• Dag lieve Quizletaniers!

    Ik heb voor school een presentatie over een bepaalde stelling, 1 die natuurlijk met mijn opleiding te maken heeft en dus over dieren gaat. Het warme weer is teruggekeerd in Nederland en dat betekend dat er opnieuw aandacht geschonken moet worden aan onze trouwe viervoeters. De temperatuur in een auto kan, wanneer deze in de volle zon staat, binnen tien minuten bijna 50 of 60 graden worden. En denk maar niet dat de auto in de schaduw ongeschonden blijft!
    Ik vraag dus jullie aandacht en een paar minuten van jullie tijd om na te denken over de bovengenoemde stelling.
    Stel je voor: Je hebt net boodschappen gedaan en het is heerlijk weer, zeker wel 25 graden. En je loopt langs een auto en ziet daar een hond hijgend op een achterbank liggen met het raam op een kiertje. De hond lijkt nauwelijks te reageren als je langsloopt of naar binnen kijkt en je weet zeker dat als je niet snel actie onderneemt het dier zal sterven!
    Wat doe je dan? Bel je eerst de politie? Maar zouden die dan nog wel op tijd zijn? Of ga je opzoek maar de eigenaar in het dorp, maar ben je dan nog wel op tijd terug? Als de tijd begint te dringen, zou je dan de ruit door slaan om het dier te redden? Het zou kunnen worden gezien als beschadiging van andermans eigendom, maar ja, moet je dan een weerloos die laten sterven omdat er een kans is dat je een boete moet betalen?

    Ik hoor graag jullie mening over deze stelling! Graag zo veel mogelijk ^^ Maak er maar een mooie discussie van hihi


    Wat te doen?

    Fasen van overhitting:
    1. Hijgen, koele plekjes zoeken, geen rust meer hebben op één plek
    2. Hard hijgen, kwijlen, braken, diaree
    3. Slijmvliezen worden bleek
    4. Niet meer reageren op prikkels, apathisch, shock

    Acties:
    Voor alle fasen geldt: verplaats de hond naar een koele schaduwrijke plaats.
    Vanaf fase 2 is afkoeling noodzakelijk. Zorg voor langzame verkoeling door lauw water over hem heen te stromen of natte lappen op hem te leggen. Een te snelle afkoeling kan het lichaam niet aan waardoor er onderkoeling kan ontstaan, met ook dan stevige gezondheidsrisico’s!
    De temperatuur van een hond is rond de 38 graden, zorg dat hij daar niet onder komt. Indien mogelijk kun je hem om de 5 minuten temperaturen ter controle. Geef hem kleine beetjes drinken tot hij weer helemaal bij is en het hijgen genormaliseerd is.
    Breng de hond naar een dierenarts voor controle en eventueel verdere behandeling.


    Wisten jullie dat?

    - Je absoluut niet met warm weer met de hond mag gaan fietsen? Hierdoor raakt de hond alleen maar meer verhit en hoewel het baasje lekker kan genieten van de wind in zijn gezicht, werkt dit bij een hond absoluut niet zo. Het werkt hetzelfde als bij de auto. De hond kan overigens niet zijn eigen tempo kiezen, dus is oververhitting een groot risico.
    - Je hond uitlaten op het asfalt bij warm weer beschadiging kan veroorzaken aan de poten? Wij mensen dragen lekker schoenen en voelen de hitte van het asfalt dus niet, maar vergeet niet dat honden dat niet hebben. Leg bij 25 graden maar eens de rug van je hand op het asfalt, doet pijn hé? Nou dat voelt je hond dus ook!
    Buitentemperatuur: 25°C = temperatuur van het asfalt: 51,6°C
    Buitentemperatuur: 30°C = temperatuur van het asfalt: 57,2°C
    Buitentemperatuur: 30,5°C = temperatuur van het asfalt: 61,7°C

    [ bericht aangepast op 10 mei 2016 - 14:29 ]

    Zou jij de ruit inslaan om de hond te redden?

    68.5% (37 stemmen)
     
    Ik zou eerst de politie bellen en als ze er binnen vijf minuten niet zijn, dan ram ik de ruit door.

    29.6% (16 stemmen)
     
    De ballen aan de politie! Dat arme beest sterft straks nog! (na fase 3 bel ik ook gelijk de dierenarts!)

