Dromen vertalen

Mensen dromen zo vaak en die dromen hebben meestal ook een betekenis. Ik heb maar een onderscheid gemaakt tussen de meeste voorkomende dromen, want je kan zoveel verschillende dromen hebben. succes jullie! (doeg)(doeg)(dance)(dance)(cool)(cool)(K)(K)

Mogelijke uitkomsten

Achtervolging (25 x uitgekomen)

Het komt meestal voor door angsten uit het dagelijkse leven. Achtervolgingsdromen tonen aan hoe je met angst en stress omgaat. Iets typisch van een achtervolgingsdroom is dat iemand je volgt die je kwaad wil doen, of je zelfs wil vermoorden. Je rent dus weg, je verstopt je of je probeert de achtervolger te slim af te zijn. Vraag jezelf eens af wie degene is die je achtervolgt, zo krijg je inzicht in de oorzaak van je stress of angst.

De achtervolger kan heel goed een deel van jezelf betekenen. Je eigen gevoel van boosheid, jaloezie, angst kan zich voordoen als een dreigend figuur. Je bent dan je eigen gevoelens op de onbekende achtervolger aan het zetten. Als je een volgende keer weer achtervolgd wordt in je droom, draai dan eens naar de achtervolger en vraag ze desnoods waarom ze je achtervolgen.

Een meer directe uitleg van een achtervolgingsdroom is de angst om aangevallen te worden.Deze dromen worden ingegeven door angst voor geweld.

Geest (9 x uitgekomen)

Over het algemeen symboliseren geesten of spoken eigenschappen van jezelf die je vreest. Dit kan een pijnlijke herinnering zijn, schuldgevoel of verborgen gevoelens. Je zou bang kunnen zijn voor de dood. Een andere betekenis van een geest in je droom kan zijn dat de geest staat voor iets dat niet langer bereikbaar is. Het zou voelen alsof je je niet verbonden voelt met het leven. Deze droom kan een boodschap aangeven dat je je manier van doen moet veranderen, omdat je nu eenmaal verder moet.

Als je droomt over de geest van een overleden vriend of familielid, betekent dit schuldgevoel of spijt tot de relatie die je met deze persoon had.

Moord (20 x uitgekomen)

Als je droomt dat je een moord gepleegd hebt, duidt dit op het beëindigen van een oude gewoonte of denkwijze. Het kan ook het eind van een verslaving betekenen. Een ander uitleg van deze droom is dat je veel verborgen woede hebt, naar jezelf of naar anderen. Moord-dromen komen trouwens vaak voor als je niet lekker in je vel zit.

Wanner je getuige bent van een moord, duidt dit op een boosheid op iemand. Denk er eens aan of het slachtoffer een eigenschap van jezelf heeft dat je kwijt wilt.

Als je zelf vermoord wordt, betekent de droom dat er een belangrijke relatie verbroken is en je af wil sluiten van je emoties. Het betekent ook dat je ongebruikte talenten hebt.

Ruzie (1 x uitgekomen)

Een droom waarin je ruziet met een bepaald persoon duidt erop dat er verborgen bittere gevoelens en conflicten tussen jou en deze persoon zijn. Je vind het moeilijk om hierover te praten. Deze droom helpt je zoeken om met de persoon in confrontatie te gaan in het echte leven.

Ex (8 x uitgekomen)

Als je droomt over je ex-vriend/vriendin of dat je weer samen bent met je ex, betekent dat er iets of iemand in je leven is, die soortgelijke gevoelens oproept die je gedurende de relatie met je ex had. De droom kan je waarschuwen voor hetzelfde of soortgelijk gedrag in je huidige relatie. Wat je hebt geleerd uit de vorige relatie zou je moeten toepassen op je huidige relatie, zo dat je niet dezelfde fout maakt.

Als je de ex van je partner in je droom ziet, betekent dit dat je jezelf wellicht hiermee vergelijkt. De droom probeert je duidelijk te maken dat je niet dezelfde fouten moeten maken die deze relatie heeft beëindigd.

