• Hallo!
    Dit is wat een vaag topic maar ik zou hier graag meningen over hebben van mensen buiten mijn vriendengroep, daarmee dat ik het hier eens probeer.

    Ik ben 18 jaar en ik heb nog nooit een vriend gehad. Nu, dat op zich stoort me niet, ik heb niet het gevoel dat ik er ooit echt eentje wou, maar ondertussen heb ik het gevoel dat ik er misschien eens werk van moet maken. Het probleem is dat ik echt geen behoefte heb aan alle problemen die je meestal krijgt als je opzoek bent, of als je iemand 'leert kennen'. (en dan heb ik het over smsen, 'moeite doen' om de aandacht te trekken,...) Kort gezegd ben ik ook helemaal niet goed in dat soort dingen, en ik heb zo vaak 'mogelijke relaties' al op voorhand verpest omdat ik echt niet in ben voor dat soort gedoe. Daarbovenop komt dat ik ook helemaal niet snel verliefd word. Meestal net, als ik iemand leuk vind zou ik die persoon direct willen zien als een vriend en helemaal niet als iets potentieel omdat dat enkel drama veroorzaakt. Ik zou er nog aan kunnen toevoegen dat ik ook geen 'risktaker' ben. Veel relaties van mensen van mijn leeftijd komen voort uit nummer vragen, een paar keer samen feesten en dan zo uiteindelijk een relatie en verder zien om te zien hoelang het gaat duren; maar dat zou ik nooit doen. Ik zie mezelf pas in een relatie met iemand die ik echt goed ken en met wie ik echt goed kan babbelen.

    Nu, ik zie vriendinnen rond mij die dan altijd wel een of andere crush hebben, of die 'bijna' relaties hebben, of in ieder geval toch verliefd zijn, en moeite doen voor iemand, en daardoor heb ik steeds meer en meer het gevoel dat ik met de houding die ik heb echt nog lang ga kunnen wachten voor ik iemand tegenkom. Het is niet zo dat ik nu per see een relatie wil (zo wanhopig ben ik ook weer niet), maar ik ben bang dat ik zo over 5 jaar nog steeds geen relatie heb.

    Dus ja, nu jullie mening! Als jullie een relatie hebben; had je er dan veel moeite voor gedaan? Is het nodig om 'actief' opzoek te gaan? Zou ik misschien beter iets meer opzoek gaan? Doen jullie wel vaker moeite voor een jongen?

    Ik zei het al, het is een beetje een vage vraag, maar ik hoop dat jullie het punt snappen ;p


    effort never betrays you

    Liefde zoek je niet, dat vind je. Geduld is een schone zaak, ooit kom je wel iemand tegen.


    16 - 09 - '17

    Reigns schreef:
    Liefde zoek je niet, dat vind je. Geduld is een schone zaak, ooit kom je wel iemand tegen.


    + 1

    Ik was 17 dat ik mijn eerste liefde kreeg (en nu nog heb =3) en die ken ik via Q. Het komt vanzelf.

    [ bericht aangepast op 13 maart 2015 - 17:41 ]


    Egal was kommt, es wird gut, sowieso. Immer geht 'ne neue Tür auf, irgendwo.

    Reigns schreef:
    Liefde zoek je niet, dat vind je. Geduld is een schone zaak, ooit kom je wel iemand tegen.

    + Ik ben bijna 18 en heb zelf ook nooit een relatie gehad. Maar het boeit me niet echt.


    Seasons will change, but I shall remain

    Zoals hierboven al is gezegd, het komt vanzelf. Ik had paar jaar geleden hetzelfde gevoel dat wanneer ik volwassen ben, nog altijd geen relatie zou hebben omdat ik nogal verlegen ben. Ik dacht van "Ik ga nooit iemand leren kennen, want ik durf niet op iemand af te stappen". En dat niemand ooit op mij zou afstappen. Maar dat was helemaal niet zo.

    Het is juist goed dat je niet vlug verliefd wordt, dan ben je zekerder wanneer iemand echt iets voor je betekent. ^^ Gewoon genieten van je leven, niet expliciet op zoek gaan, want dan ga je na elke "mislukking/afwijzing" teleurgesteld zijn en nog minder durven. Sta gewoon open voor nieuwe mensen te leren kennen. En dan zie je vanzelf wel of er iets van komt. Vooral jezelf niet isoleren, en niet altijd met dezelfde mensen omgaan.


    Ik wil een tuin vol egels

    Reigns schreef:
    Liefde zoek je niet, dat vind je. Geduld is een schone zaak, ooit kom je wel iemand tegen.


    Don't walk. Run, you sheep, run.

    Ik denk dat er vanzelf wel iemand komt voor wie je wél moeite wilt doen. Ik vind ook niet dat je de nodige aandacht aan drama moet doorstaan voor iemand die je maar 'meh' vind. Op dat moment merk je dat ook wel vanzelf, of misschien gebeurd het wel gewoon vanzelf, zonder dat je die moeite ervoor hoeft te doen, omdat het gebeurd met een goede vriend. Het voelt trouwens minder als moeite als je iemand leuk vind, dan is het vaak gewoon leuk om er aandacht aan te besteden. 8D Maar zolang je het niet leuk vind, moet je het gewoon niet doen.


