• "Dear Mr. Vernon, we accept the fact that we had to sacrifice a whole Saturday in detention for whatever it was we did wrong. What we did *was* wrong. But we think you're crazy to make us write an essay telling you who we think we are. What do you care? You see us as you want to see us - in the simplest terms, in the most convenient definitions. You see us as a brain, an athlete, a basket case, a princess and a criminal. Correct? That's the way we saw each other at 7:00 this morning. We were brainwashed."




    Zaterdagochtend, zeven uur. Acht leerlingen verzamelen zich op de lege parkeerplaats van hun middelbare school met het vooruitzicht dat ze de hele dag één benauwd, smerig en klein lokaal door zullen brengen, in complete stilte. Zes compleet verschillende personen - ieder passend in een bepaald stereotype, en zo zien ze elkaar ook. Als die stereotypen. Hun opdracht voor de dag nablijven is dat ze elk een essay van minstens 10 bladzijdes moeten schrijven over wie ze precies zijn.
    Acht compleet verschillende karakters opgesloten in een klein lokaal zorgt natuurlijk voor de nodige ergernissen en dramatiek, vooral op een zaterdagochtend. De dag gaat dan ook gepaard met enige drama; zoals ruzies; proberen te ontsnappen uit het klaslokaal; hook-ups; en nog veel meer. Alles om maar niet te denken aan dat 10-pagina lange opstel.
    Maar al snel komen de leerlingen er achter dat die stereotypes slechts dat zijn - stereotypes. En zijn ze eigenlijk wel zo verschillend?
    Acht verschillende personen die in een tijdspan van zo'n tien uur meer over elkaar te weten komen dan dat ze in jaren hebben kunnen doen.
    Gebaseerd op de gelijknamige film.








    "You see us as you want to see us—in the simplest terms, in the most convenient definitions. But what we found out is that each one of us is a brain...and an athlete...and a basket case...a princess...and a criminal. Does that answer your question?"




    Lijstje:
    Naam:
    Leeftijd:
    Stereotype:
    Reden voor nablijven:
    Persoonlijkheid:
    Uiterlijk:


    Regels:
    Quizlet huisregels
    Reservering blijft een week staan
    Ben je niet in staat voor een langere tijd te reageren, meld het even
    Minimaal 250 woorden per post
    16+ toegestaan, vermeld dit wel even bovenaan je post


    Rollen:
    Jongens 4/4 - VOL
    - The "brain" - Tobias "Tobi" Braiden - Triskele
    - The "criminal" - Tyler Sevastian Romanov - MaIec
    - The "prep" - Charles "Charlie" Harrison Montforth - Millard
    - The "believer" - Nathaniel “Nath” Evan Dawson - JamesPotter

    Meisjes 4/4 - VOL
    - The "artist" - Rosemary "Rose" Fall - aethereal
    - The "princess" - Tess Lynn Clairs - Dalis
    - The "athlete" - Kara Alyssa Macey - Remarkeyable
    - The "troublemaker" - Santana Eleanora Martínez - Dumbledore


    Topics
    Rollentopic x
    Praattopic x
    Speeltopic x

    [ bericht aangepast op 3 april 2016 - 23:27 ]


    “If you want to live where people are not afraid of mice, you must give up living in palaces.” - We Were Liars

    Ik wil een jongen die the brain heeft ^^


    Egal was kommt, es wird gut, sowieso. Immer geht 'ne neue Tür auf, irgendwo.

    Mag ik een criminal boy c:


    El Diablo.

    Mag ik een meisje die 'The princess' is?

    Meisje 'Athlete'?


    take me back to the basics and the simple life

    Rosemary “Rose” Fall

    "She never looked nice. She looked like art, and art wasn't supposed to look nice; it was supposed to make you feel something."


    Naam
    Rosemary – in reference to the herb, which gets its name from Latin ros marinus meaning "dew of the sea".
    Fall – english surname, opographic name for someone who lived by a waterfall, declivity, or forest clearing


    Leeftijd
    Rose is achttien jaar oud.

    Stereotype
    The “artist”. Als je Rosemary ergens ziet, heeft ze hoogstwaarschijnlijk een potlood en schetsboek in haar handen, en zo niet, dan wel een pot verf. Ze is overal en altijd bezig met kunst, of het nu kunst maken of naar kunst kijken is.