Dromen dat je weer privé bent met je ex, duiden erop dat je bepaalde eigenschappen van je ex hebt geaccepteerd. De droom hoeft niet perse te betekenen dat je weer bij je ex wil terugkeren. Denk eens over de leuke- en minder leuke kant van je ex.

Dromen dat je ex dood is, duiden erop dat je gevoelens voor je ex nu echt helemaal weg zijn. De droom staat voor hoe je het verleden achter je hebt gelaten, en nu klaar bent om verder te gaan met je leven en nieuwe relaties aan kunt gaan.

Jongen (29 x uitgekomen)

Als je zelf een vrouw bent, en je droomt dat je een jongen ziet, geeft aan dat je de mannelijke aspecten van je karakter aan het ontwikkelen
Deze droom kan je gevoelens weerspiegelen over een jongen uit het echte leven die belangrijk voor je is. Misschien heb je een zwak voor deze jongen en hebben de gedachten over hem een weg gevonden naar de droomwereld.

Als je een man bent wijst dat erop dat je kinderlijke kanten terugkeren.

Vriend (13 x uitgekomen)

Een droom over je vriend vertegenwoordigt dat de gevoelens die je voor hem hebt in het echte leven.

Als je droomt dat je vriend dood is, duidt dit op iets in jezelf dat niet langer bruikbaar is, iets dat als dood beschouwd kan worden. Je kan niet zijn wie dat je wilt zijn. Deze droom is ook symbolisch voor je relatie met deze persoon. Misschien is dit niet de relatie die je wilt.

Branden (4 x uitgekomen)

Als je iets ziet branden wijst dit erop dat je intense gevoelens en of passionele seksuele gevoelens ervaart. Er is een kwestie die je niet langer kan negeren. Het kan ook betekenen dat je wat tijd voor jezelf moet nemen en relaxen.

Dood (14 x uitgekomen)

Als droomt over de dood van een geliefde, betekent dit dat je een bepaalde eigenschap mist die de geliefde met zich meedroeg. Vraag jezelf eens af wat deze persoon zo speciaal maakt en wat je zo in hem/haar waardeert. Het precies datgene dat je mist in jezelf of in je relatie.

Als je droomt over je eigen dood, duidt dit op een overgangsfase in je leven. Je wordt wijzer. Of je probeert wanhopig te ontkomen aan de verplichtingen van het dagelijkse leven.

Familie (12 x uitgekomen)

Je familie in je droom staat voor veiligheid, warmte en liefde. Denk eens na over de rol van specifieke familieleden en welke relatie je met ze hebt.

Geld (1 x uitgekomen)

Als je droomt over geld geeft dit aan dat succes en welvaart binnen je bereik liggen. Geld kan symbool staan voor zelfvertrouwen, succes. Je hebt veel geloof in je eigen kunnen. Een andere uitleg is dat een droom over geld verwijst naar je houding ten opzichte van de liefde en kwesties van het hart.

Wanneer je droomt dat je geld verliest, wijst dit op tijdelijk ongeluk thuis en tegenslag. Je kan je zwak, kwetsbaar en stuurloos voelen. Een verlies aan kracht en zelfvertrouwen.

Een droom waarin je geld weggeeft, is synoniem voor het geven van liefde. Je bent op zoek naar liefde. Als je droomt dat anderen geld weggeven duidt dit erop dat je je verwaarloost voelt. Iemand toont niet genoeg aandacht.

Als je droomt dat je geen geld hebt, duidt dit op de angst om je plaats in de wereld kwijt te raken. Je zou het gevoel kunnen hebben dat je de kwaliteiten mist om een bepaald doel te bereiken.

Geld stelen in je droom suggereert dat je in gevaar bent. Een positievere uitleg is dat deze droom betekent dat je eindelijk begint de dingen na te jagen die je als bijzonder waardevol typeert.

Huilen (7 x uitgekomen)

Als je droomt dat je huilt, betekend dit een uitbarsting van negatieve gevoelens die waarschijnlijk veroorzaakt zijn door een situatie uit het echte leven, en niet als gevolg van gebeurtenissen uit de droom zelf. De droom dient ook als een uitlaatklep voor angsten en frustraties en is vooral ook een manier om je emotioneel in balans te komen.

