• Hallo iedereen!

    Omdat ik net geslaagd ben en 18 word, wil ik een super groot feest houden! We willen dit keer inclusief eten doen! Ons idee was om een barbecue te houden (als het weer dat toestaat) en wat hapjes erbij te maken. Zelf zaten we te denken aan lekkere salades, wraps, stokbroodjes etc. Mijn vraag was of jullie nog leuke hapjes en/of recepten weten. Het liefst iets wat niet al te moeilijk is :3 Alvast bedankt!

    [ bericht aangepast op 29 juni 2016 - 17:43 ]


    Treat people with kindness

    Gepofte aardappelen (folie om de aardappel en dan op de barbecue). Kruidenkaas, smeerworst, humus, tsjatsjiki, fruitsalade, knakworsten, paella.... En hamburgers met hamburger broodjes! (Die je bij de Albert Heyn kan halen).


    I'm living in dreamworld, where I make my stories and a dream.

    Gevulde eieren (-:

    Dit waren mijn gerechten op mijn (best geslaagde) barbecue vorig jaar! Beetje aangepast op de vegetariërs tho, vandaar vooral vegetarische gerechten. Maar allemaal heel lekker. Favoriet waren toch wel m'n aardbeien:



    De aardbeien waren wel zo groot als een vuist tho. Die oogjes waren 3 cm lang!

    Gerechten

    Gepofte appel (veg.)
    Benodigdheden per persoon:
    – 1 appel
    – 1 theelepel kaneel
    – 2 of 3 eetlepels witte of bruine basterdsuiker
    – Aluminiumfolie
    – Appelboor

    Bereidingswijze:
    Klokhuis uit appel, appel schillen. Op twee gelijke stukken aluminiumfolie leggen en het gat met kaneel en suiker vullen. Aluminiumfolie twee keer om de appel vouwen en zorgen dat alles goed dicht zit. In de kolen leggen, na 15 tot 20 minuten klaar.

    Optioneel: Doe er rozijnen bij.

    Italiaanse gegrilde broodjes (veg.)
    Benodigdheden:
    – Ciabatta
    – Groene pesto
    – Plakje mozzarella
    – Plakje tomaat
    – Oregano of basilicum

    Bereidingswijze:
    Snijd de ciabatta in plakjes en besmeer ze met groene pesto. Leg er een plakje mozzarella op en daarop een plakje tomaat. Strooi er oregano of basilicum over. Leg het op de barbecue totdat de mozzarella gesmolten is.

    Optioneel: Vervang het plakje tomaat door een plakje salami voor de vleeseters.

    Gepofte aardappel (veg.)
    Benodigdheden:
    – Aardappel
    – Rozemarijn
    – Knoflook
    – Zout
    – Olijfolie
    – Aluminiumfolie

    Bereidingswijze:
    Snijd de aardappel doormidden en eg er een takje rozemarijn en wat schijfjes knoflook tussen. Strooi wat zout eroverheen en besprenkel met olijfolie. Wikkel het in aluminiumfolie en leg het op de barbecue, ongeveer 30-60 minuten.

    Groentespiesje (veg.)
    Benodigdheden:
    – Verschillende soorten groente (bijv. paprika, courgette, champignon, tomaat, ui)
    – Satéstokjes
    – Olijfolie
    – Witte balsamicoazijn
    – Knoflook
    – Zout
    – Peper

    Bereidingswijze:
    Snij de groente in grote en gelijke stukken. Maak marinade van 4 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels witte balsamicoazijn, 2 tenen geperste knoflook, zout en peper. Marineer de groenten een uurtje. Rijg de groenten aan een satéstokje en leg ze op de barbecue. Regelmatig keren, na ongeveer 12 minuten gaar.

    Hamburgers
    Benodigdheden per persoon:
    – Bolletje
    – Blaadje sla
    – Tomatenketchup
    – Augurk
    – Komkommer
    – Tomaat
    – Kaas
    – Hamburger

    Bereidingswijze:
    Grill de hamburger gaar door regelmatig te keren. Pak een bolletje, snijd hem open, leg de hamburger erop, kaas erop, blaadje sla erop, tomatenketchup erop, komkommer, tomaat en augurk erop en klaar.

    Optioneel:
    Voor vegetariërs vegaburgers gebruiken.