    Reden voor nablijven
    Bij gebrek aan papier en een ongelooflijk saaie les, begon Rosemary maar op de tafel te tekenen. Dit stelde haar docent echter niet echt op prijs, en beloonde hij met een middag tafels schrobben en een hele zaterdag nablijven.

    “Every child is an artist. The problem is how to remain an artist once he grows up.”


    Persoonlijkheid
    Rose is een enorm stil persoon. Bij haar goede vriendinnen kan ze enorm uitbundig en luid zijn, maar in de buurt van vreemden klapt ze als het ware dicht en vindt ze het moeilijk om haarzelf toonbaar te maken. Maar dat is iets wat ze eigenlijk ook niet belangrijk vindt: ze is liever bezig met het tekenen in haar schetsboek, en hoeft daarbij ook geen aandacht van andere mensen.
    Iets waar Rosemary een enorme hekel aan heeft, is dan ook wanneer mensen over haar schouder meekijken naar haar tekeningen, of zelfs zo ver gaan om haar schetsboek af te pakken. Zodra iemand ook maar een vinger op het boekje legt, kan ze enorm fel reageren – dat is dan ook de enige manier waarop je haar écht boos kan maken.
    Verder, achter haar stille schild en het constante tekenen, observeert Rose enorm. Zelfs terwijl ze tekent, kan ze gesprekken meeluisteren en ze probeert haar omgeving goed in de gaten te houden, terwijl ze zelf vaak zo goed als onzichtbaar is. Maar als ze de aandacht krijgt, en zich comfortabel genoeg voelt om daar gebruik van te maken, dan kan ze best spontaan en grappig zijn. Dit zal alleen niet zo snel gebeuren, het openstellen van haar karakter, waardoor er vrijwel altijd een scherm van mysterie om het meisje heen hangt.


    Uiterlijk
    Rosemary heeft middenbruin haar dat in verschillende lichtomstandigheden verschillende tinten lijkt te hebben. Haar ogen zijn een lichte kleur blauw en haar huidskleur is ook vrij licht. Naar school draagt ze minimale make-up, maar voor een feestje pakt ze wel uit door wat meer aandacht te besteden aan haar oog-make-up. Je zult Rosemary vaak zien in simpele kleding, haar standaard outfit bestaat uit een zwarte skinny jeans en een t-shirt, en haar handen zijn vrijwel vaak bedekt met kleuren verf, verschillende strepen stiftkleuren en potloodvegen.


    “Art enables us to find ourselves and lose ourselves at the same time.”














    [ bericht aangepast op 19 maart 2016 - 17:34 ]


    “If you want to live where people are not afraid of mice, you must give up living in palaces.” - We Were Liars