In het dagelijkse leven hebben we soms de neiging om gevoelens te negeren, te onderdrukken of te ontkennen. Als je droomt dat je geen muurtje om je heen hebt, zodat je emoties de vrije loop kunnen krijgen.

Als je iemand anders ziet huilen, kan dit een beeld zijn van je eigen gevoelens op iemand anders. Als je in het echte leven eigenlijk nooit huilt, dan is het misschien makkelijker om iemand anders te zien huilen in je droom dan om jezelf te zien huilen.

Wanneer je huilend wakker wordt, duidt dit op een onverwerkt verdriet. Je kan deze emoties niet langer onderdrukken, je zult ze moeten confronteren.

Als je droomt dat niemand reageert op jouw huilen, dan staat dit symbool voor hulpeloosheid en frustratie met anderen. Je zou het gevoel kunnen hebben dat je niet gehoord wordt. Misschien is de droom wel een aanwijzing om wat meer te praten of harder te proberen je punt duidelijk te maken.

Liefde (54 x uitgekomen)

Als je droomt over liefde of dat je verliefd bent, duidt op intense gevoelens die je overbrengt van een echte relatie uit je wakende bestaan. Het wil zoveel zeggen dat je tevreden bent met wat je hebt en waar je bent in het leven. Het zou ook kunnen betekenen dat je in het echte leven niet genoeg liefde ontvangt, en het in dromen opzoekt. Iedereen heeft een natuurlijke behoefte om ergens bij te horen en geaccepteerd te worden zoals we zijn.

Een verliefd stelletje of een paar die hun liefde uitdrukt, betekend veel succes voor je in de nabije toekomst.

Als je droomt dat een vriend verliefd op je is. Normaal heb je bijzondere gevoelens voor deze vriend opgevat en ben je benieuwd hoe hij of zij zich voelt. Je bent opgeslokt met deze gedachten dat het logisch is dat ze een weg naar je dromen hebben gevonden. Het kan ook betekenen dat de bepaalde kwaliteiten van deze vriend hebt geaccepteerd en je verwerkt heb in je eigen karakter.

Een droom waarin je de liefde bedrijft in het openbaar of op verschillende plaatsen is een rechtstreekse verwijzing naar een duidelijke seksuele kwestie of behoefte. Je droom kan je vertellen dat je je wat meer open zou moeten uitdrukken. Het kan ook betekenen dat je je eigen seksualiteit afzet tegen de huidige sociale norm.

Oorlog (2 x uitgekomen)

Wanneer je droomt over oorlog, duidt dit op chaos in je persoonlijke leven. Je zou een innerlijke conflict of emotionele strijd kunnen ervaren. Je zou verscheurd kunnen zijn tussen verschillende aspecten van je persoonlijkheid: deze droom geeft aan dat je te agressief bent, of juist dat je niet agressief genoeg bent.

Vallen (5 x uitgekomen)

Bijna iedereen heeft een vallende droom gehad. Het betekend een bepaalde onzekerheden en angsten. Je voelt je overweldigt door iets uit het echte leven. Je zal het gevoel hebben dat je de boel even niet in de hand hebt. Het is een aanwijzing dat je je basis even kwijt bent en even niet kan meekomen met de drukte van het echte leven.

Als je valt, is er niets waaraan je je vast kunt houden. Je wordt door een onbekende kracht min of meer naar beneden gezogen zonder dat je er enige controle op hebt. Dit kan aangeven hoe je je leven op dit moment in elkaar steekt.

Vallende dromen zijn vaak een aanwijzing voor een gevoel van falen of minderwaardigheid in een bepaalde situatie. Dit kan de angst zijn om te falen in je werk, school of om te falen in de liefde. Je schaamt je en hebt een gebrek aan trots.

Verdrinken (7 x uitgekomen)

Als je droomt dat je verdrinkt, betekend je droom dat je overweldigt bent door emoties of verdrongen gevoelens die terugkeren om je te achtervolgen. Je bent te snel bezig om je onderbewuste gedachten te ontdekken. Als je verdrinkt zou je relatie kunnen mislukken of zou je grote zakelijke verliezen kunnen lijden. Als je het verdrinken overleeft, dan zal je relatie gered worden met onvoorziene hulp.

