• Een jongen van twaalf jaar zou een spijkerbomaanslag hebben willen plegen op een kerstmarkt in Ludwigshafen in de Duitse deelstaat Rijnland-Palts. Dit heeft het magazine Focus vrijdag op gezag van justitiële en veiligheidsbronnen bericht.

    Voorts luidde het dat de “religieus sterk geradicaliseerde” tiener mogelijkerwijs door een “onbekend lid” van de extremistische terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) was “opgehitst of geïnstrueerd”.

    Maar op 26 november is er dan toch geen ontploffing geweest omdat de springlading - een met buskruit gevulde glazen pot - niet ontstak. Hij zou bij het vervaardigden van de bom een fout hebben gemaakt, meldde de Südwestrundfunk SWR.

    Zeer explosief mengsel
    Op 5 december deponeerde hij dan de bom in een rugzak in struikgewas nabij het stadhuis. Een alerte voorbijganger waarschuwde de politie waarna specialisten een deel van het zeer explosieve mengsel gecontroleerd tot ontploffing brachten. Toen al had de politie laten weten dat een twaalfjarige ervan werd verdacht het glas in de buurt van het stadhuis te hebben gelegd.

    Volgens Focus stelt het federaal parket in Karlsruhe een onderzoek in naar een “zware staatsgevaarlijke gewelddaad”. Ook het parket van Frankental doet onderzoek.

    Volgens de SWR zou de jongen een Duitse Irakees zijn. Hij zou via de versleutelde smartphone-boodschappendienst Telegram instructies van IS-terroristen hebben gekregen.

    Volgens de openbare televisiezender ZDF zoeken de autoriteiten nu uit in hoeverre IS op kinderen en jongeren inzet voor aanslagen in Duitsland en Europa “omdat van hen het minst van al dergelijke gewelddaden worden verwacht”


    Bron: Gazet van Antwerpen.

    Dit artikel kwam ik zojuist tegen op de Gazet van Antwerpen en schrok er eigenlijk een beetje van. Ergens had ik wel verwacht dat grote evenementen zoals kerstmarkten het doelwit zouden worden van aanslagen, maar ik had niet verwacht dat eventuele daders zo jong zouden zijn. :x


    Forget the risk and take the fall...If it's what you want, it's worth it all.

    n.v.t.

    Edit: Heb mijn reactie aangepast en verwijderd omdat ik het nog best een gevoelig onderwerp vind om er over te spreken. En vooral omdat het een niet zo'n fijn onderwerp is. Excuus.

    [ bericht aangepast op 16 dec 2016 - 15:07 ]


    Without me, his world will go on turning. A world that's full of happiness, that I have never known

    Dat is echt.. no words for it.


    Don't walk. Run, you sheep, run.