• Hey iedereen!

    Ik hoor de laatste tijd heel veel goede zaken over shampoos zonder parabenen en siliconen.
    Mijn haar heeft heel veel krullen, maar van zodra ik het borstel is het één en al pluis. Het is ook gewoon heel kroes. Nu dacht ik dat dit standaard lag aan mijn haartype, maar ik hoor steeds meer dat dit zou kunnen komen omwille van shampoos met siliconen en parabenen omdat deze je haar nooit écht voeden en dat mijn haar dus gewoon heel droog zou kunnen staan.
    Ik gebruik altijd maskertjes en conditioners, maar wel altijd met parabenen en siliconen. En ik doe ook regelmatig olie op mijn haar om het zacht te krijgen. Ik ben zelf wel fan van alle ultra doux producten en bijv ook van die nieuwe nivea shampoo zonder parabenen, maar ik moet mijn haar echt bijna elke dag wassen bijv. omdat het anders niet doenbaar is van jeuk en hoe het erbij ligt?

    Zijn er hier onder jullie die haarproducten zonder parabenen en siliconen gebruiken? Welke merken kunnen jullie aanraden? (liefst wel geen die de bank breken T-T)
    Ik heb al gehoord dat briogeo een goed merk is maar zo'n shampoo kost 30 euro en met het aantal producten dat ik gebruik in mijn haar ben ik dan een klein fortuin kwijt lijkt me.

    Wat gebruiken jullie voor jullie haren?


    A to the Z

    Ik ben zeer tevreden van de shampoos van Dr.Orgznic die je bij Holland and Barret kan vinden (: deze zijn niet de goedkoopste (8euro dacht ik) maar ze doen vaak acties waarbij je de tweede voor 1euro kan krijgen (:

    Qua voedende maskers gebruik ik kokosolie (:


    I am not going to be a star, I am going to be a legend - Freddie Mercury

    Dr organic idd en de say yes to... Serie is ook heeel erg fijn (kun je kopen beide bij holland en barret/de tuinen) ik vond Say yes to cucumbers echt heel fijn, maar say yest to tomatoes ook. Ik gebruik nu Aussie maar dat komt omdat mijn haar echt te snel vet werd op natuurlijke producten en ik het niet zag zitten iedere dag mijn haar te wassen. Aussie is trouwens ook heel fijn maar weet niet welke ingredienten daar in zitten, denk wel parabenen. Maar die say yes to is heel betaalbaar en heel fijn.


    The truth is out there.

    Ik gebruik Dr. Organic van Holland & Barett. Ik vind die zelf super fijn. Voor de shampoo gebruik ik Lavender en conditioner gebruikt ik argan olie.


    You could be great, you know, it’s all here in your head, and Slytherin will help you on the way to greatness, no doubt

    Mt


    We dwaalden en verdwaalden en noemden sterren naar onszelf.

    Ik gebruik sinds kort de Garnier Loving Blends verzachtende shampoo met milde haver + de conditioner van deze lijn. Er zitten geen parabenen in en ik kan zo op de achterkant niet vinden of er siliconen in zitten, maar deze combi helpt echt heel goed tegen mijn jeukende hoofdhuid.
    Mijn krullen pluizen er nog wel door, maar ik betwijfel of er een shampoo bestaat die alles heeft haha, dus ik gebruik ook nog Argan olie van de Kruidvat en perfecte krul crème van de Etos, dus beide goedkope huismerk producten.
    Oh, en de shampoo kost maar 3,30 ofzo en de conditioner 3,50, dus lekker betaalbaar om het evt een keer te proberen (flower)


    We were the forever that didn't last

    Ik gebruik Garnier Loving Blends kleur verzorgende shampoo + conditioner. Er zitten geen parabenen in. Er staat niet op of niet siliconen in zitten, maar als ik zo de achterkant kijk met alle ingrediënten zie ik nergens siliconen staan. Als haarmasker gebruik ik Botanicals Fresh Care (onderdeel van L'Oreal) voor gekleurd haar. Het is vrij van siliconen en parabenen. Ik heb hem al een aantal kleur gebruikt en ik vind hem heel fijn! Ik heb zelf stijl Aziatisch haar dus ik weet niet of het ook werkt op gekruld haar, maar ze hebben shampoo, conditioner en haarmaskers voor krullen.

    [ bericht aangepast op 21 juni 2018 - 14:08 ]


    Seasons will change, but I shall remain

    Ik weet het niet zeker, maar ik denk dat Lush wel veel heeft


    And then we'll see it.

    Neutral Anti Dandruff heeft voor mij een hele lange tijd gewerkt :) Totdat er iets veranderd is aan m'n hoofdhuid ofzo dus toen moest ik echt overstappen naar head & shoulders sensitive care


    so if you care to find me, look to the western sky, as someone told me lately: everyone deserves a chance to fly

    Oeh oeh hier weet ik alles over! Ik zou aanraden eens de curly girl methode op te zoeken (vooral de facebook groep joinen, dat is echt het beste dat ik ooit gedaan heb) en al je vragen zullen beantwoordt worden!
    Get ready to really get into this stuff!


    Geloof niet alles wat je denkt

    Bedankt voor al jullie comments! Ik ga er eens over opzoeken!

    @Evaethas: Oeh, dat klinkt promising! Ik ga het eens bekijken en als ik vragen heb zie je mijn naam wel verschijnen in je notificaties hehe :3


    A to the Z

    Ik heb shampoo van Kerastase, echt fijne shampoo zonder parabenen, en volgens mij hebben ze ook shampoos zonder siliconen.

    Oeh mt


    Spinning around, I'm weightless.

    Ik gebruik nu een halfjaar zo’n shampoo bar van lush en ik kan niet meer zonder. Mijn haar Krul ook en pluist heel erg. Met die shampoo bar heb ik daar een stuk minder last van, het is op de lange termijn goedkoper en beter voor het milieu en hij ruikt ook nog eens heerlijk (en de badkamer ook nadat ik heb gedouchte)


    L.S.H.I.F.O.M.D.W.I.D.H.O. Laughing so hard I fell off my dinosaur, wait, I don't have one

    MT!

    https://lookaside.fbsbx.com/file/Ingredi%C3%ABntenlijst%20CG%2004062018.xlsx?token=AWzUJ3DCsDfNWA53ZmXBqmBx5H0NH0lNcT6h9SQ3mViSuSBGgdkDmW3W4wdwZJ_10xIJnfFwXGFz9cJBAFi0JhlnhPABDYn1UfeuVNrYkDQ2ORlyi9AdguXlGUNnjwFvWVIjalIPZ9iLhc1ow9Ii9hYh0RnJ1GZ9Wmh0RO3J6Dkto4x5tv2N-XKJFwkP6kUcJ-hV6hPsNnnOdKGKx68tf1tgIAVShhzlHnp18hbyM9j3rA
    Als het goed is zou je als je op deze link klinkt een excel bestand downloaden met een lijst waar (ongeveer) alle ingrediënten in staan die in een haarproduct kunnen zitten + of het goed is of niet. :D Deze (en ook andere bestanden) vind je dus in de CG groep op facebook.


    Geloof niet alles wat je denkt