Wat betekend jou droom?

Kies het woord uit de rijtjes en zie wat dit element betekent in jou droom.

Mogelijke uitkomsten

Angst (186 x uitgekomen)

Als je droomt dat je op een of andere manier angst ervaart, is dit veelal een reflectie van gevoelens uit je wakend bestaan.
Onderdrukte gevoelens, onverwerkte emoties, walging en vijandigheid kunnen een angstdroom opwekken.
Deze droom zou er ook op kunnen duiden dat je werk en thuis niet goed kunt uit elkaar kunt houden.

Alcohol (27 x uitgekomen)

Als je droomt dat je gezellig een alcoholhoudend drankje drinkt, duidt dit erop dat je tevreden bent over de keuzes die je gemaakt hebt. Kans op succes is waarschijnlijk.
Wanneer je in je droom overmatig veel drinkt, suggereert dit gevoelens van onbekwaamheid en spijt. Je bent er misschien bang voor om ontdekt te worden wie je werkelijk bent. Alcohol zou kunnen dienen als een excuus voor iets dat je gedaan hebt.

Baby (72 x uitgekomen)

Een baby kan staan voor een vernieuwende gedachten of gebeurtenis.
Het kan natuurlijk ook wijzen op het thema ouderschap en/of gezinnen.

Bloed (54 x uitgekomen)

Bloed betreft in dromen in positieve zin de familieband en het leven in het algemeen.
In negatieve zin wijst dit op letsel of extreme kwetsbaarheid.

Aanbidden (69 x uitgekomen)

Het aanbidden van iemand in je droom of visioen, vertelt je dat je de karaktereigenschappen, het innerlijke en soms uiterlijke voorkomen van deze persoon nodig denkt te hebben om je doel, je wensen te bereiken.
Het is belangrijk dat je bewuster wordt van je eigen krachten en positieve kansen in het leven; en dat je daar niet altijd andere mensen bij nodig hebt.
Dromen of visioenen dat je iets aanbidt, vertellen je dat je veel aandacht besteedt aan deze situatie in je leven.
Een andere uitleg is dat je open staat voor nieuwe dingen of ontvankelijk bent voor invloeden van buitenaf, je neemt de kansen graag aan.

Aanranden (21 x uitgekomen)

Dromen of visioenen over aanranden vertellen je over problemen, emoties, gevoelens, seksuele verlangens en onze fantasieën die tot uitdrukking moeten komen. Een andere uitleg is dat je de onderdrukte verlangens voor een persoon wilt delen. Nog een andere belangrijke uitleg is dat aanranden natuurlijk ook een verwijzing kan zijn naar angst en pijn, verdriet en woede die je zelf voelt. Het is zo dat we onszelf altijd in dromen of visioenen op de aanrander projecteren, dus het aanranden gaat over onze eigen gevoelens die uit balans zijn, bijv. de karaktereigenschappen die we graag zouden willen hebben, maar niet hebben. Je moet dan ook goed opletten of de persoon een man of een vrouw is; de man staat namelijk voor je mannelijke kracht en de vrouw voor de vrouwelijke kracht die uit balans is in je leven.
Dromen of visioenen dat we worden aangerand vertellen je over onze onderdrukte gevoelens voor de aanrander, de angst, woede of de seksuele verlangens of karaktereigenschappen van de persoon die wordt aangerand. En de schaamte voor onze zowel positieve als negatieve gevoelens die we hebben voor de persoon die wordt aangerand in de droom.

Achterblijven (56 x uitgekomen)

Als je achterblijft in je droom of visioen dan vertelt het je dat je het gevoel hebt dat je alles alleen moet doen in het leven, eenzaamheid, maar ook schaamte voor je ware zelf. Een andere uitleg is dat achterblijven een verwijzing is naar bewustwording van je eigen verantwoordelijkheden, de manier waarop je in het leven staat. Een alternatieve uitleg is dat je alles op je eigen niveau en in je eigen tempo moet doen, en dat je niet met de massa mee moet gaan om succesvol te zijn.

