijn huis staan. Er is een periode geweest waarin Helias zich wel volledig toelegde op roeien. Dat is hij nu beu geworden. Ook zeilen, het wekelijkse straatgevecht, bergbeklimming en golf zijn sporten die hij graag beoefend als hij er de tijd en omgeving voor heeft.
    Gevechten van Helias winnen is, om het simpel te stellen, verschrikkelijk moeilijk en er zijn weinig mensen bij wie het al gelukt is. Ook Thorne heeft Helias in hun gewoonlijke sparmomenten nooit te boven weten te komen zonder hun psychische link te gebruiken. Dit talent voor vechten komt echter niet alleen door zijn kracht, maar ook gewoon door zijn uitzonderlijke kennis over het menselijke lichaam. Zo is Helias in staat iemand met één simpele beweging voor twintig minuten te verlammen.
          In principe heeft Helias het lichaam van een hardloper en valt het niet meteen op dat hij ook vaak zwemt: hij is slank en atletisch gebouwd en heeft een lengte van 188 centimeter, wat opmerkelijk is omdat hij in de middeleeuwen werd geboren. Hij is een voorstander van dure merkkledij en gaat veeleer donker gekleed. Het komt zelden voor dat je Helias een simpel T-shirt met een jeansbroek ziet dragen.
          Helias heeft intimiderende, groene ogen en blond haar dat warrig boven op zijn hoofd ligt. Helias lijkt op het eerste zicht niets speciaals, maar er is iets - buiten het feit dat hij een vampier is - ondoorgrondelijks aan hem waar je niet meteen je vinger op kan leggen. Hij heeft een vrij zelfingenomen postuur en weet perfect iemand om de tuin te leiden met louter en alleen lichaamstaal.


    Woonplaats —
          South River, New Chamita, CT, Verenigde Staten
    Helias en Thorne wonen pas sinds 2013 weer in New Chamita, maar Helias bezit zijn residentie aan de rand van South River toch al een hele tijd. Het is afgelegen en onopvallend - voor zover je het domein van haast twee hectare onopvallend kan noemen. Het huis is veel te groot voor één persoon en de helft ervan ligt waarschijnlijk onder de dikke stoflaag te beschimmelen. Helias heeft nu eenmaal een voorliefde voor grote ruimten en een mooi uitzicht; wat wel opvalt aan het raam dat zo'n beetje de hele muur op de eerste verdieping inpalmt. Een afgelegen woning zo vlak aan het bos, is misschien niet al te handig voor een vampier die mensenbloed nodig heeft; maar Helias heeft veel liever rust en het bloed van een verdwaalde wandelaar dan de geur van uitlaatgassen om zich heen met de bekrompen meningen van iedereen die graag gaat winkelen.

          Mistbane, New Chamita, CT, Verenigde Staten
    Dit huis deelt Helias met Thorne. Hij komt er niet zo vaak als Thorne; mede omdat hij zich anders te lang in een auto moet bevinden om op zijn werk te geraken. Helias is over het algemeen ook een grotere fan van bossen en duisternis dan felle on en stranden.

          Brugge, België
    Het huis dat hij in Brugge heeft, is aanzienlijk kleiner dan alle andere chique villa's waar Helias ooit al gewoond heeft. Misschien ligt dat ook aan het kleine oppervlakte dat België heeft. Het is het huis waar hij woonde vlak nadat hij door Thorne was veranderd. In de jaren zeventig heeft hij het gekocht - omdat de familie die er net uitgetrokken was de gigantische wijnkelder nog niet ontdekt had.

          Parijs, Frankrijk
    Al is dit prachtige huis in de Stad van Licht niet toegeschreven aan Helias' naam, maar aan die van Thorne, toch is dit de plaats waar hij het vaakst van al naar terugkeert. Helias ontkent dat dit door nostalgie is en Thorne weet ook helemaal niet dat hij zo vaak zijn dagen in Parijs verslijt met het Louvre opnieuw en opnieuw te bezoeken.

