• Lieve users,

    De afgelopen jaren zijn, na het ontstaan van het forum op 12 september 2007, allerlei regels bedacht die er voor moesten zorgen dat het voor iedereen leuk bleef op het forum. Zo vonden veel mensen het irritant als iemand heel veel posts achter elkaar in een topic zette. De moderators maakte een regel waarin stond dat je niet mocht flooden. Want zo heet het als je veel posts achter elkaar zet. Zo zijn er veel meer regels ontstaan.

    Eigenlijk zijn er vooral regels bijgekomen en zijn de regels die er waren nooit echt goed herzien. Is regel X nog wel nodig? Moet de regel nog wel zo streng zijn als die nu in de huisregels staat?
    Het gevolg was dat de lijst met regels alleen maar langer werd en er regels in staan die zijn gebaseerd op een situatie uit bijvoorbeeld 2009, of 2012. Nu is zo'n specifieke regel misschien wel helemaal niet meer van toepassing.

    De afgelopen maanden hebben wij grondig gekeken naar de forumregels. Het doel was; minder regels, meer gezelligheid, meer vrijheid. We willen dat iedereen meer mag doen op het forum. Het mag wat gezelliger, zonder dat je gelijk op je vingers wordt getikt. We hebben het aantal regels met 45% weten te verminderen. Ook zijn veel regels versoepeld.

    Met trots presenteer ik jullie de nieuwe forumregels. Onder de forumregels vind je de oude forumregels met daarbij uitleg over wat er is veranderd.

    Deze regels gaan in met ingang van vandaag.

    Forumregels
    Voor role-playing games (RPG) en meespeelverhalen (MSV), zie hieronder.
    Topictitels
    Bij deelname op het forum moet je je, naast aan de algemene regels, ook aan de volgende regels houden:
    - Aan de titel moet duidelijk te zien zijn wat het onderwerp van het topic is. Dit betekent dat topics met bijvoorbeeld enkel 'help' als titel niet toegestaan zijn. Dit kan namelijk over van alles gaan.
    - Overbodig hoofdlettergebruik is niet toegestaan in titels. Hoofdletters zijn alleen toegestaan op plaatsen waar ze horen volgens de regels van het Standaardnederlands.

    Gevolg bij overtreding:
    Quizlet.nl verandert je titel. Als je opvallend vaak een titel gebruikt die volgens deze regels niet mag, dan krijg je een waarschuwing.

    Soorten topics
    Bij deelname op het forum moet je je, naast aan de algemene regels, ook aan de volgende regels houden:
    - Het is niet toegestaan om een topic te maken dat enkel bestaat uit smileys of slechts één woord.
    - Stellingtopics mogen, zolang deze niet in het subforum 'Officiële stelling van de week' staan.
    - Topics met globaal hetzelfde onderwerp zijn toegestaan, zolang het niet over exact hetzelfde onderwerp gaat.
    - Voor elke story mogen maximaal twee topics worden gemaakt: één promotietopic en één rollentopic.
    - Anderen buitensluiten in topics is niet toegestaan.
    - Topics over iemands waarschuwing of ban zijn niet toegestaan. Als je een klacht hebt, kun je hierover een bericht sturen naar een moderator.

    Gevolg bij overtreding:
    Quizlet.nl sluit je topic en kan een waarschuwing sturen of ontneemt je tijdelijk de mogelijkheid om berichten te schrijven op het forum.

    Topicposts
    Bij deelname op het forum moet je je, naast aan de algemene regels, ook aan de volgende regels houden:
    - In een reactie op een topic mag je woorden in hoofdletters zetten, maar met mate. Een post met alleen maar hoofdletters mag niet.
    - Het is niet toegestaan om af te wijken van het oorspronkelijke onderwerp van het topic.
    - Het is niet toegestaan om meer dan drie posts achter elkaar te plaatsen in een topic. Je kunt je eerdere post aanpassen.
    - Het is niet de bedoeling dat je je als een moderator opstelt als er iets niet goed gaat in een topic. Meld in plaats daarvan het topic bij een echte moderator.

