• Portus Delphini




    Portus Delphini, Stad van de Dolfijnen, Portofino. Veel verschillende namen is niet het enige wat dit kleine plaatsje aan de Italiaanse Rivièra te bieden heeft.
    Ben je klaar voor een zomer die in het teken staat van heerlijke mannen, prachtige vrouwen, een geweldig klimaat, hechte vriendschappen, een nieuwe liefde en misschien ook wel een nieuwe vijand?
    Dan is Portofino voor jou the place to be deze zomer!
    De prachtige haven van dit leuke plaatsje aan de Italiaanse Rivièra werkt als een magneet voor toeristen. Elk jaar komen er honderden toeristen – niet allemaal tegelijk natuurlijk – naar dit leuke plaatsje om hier een tijdje te vertoeven. Het heeft veel te bieden voor toeristen van elke leeftijd. Zo zijn er een aantal uitgaansgelegenheden voor jongeren en is er genoeg cultureel erfgoed voor de ouderen. Voor ieder wat wils.

    Tussen de ruim 450 inwoners, bevinden zich ook een aantal jongeren, die zich elk jaar verheugen op de zomer. De één staat hele dagen achter een ijscokar om zo een zakcentje te verdienen, terwijl de ander ligt te zonnen op het dak van het jacht van zijn of haar rijke vader. Sommigen staan te popelen om nieuwe toeristen te verwelkomen, terwijl anderen liever met de oude kliek op stap gaan.
    Ieders leven in Portofino is verschillend, maar maakt dat het oude dorpje er niet juist leuker op? I guess you’ll have to see for youself!


    __________________________________________________________________________________________________________________________

    Een aantal jongeren – waaronder inwoners van Portofino en toeristen – spenderen de vakantie op hun eigen manier. De één zal waarschijnlijk heel vaak uitgaan, terwijl de anderen liever rustig op het strand ligt te zonnen, deze keus is helemaal aan jou!
    Iedereen mag maximaal twee personages aanmaken, als je er besluit twee aan te maken, dan zou het fijn zijn als het ene personage een gewone inwoner is en de ander een toerist, zo voorkomen we dat er bijvoorbeeld maar één toerist is, terwijl er twintig inwoners zijn.
    Voor de rest zijn er nog een aantal andere regeltjes:
    - Meer dan één zin per bericht plaatsen, als het echt niet anders kan, mag je heel af en toe maar één zin plaatsen, maar liever niet.
    - Vanuit ik-perspectief in verleden tijd schrijven.

    __________________________________________________________________________________________________________________________

    Personages:

    Meisjes:
    - Ruby Astria - Exterminate (toerist)
    - Crystal Bianchi - manonlarissa (inwoner)
    - Katherine Adriana Romano - Malino (inwoner)
    -
    -

    Jongens:
    - Michael Jay Smith - xGoodwill (toerist)
    - James Hatcher - lovehopex (toerist)
    - Joe Jackson - manonlarissa (toerist)
    -
    -

    Er is geen maximum aantal, graag het aantal jongens en meisjes een beetje gelijk houden!

    __________________________________________________________________________________________________________________________

    Invullijstje:
    Naam:
    Leeftijd (17 t/m 25):
    Toerist of inwoner:
    Uiterlijk:
    Innerlijk:
    Familie:
    Extra:
    Foto’s (van personage en huis waarin deze verblijft):

    __________________________________________________________________________________________________________________________


    [ bericht aangepast op 20 april 2013 - 23:28 ]


    "The most beautiful things in life go unnoticed..."