    1.9% (1 stem)
     
    Het is mijn hond niet, dus wat kan het mij schelen...


    Hard Work. Good-hearted. Loyalty. And Fair Play: I'm a Hufflepuff In Every Single Way.

    Ik zou hulp vragen, denk ik. De dierenambulance bellen en als die er binnen een paar minuten is gewoon de ruit inslaan, de hond bevrijden en een briefje achterlaten met daarop mijn telefoonnummer.


    26 - 02 - '16

    Ik heb al eens meegemaakt bij het strand (ja, het fucking strand) dat er twee hondjes in een auto opgesloten zaten. Ze zaten er miserabel bij en de eigenaren waren letterlijk nergens te bekennen. Een aantal andere mensen zagen dit ook, en terwijl een vrouw van een echtpaar de politie belde, (nummer 144 voor dierenmishandeling) sloeg de man de ruit in en bevrijdde de hondjes. De politie kwam dus na een kwartier aanzetten. Diegenen waar de hondjes van waren ook. De man die de ruit in had geslagen, kreeg geen boete, slechts een schouderklopje. Het echtpaar wat de hondjes had opgesloten, kreeg wel een boete.

    Dus ja, ik zou, als ik het zelf mee zou maken absoluut wel de ruit inslaan en 144 bellen om een melding te maken van verwaarlozing/dierenmishandeling.


    (USER WAS BANNED FOR THIS POST)

    Ik zou snel een foto maken en de hond redden. Waarom de foto? Dat duurt amper 1 seconde en als de eigenaar van de auto mij verantwoordelijk wil houden voor dat ruit, dan kan ik hem aanklagen wegens dierenmishandeling. Met bewijs. Ik denk zomaar dat ik er dan een stuk beter vanaf kom dan die eigenaar. En het is sneller dan op de politie wachten.


    Happy Birthday my Potter!

    Als ik heel eerlijk ben, zou ik waarschijnlijk niet eens doorhebben dat een hond bijna doodgaat, want ik weet gewoon niets van honden. Ik denk dan ook niet dat ik het lef zou hebben om het raampje in te slaan, omdat ik bang ben dat ik me gewoon dingen inbeeld. Mocht ik wel het vermoeden hebben dat het echt niet goed gaat met de hond dan zou ik de dierenambulance bellen en vragen of ik het raampje moet inslaan. Oh, en waarschijnlijk roep ik meteen iemand anders erbij. :p

    [ bericht aangepast op 10 mei 2016 - 14:41 ]


    Every villain is a hero in his own mind.

    Ik zou de politie/dierenambulance bellen en ondertussen de hond goed in de gaten houden. Als ik dan, voordat de hulp gearriveerd is, het idee heb dat de hond het echt niet meer trekt, zou ik de ruit inslaan en de hond zo goed mogelijk verzorgen op een koelere plek.


    The universal language of art.

    -

    [ bericht aangepast op 10 mei 2016 - 14:41 ]


    The universal language of art.

    Oh, wauw! Jullie zijn echt ongelooflijk snel! Ontzettend bedankt alvast! Het nadeel is dat de politie inderdaad vaak te laat komen aankakken, binnen tien minuten kan het in een auto al 50 graden worden. Dan heb je aan de politie dus helemaal niks, ditzelfde voor de dierenbescherming. Je weet nooit waar ze uithangen. Misschien heb je geluk en zijn ze dichtbij, maar het kan net zo goed te lang duren en elke minuut telt in zo'n situatie.
    En inderdaad Anna, dat is echt heel slim! Gewoon je voet bij stuk houden want jij hebt niks misdaan (op een kapot ruitje na, maar dat kan vervangen worden en een dier niet).
    En precies zoals Natas zegt, er moet meer aandacht voor komen zodat ook mensen die niks over dieren weten, kunnen zien dat er iets absoluut niet pluis is! Daarom vind ik dit ook zo belangrijk in de zomer. Ik vind het zelf nieuwswaardig, want dit gebeurt niet alleen bij huisdieren, maar ook bij kinderen. Vorig jaar was er een baby overleden omdat ze 10 minuutjes in de auto had gezeten toen haar moeder boodschappen ging doen.