          Berlijn, Duitsland
    Dit huis heeft Helias in de jaren dertig gekocht en hij heeft geen idee of het de Tweede Wereldoorlog overleefd heeft en hij heeft ook geen zin om er naar terug te keren omdat zijn water- en elektriciteitsrekening waarschijnlijk heel hoog zijn opgelopen voordat ze werden afgesloten. Berlijn is hij overigens ook al helemaal zat gezien.

          Florence, Italië
    Ook zijn huis in Florence is er één waar Helias nog graag naar terugkeert. Er staat een gigantische verzameling boeken en Helias kan telkens opnieuw doorheen de stad lopen om alle cultuur die hij al als zijn broekzak vanbuiten kent, maar weer eens te bekijken.


    Karakter —
          “What you do in this world is a matter of no consequence. The question is what can you make people believe you have done.”
    Helias is een fascinerend persoon die niet in één woord kan samengevat worden. Als iemand dit toch als taak zou krijgen, zou dat woord misschien wel het ordinaire en cliché 'mysterieus' zijn, maar van zodra het over je lippen zou komen, zou je voelen dat het niet helemaal klopt. Val je dan beter terug op 'kordaat'? Of ga je dan meer focussen op zijn intelligentie? 'Vreemd'?




          Helias haat labels en bekritiseert openlijk zij die toevlucht nemen op labels. Hij vindt mensen die labels gebruiken kortzichtig en als er één iets is waar hij zich aan doodergert; is het kortzichtige mensen. Hiermee bedoelt hij niet meteen iedereen die minder weet dan hij - want dan mag hij meteen iedereen gaan elimineren. Mensen die mentaal niet zo sterk staan als hijzelf, vindt Helias amusant. Mensen die vinden dat er meer kracht achter acties schuilt dan woorden; mensen die naïef zijn en denken dat impulsiviteit een must is in de wereld van monsters en zij die de monsters neerhalen. Daar kan hij best wel eens mee lachen.
          Helias is een meester in het manipuleren van alles en iedereen. Het maakt niet uit wat je zegt, zolang je je bedoeling maar duidelijk op de ander projecteert en hen kan laten geloven dat je iets bent wat je nooit ook maar kan geweest zijn. Thorne is de enige persoon die Helias ook maar enigszins kan doorgronden.

          ”We’re struggling here. Why don’t you take a shot at him?”
          ”Somehow, it just doesn’t seem like the right thing to do.”

    Helias staat nauw bij actie en reactie en zal nooit iets zonder een goeie reden ondernemen. Mensen denken daarom dat hij zich snel laat doen; alleen maar omdat hij niet meteen terugslaat als iemand hem aanvalt. Hij is echter wel zo vriendelijk om je een halve seconde op voorhand te waarschuwen met een geniepige glimlach.
          Helias wacht altijd af voordat hij actie onderneemt en neemt zijn tijd om iemand te doorgronden en dan pas een plan te bedenken. Niet dat dat bij hem zo bijster lang duurt, maar hij stort zich nooit zonder voorbereiding ergens in. Hij heeft zo'n ongelooflijke zelfbeheersing dat hij haast nooit in een tantrum terechtkomt. Na zijn eerste twintig jaar als vampier heeft hij er amper vijf keer nog één gehad.

          “There are only two masters in this world: fear and pain.”
    Helias kent het menselijke lichaam even goed als hij zijn eigen slaapkamer kent: vanbinnen en vanbuiten. Anatomie heeft geen geheimen voor deze man en die kennis gebruikt hij dan ook zodra hij kan. Hij kent honderd en drie verschillende manieren om iemand leeg te laten bloeden en heeft ze allemaal al eens uitgetest. Jouw lichaam heeft voor Helias geen geheimen en hij kan dus ook meteen aan je zien wat voor een persoon je bent, welk beroep je hebt (of in welke branche, in ieder geval), of je huisdieren hebt en wat voor vreselijks je al hebt meegemaakt in je leven.
          Soms lijkt het alsof hij je gedachten kan lezen en al is dat niet meteen zo; als je geen controle hebt over hoe je je naar de buitenwereld toont, weet Helias binnen de kortste keren al je geheimen.
          Mensenkennis en foltering zijn overigens een handig middel om informatie te weten te komen.