Als je iemand anders ziet verdrinken in je droom, betekend dit dat je te betrokken bent bij iets wat buiten jouw macht ligt. Een andere uitleg van deze droom is dat je een gevoel van verlies ervaart in je eigen zijn. Je bent niet meer zo goed in staat om je werkelijke ik te herkennen.

Vliegen (12 x uitgekomen)

Wanneer je in je droom met gemak rondvliegt en geniet van het uitzicht onder je, duidt dit erop dat je alles onder controle hebt. Het kan betekenen dat je een ander perspectief op een zaak hebt gekregen. Het vermogen om je vlucht te sturen is voor je persoonlijke gevoel van macht zelf kiezen.

Als je moeite hebt om te kunnen blijven vliegen suggereert dit dat je geen controle hebt over je persoonlijke omstandigheden. Je zou moeite kunnen hebben om op de juiste koers te blijven. Dingen als hoogspanningsmasten, bomen of bergen zouden je vlucht kunnen belemmeren. Deze barrières staan voor een specifiek obstakel of persoon die je in de weg staan in het echte leven. Je zou eens na moeten gaan wie of wat je persoonlijke groei hindert.

Als je angst voelt als je vliegt of als je het gevoel hebt dat je te hoog vliegt, geeft je droom aan dat je bang bent voor uitdagingen of succes. In het echte leven kunnen we niet vliegen.

Vreemdgaan (2 x uitgekomen)

Als je droomt dat je vreemdgaat is dit een expressie van je seksuele behoeftes of misleiding van je onderbewuste. Het geeft aan dat je verwikkeld zult raken in een situatie die niet in je belang is.

Dromen dat je partner vreemdgaat, duidt op je angst om verlaten te worden. Je zou een gebrek aan aandacht kunnen ervaren in je relatie. Aan de andere kant zou het erop kunnen duiden dat je het gevoel hebt dat je niet kan aan de verwachting van anderen kan voldoen.

Als je droomt dat je vreemdgaat met een vriend/vriendin van je partner, duidt dit erop dat je verwaarloost voelt door je partner.

Zoenen (20 x uitgekomen)

Dromen over een kus duiden op liefde, rust harmonie en tevredenheid. Als je anderen ziet kussen in je droom suggereert dit dat je je teveel bemoeit met hun persoonlijke leven en relatie. Je zou ze meer ruimte moeten geven. Als de droom precies stopt op het moment dat je iemand wil zoenen, duidt dit erop dat je onzeker bent of de gevoelens wel wederzijds zijn. Je zou graag een relatie met deze persoon willen aangaan, maar je weet niet zo goed hoe.

Als je hetero bent en in je droom iemand van hetzelfde geslacht kust, geeft dit geen onderbewuste verlangens aan, maar duidt dit op zelf-acceptatie. Je erkent je vrouwelijke of mannelijke kant van jezelf.

Dromen dat je de vriend of vriendin van iemand kust, duidt op een behoefte in een intieme relatie en om de energie van de liefde te ervaren. Als je een dierbare vriend(in) kust, duidt dit op respect en waardering voor deze persoon. Het duidt niet perse op een romantische interesse voor hem/haar.

Dromen dat je een vijand kust, duidt op verraad, vijandigheid, of dat je het goedmaakt met een boze vriend. Als je gekust wordt door een vreemde, dan gaat je droom over zelf-onderzoek. Je zou moeten proberen om bepaalde aspecten van je persoonlijkheid te ontdekken.

Statistieken

Statistieken

Reageer (15)

  • XxforeverxX

    Moord..
    Eigelijk heb ik meerdere antwoorden om die vraag. Ik heb nogal vaak nachtmerries. Elke dag weer over een ander onderwerp

    1 decennium geleden
  • StarShineX

    Ex

    1 decennium geleden
  • AnoukIrwin

    Liefde! Klopt maar moord zou ook kunne haha

    1 decennium geleden
  • JadeHemmings

    Ik droom vaak dat ik word achtervolgd door een vampier :$

    1 decennium geleden
  • karinaatje

    Vriend

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?