    Naam: Michael Jay Smith.
    Leeftijd: Michael is negentien jaar oud en verjaart op 21 Mei 1993.
    Toerist of inwoner: Toerist.
    Uiterlijk: Aangezien Michael altijd lui doet, heeft hij veel tijd, of maakt hij veel tijd, om tijdschriften te lezen. Hierdoor doet hij veel kennis op over de mode wat nou precies 'in' is. Hierdoor draagt hij vaak kleding wat 'in' is en het liefst zo duur mogelijk. Maar op z'n tijd draagt hij ook gewoon voetbalbroekjes met gympen. Meestal vallen zijn heldere blauwe ogen het meest op als je hem bekijkt. Hij heeft deze van zijn moeder heeft en is hier erg zuinig op. Ook zijn bruine haar zit altijd in het juiste model en wordt vaak als 'ijdel' omschreven.
    Innerlijk: Michael is op zich een goede jongen, hij heeft veel respect voor zijn mede mens en zal niet gauw ruzie zoeken. Hij bijt wel van zich af,
    en verdedigt zich ook zeker als dat moet. Hij weet vaak juiste keuzes te maken, maar als het zwart voor zijn ogen wordt, kun je beter uit zijn buurt blijven. Hij krijgt dan een waas voor zijn ogen, en slaat mogelijk alles kort en klein. Het is gevaarlijk om dan in zijn buurt te komen, hij heeft namelijk al een keer bijna iemand gewurgd door een woedeaanval. Toch heeft hij een hart van goud en zal alles overhebben voor zijn vrienden of familie.
    Familie: Michael zijn ouders zijn al 25 jaar samen. Zijn vader, Tyler, is 45 jaar oud en geboren in Canada. Zijn moeder Noah, is 43 jaar oud. Zijn vader werkt als directeur bij een grote bank en zijn moeder is eigenaresse van een modellenbureau, waar zowel Michael als zijn jongere zusje Anna staan ingeschreven. Doordat zijn ouders non stop werken, is zijn familie nog nooit in geldproblemen geraakt. Ze hebben geld in overvloed, maar zijn ouders zijn bijna nooit in huis. Daardoor heeft Michael al sinds zijn dertiende voor Anna gezorgd, die toen tien was. Hierdoor heeft hij veel verantwoordelijkheid opgebouwd. Zijn tweelingbroer, Rafael, eveneens ingeschreven bij zijn moeders modellenbureau, is bijna nooit in huis.
    Hij studeert in Parijs, een opleiding tot modeontwerper.
    Extra: Hij heeft last van woedeaanvallen en heeft vroeger met drugs gehandeld.
    Foto’s: Uiterlijk, Plattegrond appartement .

    [ bericht aangepast op 20 april 2013 - 18:12 ]


    Hold me in your arms & never let me go.

    Naam: Ruby Astria
    Leeftijd (17 t/m 25): 17 (verjaardag: 9 april)
    Toerist of inwoner: Toerist
    Uiterlijk: Ruby heeft rood krullend haar, dat tot aan haar onderrug komt. Ze heeft bruine ogen en een heel lichte huid. Vaak draagt ze highlights, of kleurt ze stukjes van haar haar blauw. Ze is 1 meter 70, voor haar de ideale lengte. Ruby heeft ook een speciale stijl qua kleren. Ze draagt vaak Gothic, maar soms ook Bohemian en kleurrijke dingen. Op het ene moment kan ze meegaan met de trends en op het andere moment haat ze ze.
    Innerlijk: Ruby is heel vriendelijk, en zal altijd opkomen voor haar vrienden. Ze haat pesten en pesters, dit komt omdat ze vroeger heel hard gepest werd. Ze duikt vaak weg in boeken, om de echte wereld te verlaten en in haar droomwereld te leven. Ze houdt ook van schrijven, ze gebruikt het als een soort uitlaatklep. Eén van haar grootste dromen is naar Hogwarts gaan, al weet ze dat dat onmogelijk is. Ze is een grote fan van Harry Potter, Hunger Games, Inheritance Cycle en Starkid. Ze vindt Wicca heel interessant, maar is niet lid van een coven. Ze eet geen vlees, maar wel vis. Ze wil dolgraag actrice worden.
    Familie: Ruby's moeder en vader zijn gescheiden toen ze 12 jaar was. Omdat ze al oud genoeg was om te kiezen bij wie ze wou blijven, koos ze om bij haar moeder te blijven, aangezien haar vader een echte workaholic was, en ze daardoor altijd alleen zou zijn. Toen ze 13 werd heeft haar vader een klacht ingediend, omdat hij Ruby nooit meer zag. Dan hebben ze afgesproken dat Ruby elke zomervakantie twee weken op vakantie zou gaan, samen met haar vader. Haar vader, Michiel, is 37 en haar moeder, Sara, is 38. Haar moeder heeft een nieuwe vriend, en Ruby vindt hem een betere vader als haar echte vader. Om het onderscheid te houden, noemt ze haar vader 'pap', haar moeder 'mam', en de nieuwe vriend van haar moeder bij zijn echte naam, Sam. Ze is enig kind en krijgt daardoor veel aandacht. Ze is heel close met haar oma, en haar opa is twee jaar geleden overleden. Haar oma is 61 jaar oud. Haar vader kocht een vakantiehuis, en daar verblijft ze iedere vakantie.
    Extra: Ruby heeft altijd haar tablet bij, ze heeft een internet abonnement (gekregen van haar vader) en kan daardoor overal op internet. Ze is verslaafd aan de site's Tumblr en Pinterest. Ook speelt ze graag spelletjes. Ze heeft last van gemoedswisselingen, en heeft een lage pijngrens.
    Foto’s (van personage en huis waarin deze verblijft):