    Gegrilde ananas (veg.)
    Benodigdheden:
    – Ananas
    – Ananasboor

    Bereidingswijze: Snijd de kroon en de onderkant van de ananas. Verwijder de schil. Verwijder de harde kern met de ananasboor en snijd de ananas in plakken van 2 cm. Grill ze op de barbecue tot de buitenkant droog en licht geblakerd is.

    Saté
    Benodigdheden:
    – Vlees (kip of varken, in blokjes)
    – Ketjap
    – Sesamolie
    – Limoensap
    – Gembersaus
    – Grote satéprikkers

    Bereidingswijze:
    Meng de ketjap met de sesamolie, limoensap en gembersaus. Marineer de blokjes vlees hierin en laat het een nacht in de koelkast staan. Week de satéprikkers een uurtje in een grote kom en rijg het vlees eraan. Op de barbecue grillen tot het klaar is.

    Optioneel: Tofu en tempeh gebruiken voor de vegetariërs.
    Gegrilde paprika's (veg.)
    Benodigdheden:
    – Puntpaprika's of minipaprika's
    – Knoflook
    – Olijfolie
    – Kwast

    Bereidingswijze:
    Snijd het kapje van de paprika's, halveer ze in lengte en snijd de zaadlijsten eruit. Meng geperste knoflook door de olijfolie en kwast de paprika in. Leg de paprika's op de barbecue tot ze een beetje zacht zijn en een bruin kleurtje krijgen.

    Salade (veg.)
    Benodigdheden:
    – Sla
    – Tomaat
    – Komkommer
    – Zongedroogde tomaatjes
    – Ei
    – Fetakaas
    – Geitenkaas
    – Wortel
    – HEEL VEEL VERSCHILLENDE BAKJES

    Bereidingswijze:
    Doe alles in aparte bakjes, maak een leuk sausje, gooi die ook in een bakje en zet alles op de tafel, laat iedereen zelf hun salade bij elkaar zetten.


    OVERIG VLEES (wat nog niet op het lijstje staat) :
    – Braadworst
    – Spareribs
    – Biefstuk
    – Vegetarische worstjes

    OVERIG FRUIT (o.a. Fruitsalade):
    – Watermeloen
    – Appel
    – Aardbei
    – Druif
    – Kers
    – Mango
    – Kiwi


    Als drinken hadden we zelf lemonade gemaakt (moet je even googlen). Verder hadden we ook cola, fanta en ijsthee. En water. Doet 't meestal wel goed.


    so if you care to find me, look to the western sky, as someone told me lately: everyone deserves a chance to fly

    Derks schreef:
    Dit waren mijn gerechten op mijn (best geslaagde) barbecue vorig jaar! Beetje aangepast op de vegetariërs tho, vandaar vooral vegetarische gerechten. Maar allemaal heel lekker. Favoriet waren toch wel m'n aardbeien:



    De aardbeien waren wel zo groot als een vuist tho. Die oogjes waren 3 cm lang!

    Gerechten

    Gepofte appel (veg.)
    Benodigdheden per persoon:
    – 1 appel
    – 1 theelepel kaneel
    – 2 of 3 eetlepels witte of bruine basterdsuiker
    – Aluminiumfolie
    – Appelboor

    Bereidingswijze:
    Klokhuis uit appel, appel schillen. Op twee gelijke stukken aluminiumfolie leggen en het gat met kaneel en suiker vullen. Aluminiumfolie twee keer om de appel vouwen en zorgen dat alles goed dicht zit. In de kolen leggen, na 15 tot 20 minuten klaar.

    Optioneel: Doe er rozijnen bij.

    Italiaanse gegrilde broodjes (veg.)
    Benodigdheden:
    – Ciabatta
    – Groene pesto
    – Plakje mozzarella
    – Plakje tomaat
    – Oregano of basilicum

    Bereidingswijze:
    Snijd de ciabatta in plakjes en besmeer ze met groene pesto. Leg er een plakje mozzarella op en daarop een plakje tomaat. Strooi er oregano of basilicum over. Leg het op de barbecue totdat de mozzarella gesmolten is.

    Optioneel: Vervang het plakje tomaat door een plakje salami voor de vleeseters.

