Ben jij een shopaholic?

Hoe zwaar ben jij verslaafd aan winkelen: doe de test en je weet het..

Mogelijke uitkomsten

JA (36 x uitgekomen)

Oeps! Het lijkt er sterk op dat jij gaat winkelen om je problemen te vergeten. Enne... dan kom je in aanmerking om de rest van je dagen als koopverslaafde door het leven te gaan. Probeer je drang om te winkelen een beetje binnen de perken te houden. Jezelf verwennen met iets spiksplinternieuws is is alleen leuk als het niet dwangmatig gebeurt. Deze tips helpen je de goede weg op...
1) Ga in gezelschap shoppen. Je vriendinnen kunnen een oogje in het zeil houden en je beletten je budget te spenderen aan spullen waar je niks aan hebt.
2) Neem bedenktijd. Stop je impulsieve koopgedrag door niet meteen tot kopen over te gaan. Keer pas de dag erna naar de winkel terug, zodat je een nachtje kan slapen over je eventuele nieuwe aankoop.
3) Hou een stemmingsdagboek bij. Noteer zorgvuldig hoe je je voelt voor, tijdens en na het shoppen. Ga niet shoppen als je je somber voelt. Op die manier voorkom je dat je geld uitgeeft aan spullen die je een vals gevoel van troost moeten bieden.

Nee! (35 x uitgekomen)

Je bent geen shopaholic en maar goed ook. Je geniet van het leven zoals die is en gaat niet voor troost shoppen. Je koopt gewoon af en toe wat, maar iets wat je echt nodig hebt.

Statistieken

Statistieken

Reageer (2)

  • Troian

    Ja(cat)

    1 decennium geleden
  • skipyxxx

    nee ik ga echt niet graag shoppen

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?