Huwelijk (20 x uitgekomen)

Dromen over een huwelijk duiden op een nieuw begin of een overgangsfase. Hoewel mooi qua onderwerp, zijn dromen over een huwelijk vaak negatief van karakter en benadrukken een of ander angstgevoel. Het duidt vaak op gevoelens van bitterheid, spijt of dood. Een andere uitleg is dat huwelijksdromen je houding weergeven ten opzichte van onafhankelijkheid en binding.
Als je daarentegen droomt dat je opnieuw trouwt met je huidige partner, duidt dit op huiselijk geluk en blijheid. Deze droom benadrukt de innige band die met elkaar hebt. Het kan ook duiden op een nieuwe fase (bijvoorbeeld ouderschap) in je leven.
Als je droomt dat je je eigen huwelijk plant met iemand die je niet kent, is dit een metafoor voor de verbinding tussen het mannelijke en vrouwelijke aspect van je karakter. Het vertegenwoordigt een (overgang)fase waarin je een goede balans zoekt tussen je agressieve en je emotionele kant.
Als je in het echt gaat trouwen, en droomt over je aanstaande huwelijk, dan is een huwelijksdroom niks anders dan een natuurlijke manier om met de stress van het gebeuren om te gaan. Details over het huwelijk, spanning met je schoonfamilie, bindingsangst en verlies van onafhankelijkheid zorgen allemaal voor angstige huwelijksdromen. Uit onderzoek is gebleken dat zo'n 40% van de bruiden en bruidegommen droomt over de ceremonie en dat alles gladjes verloopt.

Dansen (34 x uitgekomen)

Wanneer danst in je dromen, symboliseert dit vrijheid van beperkingen en harmonie met jezelf. Dansen vertegenwoordigt tevens frivoliteit, geluk, gracieus, seksualiteit en seksuele verlangens. Een andere droomuitleg is dat dansen een unie van het vrouwelijke- en het mannelijke aspect van je karakter voorstelt.
Wanneer je droomt dat je aanwezig bent bij een dans, duidt dit op een viering en je pogingen om geluk te bereiken.
Dansende kinderen geven aan dat je een veilig thuis biedt, en dat je gezonde en goed gemanierde kinderen in de toekomst zult hebben.
Als je een rituele dans ziet in je droom, wijst dit op een behoefte aan contact met je innerlijke geest.

Dood (10 x uitgekomen)

Als je droomt over de dood van een geliefde, suggereert dit dat je een bepaalde eigenschap mist die de geliefde met zich meedroeg. Vraag jezelf eens af wat deze persoon zo speciaal maakt en wat je zo in hem/haar waardeert. Wellicht is het precies datgene dat je mist in jezelf of in je relatie.
Als je droomt over je eigen dood, duidt dit op een overgangsfase in je leven. Je wordt spiritueler en wijzer. Een alternatieve uitleg daarentegen is dat je wanhopig probeert te ontkomen aan de verplichtingen van het dagelijkse leven.

Donker (9 x uitgekomen)

Als je droomt dat duisternis je overvalt, duidt dit op een mislukking in iets wat je onderneemt. Het donker is synoniem met onwetendheid, onbewuste, boosaardigheid, de dood en angst voor het onbekende. Je zal het falen overwinnen wanneer de zon de duisternis doorbreekt.
Als je droomt dat je iemand niet kan vinden in het donker, suggereert dit dat je je temperament onder controle moet zien te houden. Je zou de neiging kunnen hebben om je emoties de overhand te laten krijgen en je geduld te verliezen.
Wanneer je droomt dat je verdwaald bent in het donker, duidt dit op gevoelens over verlatenheid, depressie of onzekerheid. Als je willekeurig in het donker rondtast, betekent dit dat je te weinig informatie tot je beschikking hebt om een goede beslissing te nemen. Onderzoek eerst de feiten en maak dan pas een keuze.

Engel (10 x uitgekomen)

Wanneer engelen ziet in je droom, duidt dit op een bijzondere verstoring van je ziel. Engelen symboliseren het goede, puurheid, veiligheid, comfort en troost. Let heel goed op de boodschap die de engelen proberen duidelijk te maken. Deze boodschap dient als belangrijke leidraad tot een groter geluk.
Als je droomt dat je een engel bent, suggereert dit dat je een goed gevoel hebt over iets dat je gedaan of gezegd hebt.
Als een engel een (perkament)rol vasthoudt, duidt dit een bijzonder spirituele droom. Je toekomst en doelen zijn helder dan dan eerst. Met name de boodschap op de rol is van belang.