    Naam:
    Tobias "Tobi" Braiden
    Leeftijd:
    Zeventien
    Stereotype:
    The "brain". Hij heeft veel kennis van computers en technologie. Hij kan met gemak een computer in komen en vanuit hieruit het hele systeem platleggen. Ook weet hij hoe hij de cijfers, absentie en noem maar op kan aanpassen. Dit doet hij dan ook wel eens voor zichzelf of voor zijn vrienden.
    Maar hij weet niet alleen veel van computers, hij weet ook best wel wat van scheikunde. Als mensen hulp willen helpt hij wel, maar zijn interesse is er gewoon niet voor. Hij let ook niet echt op, maar vangt het wel goed op, waardoor hij het weet.
    Reden voor nablijven:
    Tobias heeft de schoolcomputers gehackt en heeft zo bepaalde documenten verkregen en aan kunnen passen. Echter kwam de directie erachter en is hij gepakt geworden. Aangezien hij zoiets, volgens de directie, nog niet eerder had gedaan heeft hij hem gezegd op zaterdag na te blijven.
    Persoonlijkheid:
    - Sarcastisch
    Als Tobias ergens goed in is, is dit in sarcastisch zijn. Hij kan zowat elke zin sarcastisch over laten komen, zelfs als hij het een keer niet zo bedoeld. Mensen kennen hem gewoon vooral als 'die sarcastische jongen'. Hij heeft ook zo iets; als mensen domme vragen stellen kunnen ze ook domme antwoorden verwachten. Dit verdoezeld hij dan weer met zijn sarcasme. Ook vind hij zichzelf soms grappig als hij zo bezig is.
    - Betweterig
    Wanneer mensen iets zeggen wat niet klopt, kan Tobias een hele discussie met die persoon aangaan over dat onderwerp. Hij zal zijn gelijk bewijzen doormiddel van zijn eigen kennis. Als die persoon vol blijft houden dat hij het niet goed heeft, gaat hij internet in de strijd gooien. Hij komt op de diepste sites die er bestaan en hierdoor heeft hij altijd het juiste antwoord, waardoor mensen eigenlijk niet tegen hem in kunnen. Hij kan ook erg gefrustreerd raken als mensen hun gelijk blijven volhouden, ook als zij het fout hebben.
    + Betrouwbaar
    Tobias is te vertrouwen en zal niet zomaar mensen verlinken. Als zijn vrienden in nood zitten door iets wat hij gedaan heeft, zal hij zeggen dat alleen hij het was en dat zijn vrienden onschuldig zijn. Ook houd hij geheimen voor zich en kunnen mensen altijd naar hem toe komen. Echter moeten ze hem niet altijd te letterlijk nemen als hij iets wat niet zo goed bij het onderwerp past (zie sarcasme). Ook is hij altijd optijd op afspraken, misschien zelfs iets te optijd.
    + Vriendelijk
    Hij is een vriendelijk persoon en zal mensen niet zomaar niet mogen. In het begin probeert hij altijd wel vriendelijk te zijn (behalve dan zijn sarcasme die meedoet). Hij is niet zo van het vooroordelen, maar soms kan hij er zelf ook niets aan doen. Echter zegt hij dit niet hardop, dus zullen mensen hier ook geen last van hebben. Ook al ziet hij iemand aan als een make-up tutje of een eigendunk van een sporter, het eerste wat hij doet is vriendelijk beginnen, daarna ziet hij wel verder.
    + Nieuwsgierig
    Tobias wil graag alles weten en probeert ook overal achter te komen. Echter gaat dit wel om de dingen waar hij interesse in heeft. Ook gaat het een beetje om andere mensen. Hij is vooral nieuwsgierig naar het leven van andere en kan daarom ook wel wat stalkerig overkomen. Echter probeert hij zo min mogelijk op te vallen daarin. Dankzij zijn nieuwsgierigheid is hij nu wel waar hij nu is met de computers en heeft hij ook wel wat mensenkennis opgedaan.
    Uiterlijk:
    Kleding
    - Hijdraagt altijd beanies
    - Hij heeft een bril op sterkte, dus hij kan ook niet zonder
    - Vesten zijn een must voor hem
    - Niet te strakke broeken, maar geen joggingsbroeken
    Lichamelijk
    - Hij is ongeveer 180 lang
    - Slanke bouw
    - Donkerbruine haarkleur
    - Hazelnoot bruine ogen
    - Blanke huidskleur

    [ bericht aangepast op 19 maart 2016 - 18:39 ]


    Egal was kommt, es wird gut, sowieso. Immer geht 'ne neue Tür auf, irgendwo.

    Zou ik de laatste mannelijke rol nog kunnen krijgen? ^^


    I promise you I will learn from my mistakes.

    Avalance schreef:
    Zou ik de laatste mannelijke rol nog kunnen krijgen? ^^


    Yes, prima! Dan zitten we nu vol. (:


    “If you want to live where people are not afraid of mice, you must give up living in palaces.” - We Were Liars

    aethereal schreef:
    (...)

    Yes, prima! Dan zitten we nu vol. (:

    Ik heb wel een vraagje. Is het de bedoeling dat mijn personage de 'basket case' is?


    I promise you I will learn from my mistakes.

    Avalance schreef:
    (...)
    Ik heb wel een vraagje. Is het de bedoeling dat mijn personage de 'basket case' is?


    Nee hoor! Je mag zelf beslissen wat hij is, als hij maar enigszins onder een bepaald "stereotype" valt.


    “If you want to live where people are not afraid of mice, you must give up living in palaces.” - We Were Liars

    Zou ik gewaarschuwd kunnen worden als er eventueel nog een rol vrijkomt?


    Big girls cry when their hearts are breaking

    Dumbledore schreef:
    Zou ik gewaarschuwd kunnen worden als er eventueel nog een rol vrijkomt?