          ”I wanted to end the world, but I'll settle for ending yours.”
    Al lijkt het dan misschien helemaal niet zo, alsof vrij weinig hem kan schelen; Helias is vrij ambitieus en geniet wel van de reputatie die hij heeft. Dit is echter niet iets dat hij vaak zal laten blijken, en ook niet iets waar hij zich op toelegt; uit angst dat hij erdoor verzwolgen zal worden.
          Wraak is iets waar Helias zich niet mee bezighoudt. Hij is van mening dat een obsessie zoals wraak alleen maar afbreuk kan doen aan rationaliteit en is daardoor zo ongelofelijk stoïcijns naar de buitenwereld toe, dat je je afvraagt of Helias dan ook daadwerkelijk nog steeds gevoelens heeft. Een antwoord op die vraag is niet echt duidelijk.

          ”It’s quite exciting,” said he with a yawn.
    Door zijn stoïcijnse gedrag is Helias heel erg moeilijk te beïnvloeden. Hij is een ongelooflijke scepticus en gelooft enkel wat hij met zijn eigen ogen kan zien. Hierdoor is hij niet snel onder de indruk te krijgen en kunnen zijn reacties lui en verveeld overkomen. Hij is arrogant op de manier dat hij je enkel zijn onverdeelde aandacht schenkt als hij dat echt wilt, en dit gebeurt heel zelden.
          Doordat hij immuun door emotie te worden afgeleid, heeft Helias een beheersing over een intelligentie die heel erg zelden is en kan zo onverwacht uit de hoek komen dat het eng is. Helias raakt dan ook immens gefrustreerd als hij wat niet te weten kan komen en is zelfs bang dat iemand hem op een dag zal overtreffen, of dat zijn brein hem ooit eens in de steek zal laten.

          ”Thorne, please don’t eat the old man just yet.
    Helias heeft, niet verrassend, een donker gevoel voor humor. Sarcastisch is hij niet meteen, maar eigenlijk gebruikt hij zelden humor. Hij vindt het een nutteloze manier om conversatie te voeren en kan sowieso al niet tegen kletspraat. Als een gesprek hem niet boeit, zal hij dat ook snel genoeg laten merken en je meteen afwimpelen.
          Ondanks dat Helias niet door emotie geleid wordt, weet hij toch hoe hij een vrouw kan plezieren en is daarom dan ook heel erg charmant - althans, als hij dat wilt zijn. Hij staat daarom ook wel bekend als een womanizer; al is hij er niet zo agressief in als Thorne is.