Eten (5 x uitgekomen)

Als je voedsel ziet in je droom vertegenwoordigt dit fysieke en emotionele voeding en nieuwe energie. Verschillende soorten voedsel symboliseren verschillende dingen:
In het algemeen staat fruit voor sensualiteit. Diepvriesmaaltijden kunnen verwijzen naar je koele karakter en frigide manier van doen. Het eten van sommige dingen kan verwijzen naar bepaalde eigenschappen die je jezelf eigen zou moeten maken.
Als je droomt dat je samen met anderen eet, duidt dit op een bevredigende onderneming, persoonlijk gewin en vrolijkheid.
Wanneer je jezelf overeet of juist niet genoeg eet, wijst dit op een gebrek aan spiritualiteit of vervulling in je leven. Voedsel kan liefde, vriendschap, ambitie, seks en plezier in je leven vertegenwoordigen. Eten kan daarom als een metafoor worden gezien om je honger naar liefde te stillen en behoeftes te vervullen.
En droom waarin iemand het eten weghaalt voordat je klaar bent met eten, voorspelt dat je problemen zult krijgen met degenen die afhankelijk van je zijn.

Geest (3 x uitgekomen)

Over het algemeen symboliseren geesten of spoken eigenschappen van jezelf die je vreest. Dit kan bijvoorbeeld een pijnlijke herinnering zijn, schuldgevoel of verdrongen gevoelens. Je zou bang kunnen zijn voor de dood. Een andere betekenis van een geest in je droom kan zijn dat de geest staat voor iets dat niet langer bereikbaar is. Het zou voelen alsof je je niet verbonden voelt met het leven of de maatschappij. Deze droom kan een boodschap afgeven je oude manier van doen moet veranderen, omdat je nu eenmaal verder moet.
Als je droomt over de geest van een overleden vriend of familielid, suggereert dit schuldgevoel of spijt ten aanzien tot de relatie die je met deze persoon had.

Geld (3 x uitgekomen)

Als je droomt over geld geeft dit aan dat succes en welvaart binnen je bereik liggen. Geld kan symbool staan voor (zelf)vertrouwen, succes of normen en waarden. Je hebt veel geloof in je eigen kunnen. Een andere uitleg is dat een droom over geld verwijst naar je houding ten opzichte van de liefde en kwesties van het hart.
Wanneer je droomt dat je geld verliest, wijst dit op tijdelijk ongeluk thuis en tegenslag in hetgeen je onderneemt. Je kan je zwak, kwetsbaar en stuurloos voelen. Ook zou je geen ambitie hebben, een verlies aan kracht en zelfvertrouwen.
Een droom waarin je geld weggeeft, is synoniem voor het geven van liefde. Je bent op zoek naar liefde. Als je droomt dat anderen geld weggeven duidt dit erop dat je je verwaarloost voelt. Iemand toont niet genoeg aandacht en schenkt je niet genoeg genegenheid.
Als je droomt dat je geen geld hebt, duidt dit op de angst om je plaats in de wereld kwijt te raken. Je zou het gevoel kunnen hebben dat je de kwaliteiten mist om een bepaald doel te bereiken. Je zou over het hoofd gezien kunnen zijn.
Geld stelen in je droom suggereert dat je in gevaar bent en voorzichtiger moet wezen. Een positievere uitleg is dat deze droom betekent dat je eindelijk begint de dingen na te jagen die je als bijzonder waardevol typeert.

Huilen (6 x uitgekomen)

Als je droomt dat je huilt, suggereert dit een uitbarsting van negatieve gevoelens die waarschijnlijk veroorzaakt zijn door een situatie uit het echte leven, en niet als gevolg van gebeurtenissen uit de droom zelf. De droom dient ook als een uitlaatklep voor angsten en frustraties en is vooral ook een manier om (weer) emotioneel in balans te komen.
In het dagelijkse leven hebben we soms de neiging om gevoelens te negeren, te onderdrukken of te ontkennen. Als je droomt heb je echter geen muurtje om je heen, zodat je emoties de vrije loop kunnen krijgen.
Als je iemand anders ziet huilen, kan dit een projectie zijn van je eigen gevoelens op iemand anders. Als je in het echte leven eigenlijk nooit huilt, dan is het misschien makkelijker om iemand anders te zien huilen in je droom dan om jezelf te zien huilen.
Wanneer je huilend wakker wordt, duidt dit op een onverwerkt verdriet of trauma dat naar de oppervlakte komt drijven. Je kan deze emoties niet langer onderdrukken, je zult ze moeten confronteren.
Als je droomt dat niemand reageert op jouw huilen, dan staat dit symbool voor hulpeloosheid en frustratie in het communiceren met anderen. Je zou het gevoel kunnen hebben dat je niet gehoord wordt. Misschien is de droom wel een aanwijzing om wat meer te praten of harder te proberen je punt duidelijk te maken.

