• Hoi!

    Ik ben niet erg beked hier op het forum om eerlijk te zijn, maar ik hoop dat jullie me toch willen helpen.
    Laten we eerst even stilstaan bij het feit dat ik een achttienjarige vrouw ben. AKA ik ben geen man en dat betekent dat ik geen baard- of snorgroei moet hebben. Baardgroei heb ik gelukkig niet, maar ik heb wel een snor.
    Op mijn bovenlip groeien vrij donkere haartjes die eigenlijk wel erg goed zichtbaar zijn en ik ben er niet blij mee. Iedere keer als iemand het over een snor heeft, voel ik me heel selfconsious omdat ik me er van bewust ben dat ik ook iets op mijn bovenlip heb wat niet aansluit bij het maatschappelijke plaatje van een vrouw.

    Af en toe hars/wasx (?) ik het wel eens met van die strips van de etos, maar ik ben eigenlijk heel bang dat ik het daarmee alleen maar erger maak en de haartjes alleen maar dikker en donkerder terugkomen. Weten jullie een manier om van die snor af te komen zonder dat ik het alleen maar erger maak?

    Alvast bedankt!
    Jade.


    leef en laat leven

    Door het harsen/waxen komt het niet donkere terug. Ik hars mijn wenkbrauwen altijd bij mijn schoonheidsspecialiste, en als ze terug groeien zijn ze nog steeds blond. Het is niet raar om haartjes boven je lip te hebben. Ik heb zelf alleen blonde haartjes dus dit zie je niet. Mijn moeder gebruikt een epileer apparaatje en die vind ze heel goed werken.
    Dus je kan het of blijven harsen, of een epileer apparaatje aanschaffen. (Zijn niet super duur volgens mij)


    Alleen maar tranen van geluk

    En als je het echt heel vervelend vind en iets meer uit te geven hebt, kan je het laten weg laseren. Dit kost vgm een paar behandelingen maar dan ben je er wel voor langere tijd van af. Maar het is best wel duur dus


    Alleen maar tranen van geluk

    Van waxen of epileren komen ze idd niet donkerder terug, dus ik zou me geen zorgen maken (: Het is trouwens perfect normaal dat je als vrouw toch een beetje een snor hebt, er zijn wel een aantal vrouwen die er last van hebben.
    (Als het trouwens écht héél erg is, zou het ook kunnen liggen aan een teveel aan mannelijke hormonen, maar ik denk niet dat het zo erg is.)
    Ik weet ook dat je haartjes definitief kunt laten weglaseren, maar ik weet niet of dat ook gaat in het aangezicht om eerlijk te zijn...


    If you can't remember my name, just say 'chocolate' and I'll turn around.

    Ik kan je zeker gerustellen dat die haartjes echt niet erger worden/geen donkere haartjes terug komen. Ik ben zelf schoonheidsspecialiste en ik heb geleerd dat dat echt onzin is. (Want ik was er zelf ook bang voor, haha) Daarnaast hoe vaker je haartjes harst/waxt, hoe minder snel ze terug komen. En uiteindelijk blijven ze ook weg, als je dat jaren lang hebt gedaan. Dat is ook bij okselhaar, beenhaar, schaamhaar en armhaar. Dus je hoeft geen zorgen te maken. ^^


    One Who Travels A Higher Path.

    Ik heb ook ietwat donkere donshaartjes op mijn bovenlip en laat deze elke 8 weken harsen; waar ik begon met elke 4 weken. Inmiddels komen ze dus en minder hard terug én absoluut niet donkerder, dus geen zorgen. Volgens mijn schoonheidsspecialiste is het ook echt onzin.
    Voor mijn wenkbrauwen ga ik elke 4 weken, die laat ik ook harsen. (:


    'Three words, large enough to tip the world; I remember you.'

    Ik ken een meisje dat haar ‘snor’ bleekt/verft waardoor hij heel licht wordt. Misschien is dat een optie?


    “Moonlight drowns out all but the brightest stars.” - Tolkien

    Ik doe soms harsen als het me teveel word. Vaak zijn dan niet alle haartjes weg, maar het valt al een stuk minder op. Mochten er dan wat donkere haartjes daarna opkomen, dan haal ik die gewoon met een pincet weg (fish)


    There are poems inside of you that paper can't handle