    Biografie —
    Helias werd geboren op zestien januari 1389 in Parijs. Zijn ouders behoorden tot de hoogstaande aristocratie van Frankrijk en hij verachtte het vanaf het moment dat hij kon denken. Hun katholieke gebruiken die volgens hem nergens op sloegen, hun obsessie met de puurheid van hun bloed. Helias werd dan ook niet door zijn familie erkend, zeker niet omdat hij openlijk kritiek gaf op hun gebruiken en geloof - iets wat achteraf gezien misschien niet zijn slimste idee was geweest.
          Helias woonde in een groot herenhuis met zijn twee ouders en zijn jongere broertje; die laatste kreeg alles dat hij wilde en Helias kreeg niets. Zijn leven veranderde echter compleet toen ze een nieuwe nachtwaker in hun huis kregen: Thorne Madison. De man was een vreemde verschijning in het leven van Helias, en al helemaal toen hij aangevallen werd en Thorne bijna al zijn bloed op dronk.
          Wat er daarna precies gebeurde is voor Helias een waas, maar Thorne vertelde hem achteraf dat hij hem zijn bloed had gegeven en even later weer had laten leegbloeden door zijn keel en polsen over te snijden.
          Kort nadat Helias een vampier werd, verliet Thorne hem alweer en Helias vluchtte naar België, waar hij jaren onder de radar bleef. Tien jaar nadat hij werd veranderd, keerde hij terug naar Frankrijk en vermoordde hij zijn hele familie. De enige reden die hij daarvoor heeft, is dat hij ze haatte. Zijn broertje haatte hij niet meteen, maar hij wilde hem het trauma besparen. Hij was niet in een tantrum op het moment dat het gebeurde; hij was er met zijn volledige geest bij. Het antwoord op de waaromvraag, zou zijn; "omdat ik het kon."
          Het duurde in totaal honderdvijftig jaar voordat Thorne en Helias elkaar opnieuw ontmoetten. In tussentijd had Helias zo'n beetje elk boek gelezen waar hij handen op kon leggen. Wanneer er geen boeken meer te lezen waren, legde hij zich toe op de muziek en wanneer die hem niets meer te bieden had, ging hij elke taal studeren die er te leren viel. Veel speciaals gebeurde er niet echt meer in zijn leven. Hij beleefde vele avonturen met Thorne en maakte zelfs een paar ontdekkingsreizen mee. De jaren twintig waren een klein lichtpuntje in Helias' onsterfelijke leven, maar voor de rest gebeurde er niet veel speciaals.
          Totdat de twee in de jaren zestig terugkeerden naar Parijs en Helias verliefd werd. De vrouw was uitdagend en had een grote voorliefde voor Edith Piaf, een zangeres waar Helias onbewust nog steeds naar luistert. De liefde leek wederzijds, totdat hij haar in bed betrapte met iemand anders en bleek dat ze een schizofrene nymfomane was en zo'n beetje met iedereen waar ze handen op kon leggen naar bed ging. Helias weet dat Thorne hier gebruik van heeft gemaakt, maar Thorne weet niet dat Helias ervan af weet.
          Hij was doodkalm toen zijn hoektanden zich in Louises nek dolven en hij haar volledig opdronk. Hij heeft nooit enige razernij gevoeld; enkel een kleine teleurstelling die hij net zo snel weer verdrukte. In werkelijkheid heeft de wrok zich diep in Helias' ziel verankerd, maar hij ontkent het en daardoor neemt zijn emotieloosheid enkel meer toe. Hij weet niet hoe het voelt je aan iemand te binden. Wat met Thorne dan? Zijn relatie met Thorne ligt helemaal anders en eerlijk? Op emotioneel vlak hebben de twee zich nooit verbonden.


    Extra —
    Helias is linkshandig, maar hij is gewoon rechts te schrijven omdat hij op zijn vingers werd geslagen als hij het met zijn linkerhand probeerde, toen hij jonger was. Hij heeft ook een absoluut gehoor en is een fantastisch muzikant; zo speelt hij piano, viool, gitaar, accordeon, dwarsfluit, saxofoon en cello. Je zal hem vaak Je Ne Regrette Rien van Edith Piaf horen fluiten, iets wat hij onbewust doet. Je zal hem vaak zien opruimen als je bij hem thuis bent, want hij haat wanorde en heeft ook een stiekeme voorliefde voor kuisen. Helias spreek acht verschillende talen en past telkens hij ergens anders gaat wonen zijn accent aan naar de omgeving. Hij spreekt vloeiend Engels, Frans, Nederlands, Italiaans, Spaans, Duits, Portugees en Russisch, kan in principe ook Latijn en Oud-Grieks spreken en pikt over het algemeen snel andere talen op.
          Helias is een extreme perfectionist en een uitstekend multitasker. Zijn persoonlijkheidstype is ISTJ, de logisticus. Hij behoort tot geen enkele kolonie en reist samen met Thorne de wereld af.




    Relaties —
          Thorne Madison
          Anne Nerine Blanchfield
          Emilio Finnegan Jaeger
          Clarkson James Ackerman-Raeken

    [ bericht aangepast op 25 aug 2015 - 1:15 ]


    help

    Monachopsis schreef:
    De rollen in de roedels, familie en kolonie mogen ook ingevuld worden, als je het wel even vermeld (:


    Ooh, mag Destina een van de leiders zijn ^^


    El Diablo.