    Gevolg bij overtreding:
    Quizlet.nl herstelt de fout en kan een waarschuwing sturen of ontneemt je tijdelijk de mogelijkheid om berichten te schrijven op het forum.

    Off-topic subforum
    Speciale regels die gelden voor het off-topic subforum:
    - In dit subforum mag worden afgeweken van de regels uit het onderdeel 'Topicposts', met uitzondering van de regel over jezelf opstellen als moderator. Dit geldt zolang het niet de spuigaten uitloopt en je er niemand mee kwetst.

    Topics die alleen toegestaan zijn in het off-topic subforum:
    - Topics waarin alleen maar onzin staat.
    - Topics waarin vaak wordt afgeweken van het oorspronkelijke onderwerp van het topic.
    - Topics waarin vele onderwerpen langskomen in één topic.

    Gevolg bij overtreding:
    Quizlet.nl verplaatst het topic naar het off-topic subforum en kan een waarschuwing sturen of de mogelijkheid om berichten te schrijven op het forum word je tijdelijk ontnomen.

    Overige topicregels
    Andere regels in verband met topics:
    - Users met een (forum)ban mogen geen topics namens henzelf laten maken door een ander. Zodra een user met een forumban op een ander account gaat, krijgt dat account ook een forumban.
    - Klachten horen thuis in het subforum 'Klachten' en worden geacht normaal geschreven te zijn en een concreet probleem te bevatten.
    - Indien een user in een tijdspanne van acht uur een verhaal promoot in meer dan vijf topics, kan deze user een waarschuwing krijgen voor bumpen. Het kan gaan om hetzelfde verhaal, maar het kan ook om verschillende verhalen gaan.

    Gevolg bij overtreding:
    Quizlet.nl herstelt de fout en kan een waarschuwing sturen of ontneemt je tijdelijk de mogelijkheid om berichten te schrijven op het forum.

    Oude regels:
    Rood betekent dat we deze regel hebben verwijderd.
    Oranje betekent dat we deze regel hebben veranderd. Dit kan inhoudelijk zijn, qua formulering of allebei.
    Groen betekent dat we de regel zo hebben gelaten als die eerst ook was.

    Forumregels
    Voor Role Play Games (RPG's) zie hieronder.
    Bij het deelnemen op het forum moet je je, naast de algemene regels, aan de volgende regels houden;
    Topic-titels
    De regels over de topic-titels;
    - Aan de titel moet te zien zijn waar het topic over gaat. Dit betekent dat topics met bv enkel 'help' niet toegestaan zijn. Dat kan namelijk over van alles gaan.(1)
    Deze regel hebben we veranderd in: "- Aan de titel moet duidelijk te zien zijn wat het onderwerp van het topic is. Dit betekent dat topics met bijvoorbeeld enkel 'help' als titel niet toegestaan zijn. Dit kan namelijk over van alles gaan." Dit vinden we een mooiere en duidelijke formulering. Het woord 'onderwerp' is concreter dan 'waar het topic over gaat'.
    - De titel mag niet misleidend zijn.
    Deze regel hebben we verwijderd omdat in de vorige regel al staat dat anderen aan de titel moeten kunnen zien wat het onderwerp van de tekst is. Daarom is deze titel overbodig.
    - Codes in de titel zijn niet toegestaan, zie ‘Codes’ bij Algemeen.
    Deze regel hebben we verwijderd omdat in de algemene regels al duidelijk staat beschreven wanneer je wel en niet bepaalde codes mag gebruiken. Bovenaan deze topic titel regels staat in de nieuwe versie ook dat je je naast deze regels, aan de algemene regels van Quizlet moet houden in de topic titels.
    Overbodig hoofdlettergebruik is niet toegestaan in titels. Hoofdletters zijn alleen toegestaan op plaatsen waar ze horen volgens de Nederlandse spellingsregels.
    Deze regel hebben we iets anders geformuleerd, namelijk : " Overbodig hoofdlettergebruik is niet toegestaan in titels. Hoofdletters zijn alleen toegestaan op plaatsen waar ze horen volgens de regels van het Standaardnederlands." We hebben de bèta readers laten kijken naar al deze regels en volgens hen is dit correct Nederlands.
    - Scheldwoorden zijn niet toegestaan in titels.
    Deze regel hebben we verwijderd, omdat al in de algemene regels van Quizlet staat dat je niet mag schelden. Dat geldt daarom ook voor topic titels.