Kus (13 x uitgekomen)

Dromen over een kus duiden op liefde, affectie, rust harmonie en tevredenheid. Als je anderen ziet kussen in je droom suggereert dit dat je je wellicht teveel bemoeit met hun persoonlijke leven en relatie. Je zou ze meer ruimte moeten geven. Als de droom precies stopt op het moment dat je iemand wil zoenen, duidt dit erop dat je onzeker bent of de gevoelens wel wederzijds zijn. Je zou graag een relatie met deze persoon willen aangaan, maar je weet niet zo goed hoe.
Als je hetero bent en in je droom iemand van hetzelfde geslacht kust, geeft dit geen onderbewuste verlangens aan, maar duidt dit op zelfacceptatie. Je erkent je vrouwelijke of mannelijke kant van jezelf.
Dromen dat je de vriend of vriendin van iemand kust, duidt op een behoefte een intieme relatie en om de energie van de liefde te ervaren. Je zou je passie moeten laten ontvlammen. Aan de andere kant zou de droom kunnen betekenen dat je misschien niet helemaal integer bent. Als je een dierbare vriend(in) kust, duidt dit op respect en waardering voor deze persoon. Het duidt niet perse op een romantische interesse voor hem / haar.
Dromen dat je een vijand kust, duidt op verraad, vijandigheid, of dat je het goedmaakt met een boze vriend. Als je gekust wordt door een vreemde, dan gaat je droom over zelfonderzoek. Je zou moeten proberen om bepaalde aspecten van je persoonlijkheid te ontdekken.

Liefde (29 x uitgekomen)

Als je droomt over liefde of dat je verliefd bent, duidt op intense gevoelens die je overbrengt van een echte relatie uit je wakende bestaan. Het wil zoveel zeggen dat je tevreden bent met wat je hebt en waar je bent in het leven. Aan de andere kant, het zou ook kunnen betekenen dat je in het echte leven niet genoeg liefde ontvangt, en het het in dromen opzoekt. Iedereen heeft een natuurlijke behoefte om ergens bij te horen en geaccepteerd te worden zoals we zijn.
Een verliefd stelletje of een paar die hun liefde uitdrukt, suggereert veel succes voor je in de nabije toekomst.
Als je droomt dat een vriend verliefd op je is, kan een droom zijn van wishful thinking. Wellicht heb je bijzondere gevoelens voor deze vriend opgevat en ben je benieuwd hoe hij of zij zich voelt. je zal zo opgeslokt zijn met deze gedachten dat het logisch is dat ze een weg naar je dromen hebben gevonden. het kan ook betekenen dat de bepaalde kwaliteiten van deze vriend hebt geaccepteerd en je verwerkt heb in je eigen (droom) karakter.
Een droom waarin je de liefde bedrijft in het openbaar of op verschillende plaatsen is een rechtstreekse verwijzing naar een duidelijke seksuele kwestie of behoefte. Je droom kan je vertellen dat je je wat meer open zou moeten uitdrukken. Het kan ook betekenen dat je je eigen seksualiteit afzet tegen de huidige politieke en sociale norm.

Monster (3 x uitgekomen)

Monsters staan voor eigenschappen van jezelf die je lelijk of ongepast vind. Je zou ergens bang voor kunnen zijn, of bepaalde emoties hebben onderdrukt. Als je gevolgd wordt door een monster, duidt dit op verdriet of ongeluk in de nabije toekomst. Wanneer je een eng monster doodt, suggereert dit dat je succesvol afrekent met je rivalen en hogerop komt.

Naaktheid (1 x uitgekomen)