    Gepofte aardappel (veg.)
    Benodigdheden:
    – Aardappel
    – Rozemarijn
    – Knoflook
    – Zout
    – Olijfolie
    – Aluminiumfolie

    Bereidingswijze:
    Snijd de aardappel doormidden en eg er een takje rozemarijn en wat schijfjes knoflook tussen. Strooi wat zout eroverheen en besprenkel met olijfolie. Wikkel het in aluminiumfolie en leg het op de barbecue, ongeveer 30-60 minuten.

    Groentespiesje (veg.)
    Benodigdheden:
    – Verschillende soorten groente (bijv. paprika, courgette, champignon, tomaat, ui)
    – Satéstokjes
    – Olijfolie
    – Witte balsamicoazijn
    – Knoflook
    – Zout
    – Peper

    Bereidingswijze:
    Snij de groente in grote en gelijke stukken. Maak marinade van 4 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels witte balsamicoazijn, 2 tenen geperste knoflook, zout en peper. Marineer de groenten een uurtje. Rijg de groenten aan een satéstokje en leg ze op de barbecue. Regelmatig keren, na ongeveer 12 minuten gaar.

    Hamburgers
    Benodigdheden per persoon:
    – Bolletje
    – Blaadje sla
    – Tomatenketchup
    – Augurk
    – Komkommer
    – Tomaat
    – Kaas
    – Hamburger

    Bereidingswijze:
    Grill de hamburger gaar door regelmatig te keren. Pak een bolletje, snijd hem open, leg de hamburger erop, kaas erop, blaadje sla erop, tomatenketchup erop, komkommer, tomaat en augurk erop en klaar.

    Optioneel:
    Voor vegetariërs vegaburgers gebruiken.

    Gegrilde ananas (veg.)
    Benodigdheden:
    – Ananas
    – Ananasboor

    Bereidingswijze: Snijd de kroon en de onderkant van de ananas. Verwijder de schil. Verwijder de harde kern met de ananasboor en snijd de ananas in plakken van 2 cm. Grill ze op de barbecue tot de buitenkant droog en licht geblakerd is.

    Saté
    Benodigdheden:
    – Vlees (kip of varken, in blokjes)
    – Ketjap
    – Sesamolie
    – Limoensap
    – Gembersaus
    – Grote satéprikkers

    Bereidingswijze:
    Meng de ketjap met de sesamolie, limoensap en gembersaus. Marineer de blokjes vlees hierin en laat het een nacht in de koelkast staan. Week de satéprikkers een uurtje in een grote kom en rijg het vlees eraan. Op de barbecue grillen tot het klaar is.

    Optioneel: Tofu en tempeh gebruiken voor de vegetariërs.
    Gegrilde paprika's (veg.)
    Benodigdheden:
    – Puntpaprika's of minipaprika's
    – Knoflook
    – Olijfolie
    – Kwast

    Bereidingswijze:
    Snijd het kapje van de paprika's, halveer ze in lengte en snijd de zaadlijsten eruit. Meng geperste knoflook door de olijfolie en kwast de paprika in. Leg de paprika's op de barbecue tot ze een beetje zacht zijn en een bruin kleurtje krijgen.

    Salade (veg.)
    Benodigdheden:
    – Sla
    – Tomaat
    – Komkommer
    – Zongedroogde tomaatjes
    – Ei
    – Fetakaas
    – Geitenkaas
    – Wortel
    – HEEL VEEL VERSCHILLENDE BAKJES

    Bereidingswijze:
    Doe alles in aparte bakjes, maak een leuk sausje, gooi die ook in een bakje en zet alles op de tafel, laat iedereen zelf hun salade bij elkaar zetten.


    OVERIG VLEES (wat nog niet op het lijstje staat) :
    – Braadworst
    – Spareribs
    – Biefstuk
    – Vegetarische worstjes

    OVERIG FRUIT (o.a. Fruitsalade):
    – Watermeloen
    – Appel
    – Aardbei
    – Druif
    – Kers
    – Mango
    – Kiwi


    Als drinken hadden we zelf lemonade gemaakt (moet je even googlen). Verder hadden we ook cola, fanta en ijsthee. En water. Doet 't meestal wel goed.


    Dankjewel! Ik zie het nu pas ahhahaa!

    Maar hele handige beschrijving :)


    Treat people with kindness