    Gevolg na overtreding;
    Quizlet verandert je titel. Als je opvallend vaak een titel gebruikt die volgens deze regels niet mag, dan krijg je een waarschuwing.

    De bèta readers leerde ons dat het 'Gevolg na overtreding' is, in plaats van 'Gevolg bij overtreding'. En het is wel zo netjes om van Quizlet, Quizlet.nl te maken. Ook die kleine veranderingen zorgen voor nettere huisregels.

    Soorten topics
    De volgende topics zijn, samen met topics waarin algemene regels worden overtreden, niet toegestaan;
    Alle zinnen van soortelijke strekking hebben we veranderd in: "Bij het deelnemen op het forum moet je je, naast de algemene regels, ook aan de volgende regels houden. " Dat vinden we netter staan.
    - Eén smiley-topics
    en
    - Eén woord-topics
    Deze twee regels hebben we samengevoegd en er een echte zin van gemaakt. Zo is het een regel, en geen 'soort topic' dat niet gemaakt mag worden. De nieuwe regel luidt: " Het is niet toegestaan om een topic te maken dat enkel bestaat uit smileys of slechts één woord."
    - Een stelling-topic dat er uit ziet als een stelling van de week-topic. Een topic mag wel een stelling bevatten, mits deze geen [stelling] in de titel heeft en niet in het subforum "stellingen" wordt gepost. In de overige subfora mag hij wel gepost worden.
    We hebben besloten deze regel te versoepelen, omdat we het een goed idee vinden dat jullie praten of discussieren over onderwerpen zoals politiek, onderwijs, enzovoorts. Daarom hebben we deze regel versoepelt. Vanaf nu is het toegestaan een topic te maken waarvan het duidelijk is dat er een stelling wordt besproken. Er mag ook [Stelling] in de tittel staan. We willen wel onderscheidt maken tussen de officiële stellingen en de stelling van users. De nieuwe regel luidt: "Stellingtopics mogen, zolang deze niet in het subforum 'Officiële stelling van de week' staan."
    - Een topic dat over een onderwerp gaat waar al een algemeen topic over is, zoals; ‘[Algemeen] Valentijnsdag’
    Deze regel hebben we verwijderd, omdat we het aanmaken van nieuwe topics willen aanmoedigen. Een topic over precies hetzelfde onderwerp is niet toegestaan, zie de regel hieronder, maar binnen de categorie 'Valentijnsdag' of 'Het WK voetbal', zijn veel verschillende onderwerpen. Deze onderwerpen kunnen worden ondergesneeuwd binnen een algemeen topic. Algemene topics zijn wel toegestaan, maar dit betekent niet dat er geen apart topic meer gemaakt mag worden over een onderwerp binnen dat onderwerp.
    - Dubbele topics. Hiermee worden topics bedoeld die dezelfde inhoud, letterlijk en globaal, hebben als een eerder gemaakt topic.
    De formulering van deze regel hebben we aangepast. Hiermee hebben we de regel ook iets versoepelt. Je topic mag wel globaal lijken op een topic dat al bestaat, letterlijk een tweede topic maken van een topic dat al bestaat mag niet. De nieuwe regel luidt: " Topics met globaal hetzelfde onderwerp zijn toegestaan, zolang het niet over exact hetzelfde onderwerp gaat. "
    - "Plaats een reactie op mijn foto’s" topics
    Deze regel hebben we verwijderd omdat dit soort reacties haast niet meer voorkomen. Deze regel is ontstaan na een rage van jaren geleden.
    - Rollenbekendmakings topics, zie overige forum regels
    en
    - Promotie topics als er al eerder een topic voor deze story gemaakt is (bijvoorbeeld een rollen topic), zie overige forum regels
    Deze regels zijn min of meer samengevoegd. De nieuwe regel luidt: "- Voor elke story mogen maximaal twee topics worden gemaakt: één promotietopic en één rollentopic." Deze regel is volgens ons veel simpeler. Hieruit blijkt ook dat een rollenbekendmakingstopic niet gemaakt mag worden. Deze staat namelijk niet bij de twee soorten topics die per topic gemaakt mogen worden.
    - Topics die alleen voor bepaalde mensen zijn, zoals : alleen Piet en Klaas!
    Deze 'regel' bestaat sinds het begin van het bestaan van de huisregels. Nu herformuleren we hem. Van deze 'regel', hebben we een echte zin gemaakt: " Anderen buitensluiten in topics is niet toegestaan."
    - Topics die gaan over een al eerder geopend topic maar dan met de mening van een bepaalde user. Ieder post zijn/haar mening maar in het betreffende topic zelf.
    Deze regel hebben we verwijderd, omdat we nu een nieuwe regel hebben waar in staat dat je wel een topic mag maken dat globaal over hetzelfde gaat als over een al bestaand topic, maar niet precies hetzelfde mag zijn. Van een topic dat gaat over een discussie die begonnen is in een ander topic, vinden wij dat het valt onder 'precies hetzelfde'. Zo'n topic is dus al niet toestaan vanwege die regel. Deze regel is daarom overbodig.
    -"Ik ben het niet eens met een waarschuwing" topics. Stuur de moderator via pb een bericht.
    en
    - "Waarom is die persoon geband?" topics. Stuur de moderators via een pb een bericht.
    Deze twee regels zijn samengevoegd. De nieuwe regel luidt: "- Topics over iemands waarschuwing of ban zijn niet toegestaan. Als je een klacht hebt, kun je hierover een bericht sturen naar een moderator."