Alles lijkt redelijk normaal te verlopen in je droom. Je volgt je normale dagelijkse ritme: je gaat naar school, naar je werk of je doet boodschappen in de lokale supermarkt. Plotsklaps realiseer je dat je geen kleren aan hebt en iedereen kan zien dat je naakt bent. Zo'n droom over naaktheid of gedeeltelijke naaktheid komt heel vaak voor. Naaktheid kan in een droom allerlei dingen betekenen, afhankelijk van de situatie in het echte leven.
Gruwelijke schaamte bij het plotselinge besef dat je naakt rondloopt in je droom is vaak een afspiegeling van je kwetsbaarheid of iets waarvoor je je schaamt. Je kan iets verbergen en je bent bang dat anderen dat aan je af kunnen zien en recht door je heen kunnen kijken. Symbolisch gezien zijn kleren niets anders dan een manier om iets te verbergen. Met kleren kan je je anders voordoen dan je eigenlijk voelt (kleren maken de man bijvoorbeeld) Zonder kleren is iedereen gelijk en heb je niets om je identiteit te verhullen en ziet iedereen je zoals je bent.
Je hebt geen bescherming meer. Met een naakte droom wil je onderbewuste je wellicht duidelijk maken dat je iemand probeert te zijn die je eigenlijk niet bent. het kan ook zijn dat je bang bent om gekleineerd te worden of uit de gratie te vallen. Als je een relatie hebt, kan deze droom betekenen dat je bang bent om je ware gevoelens te tonen.
Naaktheid kan ook symbolisch zijn voor onvoorbereid zijn. Als je in droom realiseert dat je naakt bent in de klas of op werk, suggereert dit dat je je niet goed hebt voorbereid voor een project. Je zou te slecht geïnformeerd kunnen zijn om een weloverwogen beslissing te maken. Als je in het middelpunt van belangstelling staat, ben je bang dat je iets gedaan hebt waardoor je in deze situatie verzeild bent geraakt. Je bent bang om dat men je ontmaskerd wordt als charlatan of nepper.
Wat ook vaak voorkomt is dat wanneer je al dromend hebt gerealiseerd dat je naakt bent, niemand er echt aandacht aan besteed. Iedereen gaat gewoon door met zijn of haar ding en vind jouw naaktheid helemaal niet zo vreemd. Dit is natuurlijk een belangrijke aanwijzing dat je angsten gebaseerd zijn op niets: niemand let erop behalve jezelf. Waarschijnlijk heb je van een mug een olifant gemaakt. Aan de andere kant kan deze droom ook een teken zijn dat je opgemerkt wil worden.
Voor een klein gedeelte van de dromers kan een naakte droom een teken zijn van onbeperkte vrijheid. Deze dromers dromen dat ze trots zijn op hun naaktheid en kennen geen schaamte. Ze hebben niets te verbergen en zijn trots op wie ze zijn. Deze droom gaat dan over een nieuw gevoel van eerlijkheid, openheid en een zorgeloze levensinstelling.

Oma (0 x uitgekomen)

Dromen over je oma gaan over veiligheid, verzorging en onvoorwaardelijke liefde. Denk aan de eigenschappen die je zo hebt gewaardeerd in je oma.

Oceaan (3 x uitgekomen)

De oceaan is in dromenland niet meer dan een grote zee. het is een indicatie van hoe je er emotioneel voorstaat. De oceaan geeft een behoeft weer aan spirituele verfrissing, kalmte en vernieuwing.

Reis (3 x uitgekomen)

Als je droomt dat je een reis maakt, voorspelt dit een erfenis. Dromen over een rampzalige reis symboliseert daarentegen onbekwaamheid en valse liefdes.

Ring (0 x uitgekomen)

Als je droomt dat je een ring aan je vinger hebt, wijst dit op je toewijding aan een relatie of nieuwe zakelijke onderneming. Het duidt tevens op je loyaliteit aan je idealen, overtuigingen en verantwoordelijkheden.
Wanneer je droomt over een gebroken ring, suggereert dit een aanval op je loyaliteit. Het duidt op tegenslagen en afscheiding. Een droom waarin je een ring verliest, of een waarin je ring gestolen is, suggereert dat je iets of iemand verliest die je dierbaar is.
Als je droomt dat je een ring krijgt, geeft dit aan dat zorgen over je geliefde voorbij zullen gaan. Je zal gaan realiseren dat hij of zij trouw aan zijn of haar hart is, en zich volledig aan jou heeft toegewijd.

School (5 x uitgekomen)

Als je droomt dat je weer op school bent, duidt dit op gevoelens van onbekwaamheid en onzekerheden uit je jeugd die je nooit echt bent ontgroeid. het kan verwijzen naar onzekerheden over prestaties en vaardigheden. Je zou ook door een spirituele leerschool kunnen gaan: de school kan in je droom ook fungeren als een metafoor voor lessen die je aan het leren bent in het echte leven.
Als je in het echte leven nog op school zit, dan is deze droom gewoon een manier om de indrukken van de dag te verwerken.

