• Ja, ondanks mijn voorgaande ervaringen in de keuken (long story short; het enige dat ik enigszins fatsoenlijk kan maken is risotto, maar alle zoete dingen mislukken standaard) heb ik vandaag weer eens een poging gewaagd om koekjes te bakken, zodat ik mijn huiswerk nog wat langer kon uitstellen. :W

    Anyway, het forum was een beetje dood, dus nu mogen jullie mijn kleine chocolademonstertjes bewonderen en net als ik nog een halfuur wachten tot we erachter komen of ze eetbaar zijn. Yay!





    Dus, wat hebben jullie op deze zondag gedaan?


    Ik kijk uit het raam, naar de lucht en de zon, ik loop naar buiten en flikker van het balkon.

    Wiarda schreef:
    (...)
    Eetbaar! Ik heb er wel een beetje spijt van dat ik mijn moeder me heb laten pushen om het deeg veel eerder te bakken dan de bedoeling was (ik wilde het eerst nog een lange tijd in de koelkast laten staan, maar helaas had mam trek) waardoor het iets meer deeg en suiker is dan een echt smaakvol koekje, maar ach, deeg en suiker is al een hele stap meer in de richting van fatsoenlijke koekjes dan mijn vorige pogingen. :')

    @Inge: het is ongeveer je recept, geloof ik? Het is er in ieder geval op gebaseerd, denk ik, maar voor een paar ingrediënten heb ik een beetje de next-best-thing gebruikt. x) Bloem aangevuld met zelfrijsend bakmeel en dan maar iets minder bakpoeder, witte basterdsuiker ipv bruine (achteraf misschien niet de beste keus, maar ach, het was het enige dat we hadden) en onhandig gesneden chocola, maar ze zijn uiteindelijk nog best oké geworden, haha.


    Ik sla de wachtperiodes bij recepten standaard altijd over en ik weet nog steeds niet waar ze nou eigenlijk voor nodig zijn. (krul)
    En als het maar eetbaar is, dan is het goed. :'D Chocola in stukjes hakken is volgens mij altijd een avontuur. Wij hebben een mooi groot plastic mat-ding dat werkt als snijplank, maar op een of andere manier raakt dat geladen of zo, waardoor de chocoladestof die niet valt te ontwijken als je op een plak inhakt met een gigantisch vleesmes altijd alle kanten op begint te springen als de mat beweegt. Zolang je weet te ontwijken in je eigen vingers te snijden vind ik het wel altijd een ontspannende bezigheid.


    "Just words." "But good words. That's where ideas begin." - Star Trek, The Wrath of Khan

    Lekker! C:


    26 - 02 - '16