    Gevolg na overtreding;
    Het topic wordt gesloten en Quizlet kan een waarschuwing sturen.

    Om het netter te maken en in dezelfde lijn door te gaan als in de rest van deze forumregels, hebben we de formulering iets aangepast. Het is nu: "Quizlet.nl sluit je topic en kan een waarschuwing sturen.

    Topics die alleen in het subforum offtopic mogen;
    - "Ik verveel me"- topics
    - Hoi/doei- topics
    - Topics waarin alleen maar onzin staat, die totaal geen nuttige informatie bevatten.

    De off-topic regels zijn in zijn totaliteit opnieuw geformuleerd. Elke regel is nu een goedlopende Nederlandse zin. Ook kwamen we tot de conclusie dat er al jaren een aantal ongeschreven regels voor het offtopic subforum zijn, die niet in de regels staan. Deze zijn toegevoegd. Zo worden topics waarin wordt afgeweken van het oorspronkelijke topiconderwerp, na een aantal waarschuwingen verplaatst naar het off-topic. Ook topics waarin gepraat wordt overal allerlei onderwerpen, kun je terug vinden in het off-topic subforum. Denk hierbij bijvoorbeeld aan praattopics.
    De nieuwe regels rondom het subforum 'off-topic' zijn de volgende:
    "Off-topic subforum
    Speciale regels die gelden voor het off-topic subforum:
    - In dit subforum mag worden afgeweken van de regels uit het onderdeel 'Topicposts', met uitzondering van de regel over jezelf opstellen als moderator. Dit geldt zolang het niet de spuigaten uitloopt en je er niemand mee kwetst.