    Hard Work. Good-hearted. Loyalty. And Fair Play: I'm a Hufflepuff In Every Single Way.

    Ik zou eerst en vooral de politie en dierenbescherming (en een dierenarts) bellen als ik het ooit zag. Ik denk dat ik zelf niet de kracht heb om een ruit in te slaan, maar als het te lang duurt, zou ik iemand om hulp vragen die dat wel doet. Een auto warmt ontzettend snel op, dus ik zou zeker niet té lang wachten. Enkele minuten zou ik het maar geven, en eerst eens roepen of de eigenaar zeker niet in de buurt is.


    What would Emma do?

    Vikings schreef:
    Als ik heel eerlijk ben, zou ik waarschijnlijk niet eens doorhebben dat een hond bijna doodgaat, want ik weet gewoon niets van honden. Ik denk dan ook niet dat ik het lef zou hebben om het raampje in te slaan, omdat ik bang ben dat ik me gewoon dingen inbeeld. Mocht ik wel het vermoeden hebben dat het echt niet goed gaat met de hond dan zou ik de dierenambulance bellen en vragen of ik het raampje moet inslaan. Oh, en waarschijnlijk roep ik meteen iemand anders erbij. :p


    Dit :3


    If you want the rainbow, you gotta put up with the rain

    Als je ziet dat een hond echt aan het lijden is, is het volkomen legaal (in België) om een ruit van een auto in te slaan. Zo voorkom je namelijk ergere schade bij de hond en de eigenaar namelijk het overlijden van de hond. Natuurlijk kan het nooit kwaad om ook even de brandweer te bellen. ^^


    The soul needs autumn.

    Ik zeg lekker die ruit inslaan! Bam!

    Politie redt hond uit snikhete auto in Zandvoort

    Afgelopen zondag heeft de politie in Zandvoort een hond uit een auto gered. Het baasje was weggegaan en liet de hond in de snikhete auto achter.

    'De politie waarschuwt dat bij twijfel over de gezondheid van dieren in auto's altijd een ruit wordt ingeslagen, en dat de kosten daarvoor en voor de dierenambulance, -arts en -opvang voor de eigenaar zijn. Ook is het achterlaten van een dier in een auto simpelweg strafbaar.'

    Wij kunnen het niet vaak genoeg zeggen, laat alstublieft geen dier(en) achter in uw auto!

    Dichtbij nieuwsbericht: http://goo.gl/rOx10F
    Foto: Politie Zandvoort


    Hard Work. Good-hearted. Loyalty. And Fair Play: I'm a Hufflepuff In Every Single Way.

    Volgens mij is het ook legaal om een ruit in te slaan als er een hond in zit met hitte.

    Maar ik zou zeker het raampje inslaan / hulp erbij roepen / politie bellen.
    Ik zou het iig niet negeren.


    I live for the applause, you will die for it.

    De dierenbescherming/politie bellen. Hopen dat ze gauw kunnen komen en zo niet, dan tik ik zelf dat ruitje in. Maar niet zomaar, want daar ben ik veel te schijterig voor. Jammer genoeg is de kans groter dat ik er zo voorbij loop omdat ik het niet in de gaten heb. D:


    Normaal is het gemiddelde van alle afwijkingen

    Ik zou eerlijk gezegd doodsbang zijn om een raam in te slaan maar goed. Als er een hond daar letterlijk sterft kan hij me ook niet aanvallen en is hij een heel stuk minder gevaarlijk dus heb ik het er voor over. Maar ik denk niet dat ik precies kan beschrijven wat ik doe want ik zie dit soort dingen zo gauw over mn hoofd want ik heb mn aandacht niet bij dieren en ik zie zo gebeuren dat ik dat raam niet kan in slaan met mijn kracht :') , ik roep er denk ik iemand bij met wat meer kracht en laat die het raampje wel in slaan en daarna, ja ... idunno.

    MAAR IK VIND HET WEL HEEL ZIELIG VOOR DE HOND! (:


    take risks

    Ik zou ook eerst bellen, er bij blijven en de hond in de gaten houden. Als ik merk dat het te ernstig wordt en de politie en dierenarts er niet op tijd zullen kunnen zijn, zou ik de ruit inslaan.


    Don't tell me the sky is the limit when there are footprints on the moon.