Last van een ruziestokende vriendin?

Als jij een vriendin hebt die
a) niet weet wanneer ze moet zwijgen
b) niet weet wanneer ze zich niet met jou zaken moet bemoeien en/of
c) niet weet wanneer ze je met rust moet laten,
dan heb je te maken met een ruziestoker en moet je er iets aan doen. Maar alle ruziezoekers zijn anders. Eerst moet je er dus achter zien te komen welk type ruziezoeker jouw vriendin precies is. Ik help je daarbij graag een handje. Lees de volgende 3 situaties en kies hoe jouw vriendin erop zou reageren.

Mogelijke uitkomsten

De negatieve stoker (30 x uitgekomen)

Ze lijkt enorm steunend in gezelschap, maar knabbelt serieus aan je zelfvertrouwen als jullie alleen zijn. Vertel haar ronduit dat je vindt dat ze altijd nogal negatief is tegenover jou en dat je graag zou hebben dat ze dat in de toekomst niet meer doet omdat het knaagt aan je zelfvertrouwen. Zeg het haar wel op een vriendelijke, zachte manier. Ook als ze kwaad wordt. 'Ik weet niet of je het beseft, maar ik voel me dikwijls...' is een goede manier om te beginnen over haar negativisme. Als ze weidert te veranderen, zoek je beter andere (en betere) vriendinnen.

De openlijke stoker (13 x uitgekomen)

Zij bemoeit zich openlijk met alles en iedereen - omdat iedereen haar d'r gang laat gaan. Onthoud dat ze alleen maar macht heeft als jij haar die geeft. Ze moet heel erg onzeker zijn, wil ze zoveel controle over andere mensen uitoefenen. Spreek haar niet aan in groep over haar gedrag, daar zal ze alleen maar misbruik van maken. Spreek eens alleen met haar. Wat je ook doet, verontschuldig je NIET. Zij is degene die in de fout gaat.

De stiekeme stoker (8 x uitgekomen)

Zij doet haar beste stookwerk achter jouw rug... maar aan haar terreur zal snel een einde komen! Mensen die over anderen roddelen, lopen vroeg of laat tegen de lamp. Als je zo lang niet wilt wacten, vraag dan aan je andere vriendinnen of ze je willen inlichten de volgende keer dat ze over jou roddelt.
Op die manier kan je haar confronteren met haar eigen gedrag. Wat je ook doet, trap niet in haar val door te doen wat zij doet: kwaadspreken over mensen. Zelfs niet over haar.

Statistieken

Statistieken

Reageer (2)

  • bublicious19

    Negatieve stoker, dacht ik al.
    Ik zal er iets aan moeten doen....
    Dankjewel!! Je krijgt een Kudooooooooooooooooooooowooowowoooooo!

    1 decennium geleden
  • misscake

    ik wist het :( wel goeie quiz (Y) :

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?