    Topics die alleen toegestaan zijn in het off-topic subforum:
    - Topics waarin alleen maar onzin staat.
    - Topics waarin vaak wordt afgeweken van het oorspronkelijke onderwerp van het topic.
    - Topics waarin vele onderwerpen langskomen in één topic."


    Gevolg na overtreding;
    Quizlet verplaatst het topic naar het off-topic subforum en kan een waarschuwing sturen of de mogelijkheid om berichten te schrijven op het forum word je tijdelijk ontnomen.

    Zie voor wijzigingen uitleg bij eerdere onderdelen.

    Topicposts
    Regels over de topic posts, samen met de topic posts waarin algemene regels worden overtreden;
    Ook deze regel is veranderd in: "Bij het deelnemen op het forum moet je je, naast de algemene regels, aan de volgende regels houden."
    - In een reactie op een topic mag je woorden in hoofdletters zetten, maar met mate. Een post met alleen maar hoofdletters mag niet.
    Iedereen is wel eens enthousiast, wat je op internet kan laten zien door je woorden in hoofdletters te typen. Dit staan we toe. Het moet echter niet storend worden. Daarom laten we deze regel zoals die was.
    - Je mag topics niet omhoog schoppen. Dit houdt in dat je niet mag reageren op een topic waar al lang niet op gereageerd is, tenzij je reactie nuttige informatie bevat. Ook mag je niet binnen een paar uur reageren op je eigen topic, om daar mee te bereiken dat (meer) users (alsnog) reageren.
    Deze regel hebben we verwijderd omdat er bij oude topics al staat 'Bedenk goed of het nuttig is om dit topic omhoog te schoppen! Dit zal veel mensen al tegenhouden onnodige reacties te posten op oudere topics. Hele oude topics worden automatisch gesloten. Topics die wat ouder zijn, maar nog niet gesloten, mogen weer actief worden gemaakt door een nuttige reactie. Dat houdt het forum actief. Doet een user dit nu bij veel topics of met veel reacties op een ouder topic, kan het worden gezien als spam.
    - Het is niet toegestaan dat de post alleen smilies bevat, tenzij dit een forumspelletje is.
    en
    - Het is niet toegestaan om in een post te flooden. Daarmee wordt bedoelt dat er niet heel veel smilies of dezelfde woorden in de post mogen staan.
    Van deze twee regels hebben we één regel gemaakt die meer overkoepelend is. Deze regel luidt: '- Het is niet toegestaan om af te wijken van het oorspronkelijke onderwerp van het topic.' Hiermee willen we bereiken dat mensen wel on-topic blijven, maar willen we meer mogelijkheden bieden tot een goed gesprek, expressie, creativiteit, enzovoorts.
    - Het is niet toegestaan om meer dan drie posts achter elkaar te plaatsen in een topic. Je kan je eerdere post aanpassen.
    Deze regel laten we zoals die was. Het kan storend zijn voor andere users als je de ene na de andere post plaatst, terwijl je ook je post aan kan passen als je iets wil toevoegen. De grens blijft bij 3 posts.
    - Het is niet de bedoeling dat je je als een moderator opstelt, als er iets niet goed gaat in een topic. Meld in plaats daarvan het topic bij een echte moderator.
    We vinden het nog steeds geen goed idee als users zich als moderators opstellen ; ) Laat dat maar aan de moderators over!

    Gevolg na overtreding;
    Quizlet herstelt de fout en kan een waarschuwing sturen of ontneemt je tijdelijk de mogelijkheid om berichten te schrijven op het forum.

    Quizlet.nl.