    Your make-up is terrible

    Reigns schreef:
    Liefde zoek je niet, dat vind je. Geduld is een schone zaak, ooit kom je wel iemand tegen.


    Pretty is just a pretty word.

    Reigns schreef:
    Liefde zoek je niet, dat vind je. Geduld is een schone zaak, ooit kom je wel iemand tegen.

    Dit.

    Zelf heb ik nu een zware twee weken achter de rug en heb gister gebroken met mijn vriend. Maar ik zal je toch het verhaal even vertellen, zodat je kunt zien dat liefde iets is waar mensen soms opzoek naar gaan en het vinden, maar soms ook uit een totaal onverwachte hoek voorbij komt.
    In 2013 ben ik naar Pinkpop geweest en nja, ik zei al sinds mijn 15e dat ik opzich wel een vriend zou willen hebben, maar ik ben nooit actief gaan zoeken. Net als jij doe ik ook niet aan dat 'nummers vragen, feesten, daten en maar zien'-gedoe. Ik wil een serieuze relatie en naar mate de jaren vorderde ik ben nu 20, wilde ik wel steeds meer een relatie, maar ik ging er niet naar opzoek. Toen ik met vrienden op Pinkpop was, kwam ik van alle 50.000 mensen die er waren, iemand tegen. We begonnen te praten, bouwden een vriendschap op en zo'n twee maanden nadat we elkaar voor het eerst gezien hadden, kregen we een relatie.

    Nougoed. Zoals ik zei hebben we helaas gebroken en ja, daar komt inderdaad veel bij kijken, kan veel problemen opleveren en vooral een hoop verdriet. Maar tevens kan liefde iets zijn waar je tegenaan loopt, wat je overkomt de eerste tijd was ik er heilig van overtuigd dat ik niks meer voor hem zou voelen dan alleen vrienden en vooral ook wat voor moois liefde met zich mee kan brengen.

    Ik weet niet of dit echt het antwoord is waar je naar opzoek bent, maar bij deze iniedergeval mijn verhaal(;


    Inspiration can hit you any time

    Reigns schreef:
    Liefde zoek je niet, dat vind je. Geduld is een schone zaak, ooit kom je wel iemand tegen.


    -

    Reigns schreef:
    Liefde zoek je niet, dat vind je. Geduld is een schone zaak, ooit kom je wel iemand tegen.

    Dit klopt, maar je kan wel je kansen vergroten om iemand tegen te komen. (:


    "She was fury, she was wrath, she was vengeance."

    Wat ik in jouw bericht lees, is voornamelijk heel veel druk van buitenaf. Je geeft al aan zelf geen zin te hebben in alles dat er bij komt kijken. Nou, waarom zou je dan ook? Ik ben zelf 21, heb wel relaties gehad in het verleden, maar op dit moment heb ik er ook totaal geen behoefte aan terwijl iedereen om me heen ook, precies zoals jij zegt, rondloopt met vriendjes. Lekker laten gaan. Wanneer jij er zin in hebt, komt het vanzelf wel. Want wanneer jij echt verliefd wordt of iemand leuk vindt, wil je die moeite uit jezelf doen. Niet omdat het hebben van een relatie in onze maatschappij nu eenmaal als een sociale doelstelling gezien wordt.


    ars moriendi

    Nou laat ik het zo zeggen: ik ben 20 en nog nooit een relatie gehad. Of ik daar blij mee ben? Nee, om eerlijk te zijn wordt ik daar onzeker van vooral omdat mijn zusje de een na de andere jongen heeft..

    Maar goed, ik ben dus wel verliefd op het moment. Maar die jongen doet op het moment moeilijk betreft zijn gevoelens voor mij.

    Wat ik wil zeggen is: liefde kan je niet afdwingen
    Ja misschien passé maar ik geloof in liefde op het eerste gezicht en in de ware.


    you never leave my mind, even when i have a million things to worry about

    Ik was altijd al een jongensgek en snel verliefd, dus ik vond genoeg jongens met wie ik een relatie zou willen. 8D
    Maar als je er nog geen behoefte aan heb, zou ik er geen moeite voor doen. Als dat over vijf jaar nog wel weer wilt, kun je dan toch op zoek gaan?


    Every villain is a hero in his own mind.

    Hmm ik ben zelf niet echt het relatie type. Vaak jongens, maar nooit echt verliefd. Ik denk dat je er tegen aan moet lopen, er niet te veel bezig moet zijn. Ga uit, dans, praat met mensen die je niet kent op feestjes. Je ontmoet snel genoeg iemand waarmee je een klik hebt.


    Alleen maar tranen van geluk

    Je hoeft niet per se op zoek te gaan, maar je kan ook gewoon lekker gaan daten :p Dat is leuk en gezellig en van een date hoeft geen relatie te komen. Just have fun en dan komt het vanzelf wel een keer (:


    I'm like Coca Cola, I can open happiness too.