• Ik zit in de knoop met een behoorlijk probleem, die mij wakker houdt.

    Mijn vader heeft al een aantal jaar best wel overgewicht, hierdoor heeft hij slaapapneu.
    Vier jaar terug is mijn vader geopereerd aan zijn oor en aan een kant zijn gehoor kwijt geraakt.
    Sinds dien is hij snel chagerijnig, boos en geprikkeld, maar dat is ergens ook wel logisch.
    Mijn broer had 3 jaar geleden een auto ongeluk en wij zijn toen op mijn vader na, allemaal bij de psycholoog geweest voor hulp, de een langer dan de ander.
    Na dat ongeluk is mijn vader veel veranderd. Hij is nog meer aangekomen, mega chagerijnig, hij en mijn broer botsen enorm qua persoonlijkheden en ze hebben graag beide het laatste woord en hun eigen zin.

    Een jaar geleden, of langer, is hij naar een diëtiste gegaan omdat hij graag af wilde vallen. Natuurlijk waren wij daar blij mee en hebben we hem proberen te helpen. De diëtiste was behoorlijk duur en had eigenlijk vrijwel stomme dingen die hij zelf ook kon doen. Dus nadat mijn ouders een goed gesprek hadden gehad besloot mijn vader te gaan sporten en op eigen houtje af te vallen. Zelf ben ik ook bezig met afvallen dus wij gingen vorig jaar regelmatig samen wandelen en hadden we goede gesprekken. Ik gaf toen al aan, dat als hij hulp nodig heeft of een gesprek dat hij zich er niet voor hoef te schamen en dat hij dat dan moet doen. Zelf ben ik hierdoor veel zelfverzekerder en bewuster gaan leven.

    Nu doet mijn vader sinds een half jaar alles stiekem. Wegen doet hij stiekem, hij zegt niemand wat over het afvallen , terwijl ik hem graag wil helpen en een steun wil zijn. Dit heb ik ook aangegeven. Bij ons thuis blijft er wel gewoon chips, koek en snoep in huis omdat mijn broer en moeder ondergewicht hebben. Daarnaast zijn wij van mening als je iets wilt, dat je er vol voor moet gaan en er zelf ook achter moet staan. Ik ben inmiddels zelf al wat afgevallen maar mijn vader is juist aangekomen. Als ik een keer gebak eet, maakt hij een stomme opmerking naar mij toe dat ik dat maar niet moet eten, terwijl hij doet er dus niets voor.

    Nu de laatste tijd verdwijnen de zakken chips, borrelnootjes en snoep als een gek uit de kast. Regelmatig als ik van een zeer late vergadering of iets thuis komt stopt hij iets gauw onder een kussen, als hij aan het snoepen is. Vandaag na het eten ging mijn broer naar beneden en vond mijn vader met een boterham op een bord, een flinke berg hagelslag en helemaal trillend. Mijn broer vertelde mij dit en ik ben er behoorlijk van geschrokken dat hij dan helemaal trilt enzo want dat is geen goed teken. Zodra het woord afvallen, hulp enz. in je mond komt dan ontwijkt hij het en kapt hij het af. Terwijl ik persoonlijk denk dat hij iemand nodig heeft...

    heeft iemand tips hoe ik dit kan aanpakken of hem kan helpen?


    Change is for weirdos ~ Niall Horan

    Weet je moeder hiervan? Ik kan me namelijk voorstellen dat hij niets aanneemt van zijn kinderen omdat hij zich wellicht schaamt en een voorbeeld voor jullie wil zijn maar dit nu niet is. Jullie zijn natuurlijk wel zijn kinderen. Dat schept een andere soort band dan met zijn vrouw. Dus het kan zijn dat jullie moeder meer overwicht heeft en dus beter tot hem doordringt.

    Verder, "vreemde ogen dwingen". Misschien moet hij deze dingen juist horen van een vreemde. Een specialist of iemand die ook hetzelfde soort gedrag heeft vertoont en er nu bovenop is gekomen? Of iemand die hetzelfde gedrag nogbsteeds vertoont en graag samen met je vader er aan wil werken zodat ze elkaar kunnen steunen tijdens het afvallen?

    In ieder geval een hele dikke knuffel voor jou en de rest van je familie. Ik hoop dat er snel een oplossing kan komen. ❤


    • It is often the biggest smile, that is hiding the saddest heart. •

    Ik denk inderdaad dat het beste wat je hier kunt doen is je hart eens luchten bij je moeder en haar vervolgens op hem afsturen met wat jij wilt zeggen/bereiken. Tegenover haar zal hij zich waarschijnlijk kwetsbaarder opstellen, waardoor het stukken gemakkelijker is voor haar om tot hem door te dringen.

    Verder is hij gewoon gefrustreerd. Het beste wat je kunt doen is hem mijden en er allemaal niet te veel op in gaan. Laat hem maar sudderen, het is niet jouw probleem. Het is zijn frustratie. Probeer het niet op jouw te nemen en je best te doen om jezelf niet te laten meezuigen in zijn drama.

    [ bericht aangepast op 22 maart 2018 - 15:04 ]


    Don't tell me the sky is the limit when there are footprints on the moon.

    Mijn moeder is op de hoogte. VAn het voorval van vandaag gaan we vanavond vertellen gezien zij nu aan het werken is.

    Het is inderdaad zijn ding, maar ik ben heel erg bang dat het echt mis gaat. De slaapapneu komt door zijn overgewicht.
    Het probleem is gewoon dat hij zich er ook totaal niet voor lijkt te schamen. Zelf houd ik namelijk als ik in het openbaar ben en iets strakkers aan heb mijn buik in, daarin tegen staat mijn vader gewoon met zijn buik vooruit, als iemand een opmerking erover maakt lijkt het het gewoon niks te doen.

    Mijn moeder is er behoorlijk klaar mee, want zoals aangegeven je moet er zelf voor willen gaan en dat lijkt hij niet te willen ofzo.


    Change is for weirdos ~ Niall Horan

    Ik snap wel dat het eng is. Dit klinkt als een moeilijke situatie. Je wilt het tegenhouden, maar hij wilt niet mee. Uiteindelijk moet hij het heft in eigen handen pakken. Je mag je nog zo hard inspannen, als hij niet meewilt, wilt hij niet mee.

    Wat ik hier zou doen is een stap terugnemen en niet meer aandringen. Het klinkt contraproductief maar bekijk het zo, als mensen mij continu op de vingers tikken en ik in een state of mind ben waarin ik me alleen maar wil verdedigen en me vijandig opstel, dan is het enige wat helpt is dat mensen ermee stoppen. Dan zal zijn vijandigheid afvloeien. Het is als na een ruzie. Als je vijandig bent in het moment dan verdedig je jezelf de hele tijd, maar als de storm is gaan liggen, dan reflecteren mensen eigenlijk wel over het standpunt van de ander. Ik denk dat de kans groter is dat hij begint te doen wat jullie zeggen, als er geen agressie bij komt kijken.
    Nu is hij te veel bezig met zichzelf te verdedigen.


    Don't tell me the sky is the limit when there are footprints on the moon.