    Overige topicregels
    Andere regels in verband met topics;
    - Users met een (forum)ban mogen geen topics door een ander laten maken, namens henzelf, en zodra een user met een forumban op een ander account gaat, krijgt dat account ook een forumban.
    De inhoud van deze regel is hetzelfde gebleven, de formulering is met dank aan de bèta readers iets aangepast. De nieuwe regel luidt: "- Users met een (forum)ban mogen geen topics namens henzelf laten maken door een ander. Zodra een user met een forumban op een ander account gaat, krijgt dat account ook een forumban."
    - Klachten horen thuis in het subforum "Klachten" en worden geacht normaal geschreven te zijn en een concreet probleem te bevatten.
    Deze regel heeft volgens ons geen update nodig.
    - Het is niet toegestaan om off-topic te gaan in topics, maar de uitzondering daarop zijn de Offtopic-topics, en de topics in het offtopic-subforum.
    Deze regel hebben we verwijderd in de nieuwe versie, omdat er bij de off-topic regels al een regel bij is gekomen over het afwijken van het oorspronkelijke onderwerp van een topic. Deze regel is dus overbodig.
    - Indien een user in meer dan 5 topics op een tijdspanne van 8 uur een verhaal promoot, kan die een waarschuwing krijgen voor bumpen. Het kan gaan om hetzelfde verhaal, maar kunnen ook meerdere om verschillende verhalen gaan.
    Deze regel heeft volgens ons geen update nodig, behalve het verwijderen van het woord 'meerdere',omdat dat dezelfde betekenis heeft als 'verschillende' in deze zin..

    Gevolg na overtreding;
    De fout wordt hersteld en Quizlet kan een waarschuwing sturen of de mogelijkheid om berichten te schrijven op het forum word je tijdelijk ontnomen.

    Deze zin hebben we veranderd in: " Quizlet.nl herstelt de fout en kan een waarschuwing sturen of ontneemt je tijdelijk de mogelijkheid om berichten te schrijven op het forum."
    Gevolg overtreding offtopic-regel; De eerste keer geeft Quizlet een waarschuwing in het topic, daarna wordt het topic gesloten en kan Quizlet een waarschuwing via pb sturen.
    Deze zin vinden we hier misplaatst en de boodschap is duidelijk genoeg weergegeven in de nieuwe off-topic regels.

    De plek van de regels over het off-topic is tevens verplaatst, dit vonden we een logischere volgorde.


    Hopelijk zijn jullie hier net zo blij mee als wij!

    Groetjes,
    Emma en de mods (:

    [ bericht aangepast op 25 sep 2016 - 19:36 ]

    Dat ziet er goed uit. *O*


    "Just words." "But good words. That's where ideas begin." - Star Trek, The Wrath of Khan

    Ik zat hier al op te wachten (:

    Er zijn echt een boel regels veranderd/verwijderd! Het lijstje is opeens een heel stuk korter.


    Don't walk. Run, you sheep, run.

    Wow, super! Ik kan me wel inbeelden dat jullie hier heel wat tijd in gestoken hebben, dus veel respect daarvoor en bedankt! (:


    Even as we grieved, we grew; even as we hurt, we hoped; even as we tired, we tried

    Nice. Dit is mooi duidelijk zo (:


    26 - 02 - '16

    Ahavah schreef:
    Wow, super! Ik kan me wel inbeelden dat jullie hier heel wat tijd in gestoken hebben, dus veel respect daarvoor en bedankt! (:

    Heel veel tijd, ja x)

    Whiii, wat leuk! *O*


    i can swear, i can joke – i say what's on my mind if i drink if I smoke – i keep up with the guys

    Aah top. ^^


    Every villain is a hero in his own mind.

    Fijn (:


    16 - 09 - '17

    Ahavah schreef:
    Wow, super! Ik kan me wel inbeelden dat jullie hier heel wat tijd in gestoken hebben, dus veel respect daarvoor en bedankt! (:


    How you doin'

    Goed gedaan modjes en administrators!


    “Moonlight drowns out all but the brightest stars.” - Tolkien

    Exiled schreef:
    Nice. Dit is mooi duidelijk zo (:


    But perhaps the monsters needed to look out for each other every now and then.

    Dat ziet er goed uit! Top!


    One Who Travels A Higher Path.