Seks (1 x uitgekomen)

Dromen over seks zijn in eerste instantie vrij eenvoudig uit te leggen: het is de manier van je libido om aan te geven dat je al (te) lang geen seks meer hebt gehad. Het kan een verwijzing zijn naar onderdrukte seksuele verlangens en je behoefte aan fysieke en emotionele liefde.
Seks met iemand anders dan je partner in je droom duidt op ontevredenheid met de fysieke kant van jullie relatie. Aan de andere kant, het kan ook zomaar een speels fantasietje zijn. In zulke gevallen zal je merken dat je in je droom aanzienlijk minder geremd bent, en dat gevoel van avontuur misschien later kan overbrengen naar je bestaande relatie.
Als je droomt dat je de liefde bedrijft met een ex, of met iets anders dan je huidige partner, duidt op je terughoudendheid om zomaar een nieuwe relatie aan te gaan. Je kan je nerveus voelen om jezelf bloot te geven of je voelt momenteel een opwelling van hoe het was toen jij en je ex samen waren.
Geloof het of niet, maar het is heel gebruikelijk voor stelletjes die op het punt van trouwen staan om te dromen over erotische avonturen met anderen dan hun aanstaande. Dat komt allemaal door de spanning. Het is ook een aanwijzing voor de nieuwe rol die je aanneemt en de onzekerheden die dat met zich meebrengt.
Als je hetero bent, en toch droomt dat je het doet met iemand van hetzelfde geslacht is niet zozeer een teken van een verborgen homoseksueel verlangen, maar om het accent te leggen op zelfacceptatie en liefde voor jezelf. Je zou meer in contact moeten komen met je mannelijke of vrouwelijke kant van jezelf.

Spiegel (0 x uitgekomen)

Wanneer je je eigen reflectie ziet in een spiegel, suggereert dit dat je filosofeert over je innerlijke zelf. De reflectie in de spiegel is representatief voor je zelfbeeld en hoe je zou willen dat anderen je zien. Je zou kunnen overwegen om bepaalde aspecten van je karakter te veranderen of juist te benadrukken.
Als er een barst in de spiegel is, dan duidt dit op een laag zelfbeeld. Een andere uitleg van deze droom is juist dat je een punt hebt gezet achter oude manieren en gewoontes.
Als je droomt dat je door een tweezijdige spiegel kijkt (zo een als in politiefilms), duidt dit erop dat je oog in oog komt met een innerlijke of wereldlijke kwestie. Wat je ziet houd verband met je persona en onbewuste.
Beelden zien door een spiegel is een veilige manier om materiaal uit je onbewuste te overwegen of confronteren. Spiegels symboliseren de verbeelding en vormen een link tussen het bewuste en onbewuste.
Een droom waarin je bekeken wordt door een tweezijdige spiegel suggereert dat je onderzocht en bekritiseerd wordt. Een andere uitleg van deze droom is dat je niet bereid bent om onbewuste emoties te erkennen.
Wanneer je een spiegel breekt, suggereert dit dat je een oud beeld van jezelf loslaat. Je zou een eind kunnen maken aan een oude gewoonte bijvoorbeeld. Een beslagen spiegel betekent dat je een wazig concept hebt van wie je bent en vragen hebt over je identiteit. Je hebt geen duidelijk beeld van wat je wilt.

Vallen (2 x uitgekomen)

Dromen waarin je valt zijn vrij algemeen. Bijna iedereen heeft weleens een vallende droom gehad. Zoals met de meeste algemene dromen, is een vallende droom een indicatie van bepaalde onzekerheden en angsten. Je voelt je overweldigt door iets uit het echte leven. Je zal het gevoel hebben dat je de boel even niet in de hand hebt. Dit kan slaan op je werk of op je relatie. Het is een aanwijzing dat je je basis even kwijt bent en even niet kan meekomen met de drukte van het echte leven.
Als je valt, is er niets waaraan je je vast kunt houden. Je wordt door een onbekende kracht min of meer naar beneden gezogen zonder dat je er enige controle op hebt. Dit kan parallel zijn aan hoe je leven op dit moment in elkaar steekt.
Vallende dromen zijn vaak een aanwijzing voor een gevoel van falen of minderwaardigheid in een bepaalde situatie. Dit kan de angst zijn om te falen in je werk of school, verlies van status of om te falen de liefde. Je schaamt je en hebt een gebrek aan trots. Je zou kunnen voelen dat je niet mee kan komen.
Volgens Freud duidt een vallende droom erop je op het punt staat om aan een seksuele impuls toe te geven.

ziekte (0 x uitgekomen)

Als je droomt dat jij of iemand anders ziek is, duidt dit op moeilijkheden in je leven. Het kan een signaal zijn dat een deel van jezelf moet herstellen, mentaal of fysiek. Het zou misschien kunnen dat je zwelgt in zelfmedelijden. Je zou in dat geval eigenlijk op moeten houden zielig te doen.

Statistieken

Statistieken

Reageer (34)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?