    Als er genoeg animo voor is, zou ik de personageaantallen naar 8 kunnen veranderen in plaats van 6, dus als je wilt, dan zet ik je er bij. (:


    “If you want to live where people are not afraid of mice, you must give up living in palaces.” - We Were Liars

    Tyler Sevastian Romanov
    "What doesn't kill me should run, because now I'm fucking pissed.''



    Naam:
    Tyler Sevastian Romanov

    Leeftijd:
    Tyler is 19 jaar oud en geboren op 17 augustus.

    Stereotype:
    The Criminal. Tyler is een jongen die altijd al een beetje lak aan de regels heeft gehad, op de middelbare school werd zijn attitude echter nog wat erger. Waar het eerst nog een beetje leraartje pesten en een brutale, bijdehante houding was, veranderde dat stukje bij beetje in dingen die je illegaal kon noemen. Drugs dealen, graffiti, het breken van dingen, stelen, vechten. Nergens deinst de jongen voor terug. Zijn reputatie op school is dan ook niet al te best, maar hij heeft een kleine vriendengroep die precies hetzelfde is. Zo veel kan het hem dus niet boeien.

    Reden voor nablijven:
    Hij heeft een andere jongen in elkaar geslagen bij een vechtpartij en is niet lang daarna betrapt terwijl hij graffiti zette bij de voorkant van de school. Het zal niet de eerste keer zijn dat hij moet nablijven dus heel veel zal het hem niet doen. Leren zal hij het toch niet.

    Persoonlijkheid:
    + Makkelijke prater
    + Kan aardig zijn. Soms. Als hij je echt mag.
    + Slim
    + Charmant
    + Klein hart
    +- Flirty
    +- Nonchalant
    +- Sociaal
    +- Veel lef
    +- Doorzetter
    - Manipulatief
    - Sluw
    - Geeft niet bepaald veel om dingen.
    - Agressief en temperamentvol
    - Brutaal

    Uiterlijk:
    Huidskleur ~ Blank, maar vaak ietwat getint. Veel littekens.
    Haarkleur ~ Donkerbruin.
    Haarstijl ~ Stijl. Zit vaak goed in model.
    Ogen ~ Donkerbruin, vaak gepaard met óf een uitdagende blik óf een dodelijke.
    Lippen ~ Net wat voller en roze.
    Grootte ~ 1,89.
    Lichaam ~ Duidelijk gespierd en sterk.
    Kledingstijl ~ Donker en makkelijk.
    Piercings ~ Geen.
    Tattoos ~ Veel te veel.

    Extra:
    Tyler heeft een Russische vader en een Amerikaanse moeder, hij is de oudste van drie. Hij heeft namelijk twee jongere zusjes. Zijn vader is al jaren geleden zijn baan kwijt geraakt door zijn alcohol verslaving, waardoor zijn moeder nu veel moet werken. Ze heeft dan ook twee banen en is vaak pas laat in de avond/nacht thuis. Wat ze misschien ook wel doet om niet veel thuis te zijn, sinds haar man een mishandelend type is. Al vanaf jonge leeftijd kreeg Tyler dit te merken en dat is waarschijnlijk ook waarom het al zo vroeg mis ging. Veel thuis is hij tegenwoordig ook niet. Tyler spreekt vloeiend Engels en Russisch, met nog wat Spaans erbij. Daarnaast doet hij al jaren aan boxen en is maar al te vaak betrokken geweest bij 'street fights'. Geruchten gaan rond dat de jongen in een bende zit, maar naast wat vrienden die erin zitten heeft Tyler er niets mee te maken. Verder is hij hetero. Vaste relaties zijn tot nu toe nooit zijn ding geweest, langer dan twee maanden heeft hij het nooit volgehouden.

    [ bericht aangepast op 19 maart 2016 - 22:32 ]


    El Diablo.

    aethereal schreef:
    (...)

    Als er genoeg animo voor is, zou ik de personageaantallen naar 8 kunnen veranderen in plaats van 6, dus als je wilt, dan zet ik je er bij. (:


    Oh dat zou geweldig zijn, want dit spreekt me echt aan! c:


    Big girls cry when their hearts are breaking

    God, ik heb zijn innerlijk uitgetypt maar het is zo crap als wat, damn. Het ging gewoon niet, hahah.


    Egal was kommt, es wird gut, sowieso. Immer geht 'ne neue Tür auf, irgendwo.