Welk personage uit de Urbanus-strips ben jij?

De avonturen van Urbanus of kortweg Urbanus is een Vlaamse komische stripreeks rond de fictieve jeugd van de Vlaamse komiek Urbanus van Anus. Alle verhalen spelen zich af in het dorp Tollembeek. Veel scenario's zijn erg bizar en zitten vol onzin, onderbroekenlol en verwijzingen naar de jeugdcultuur en Vlaamse media. De plots draaien rond Urbanus die het dorp om de tuin probeert te leiden of in een netelige situatie verzeild raakt en zich daaruit dient te bevrijden.
Kom in deze quiz te weten welk personage jij bent!

Mogelijke uitkomsten

Urbanus (13 x uitgekomen)

Jij bent een kwajongen van onbepaalde leeftijd. Je gaat nog naar school in het eerste studiejaar, maar draagt een baard die je al hebt sinds zijn geboorte. Je haalt altijd kwajongensstreken uit, loopt voortdurend achter de vrouwen en bent een geldwolf.
Om in de stemming te komen: een liedje.

Eufrazie (12 x uitgekomen)

Jij bent Urbanus' moeder. Eufrazie is een katholieke huisvrouw die samen met Stanske en Netteke naar de kerk gaat en zich door Cesar laat domineren. Ze is het vroomste en sympathiekste personage in de strip. In haar vrije tijd houdt zij zich vooral met breien en Mariabeeldjes afstoffen.
Om in de stemming te komen: een liedje.

Cesar (11 x uitgekomen)

Jij bent Urbanus' vader. Hij houdt zich voornamelijk bezig met pijp roken, bier drinken, de Gazet van Tollembeek lezen en tv kijken. Hij is een simpel, lichtgeraakt en te lui om te gaan werken. Zijn hobby is duiven melken.
Om in de stemming te komen: een liedje.

Nabuko Donosor (28 x uitgekomen)

Jij bent een hond-achtige hittentit. Je bent de trouwe ‘hond’ van Urbanus. Je gaat altijd mee op avontuur.
Om in de stemming te komen: een liedje.

Amedee (47 x uitgekomen)

Jij bent een sprekende vlieg en veruit het intelligentste personage in de hele strip. Jij vindt meestal dingen uit die in de verhalen van pas komen of helpt Urbanus met zijn huiswerk.
Om in de stemming te komen: een liedje.

Statistieken

Statistieken

Reageer (1)

  • HiIson

    Nabuko Donosor
    Lol.

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?