    Dit is Ruby;



    Dit is het vakantiehuis;



    Dit is haar kamer;

    [ bericht aangepast op 20 april 2013 - 18:49 ]

    Naam: James Hatcher
    Leeftijd (17 t/m 25): 20
    Toerist of inwoner: Toerist
    Uiterlijk: Donkerbruin haar, bruine ogen, lichte huid
    Innerlijk: James is een hardnekkig persoon, en mensen schatte hem erg vaak verkeerd in. Hij straalt arrogantie uit, maar als je hem leert kennen is die kant verdwenen. Hij is niet erg te vertrouwen, maar je kunt vaak lol met hem hebben. Hij is erg snel op zijn teentjes getrapt, maar is ook erg verlegen waardoor hij het meestal laat bij wat het is. Aangezien zijn verleden kan hij heel gevoelig zijn en is dan ook niet van het vechten.
    Familie: Mark en Floriene zijn zijn ouders. Alleen zijn moeder heeft nog contact met James, voor de rest zocht James het na zijn 16e allemaal alleen uit. Het was lastig om aan geld te komen, maar door zijn uiterlijk kwam hij uiteindelijk in contact met een modellenbureau die graag een paar foto's van hem wilde hebben. Alsnog was het moeilijk om aan zijn geld te komen en deze vakantie te betalen.
    Extra: Hij is homoseksueel, maar is vaak te angstig om het te vertellen.
    Foto’s (van personage en huis waarin deze verblijft):


    Everything is illuminated by the light of our past.

    Naam: Joe Jackson
    Leeftijd (17 t/m 25): 20.
    Toerist of inwoner: Toerist.
    Uiterlijk: Joe heeft blauwe ogen en blond, krullend haar. Hij heeft een erg simpele stijl. Hij draagt vaak een gewone broek met daarboven een simpel shirt en af en toe een vest, meer niet. Joe zweert nog steeds bij zijn afgetrapte All Stars, die hij bijna elke dag draagt. “Ze zitten gewoon ontzettend lekker”, is zijn excuus als iemand vraagt of ie nou niet eens een keer nieuwe schoenen moet kopen. Voor de rest is Joe niet al te groot, hij heeft een normale lengte, een normaal gewicht en een normaal postuur. Hij is een echte ‘boy next door’ qua uiterlijk.
    Innerlijk: Joe is niet alleen qua uiterlijk een ‘boy next door’, maar ook qua innerlijk is hij redelijk normaal. Hij is het soort jongen waar je graag vrienden mee bent. Hij is ontzettend aardig en houdt ervan om niet altijd alles serieus te nemen. Hij is altijd wel in voor een grapje en ook als je een grap bij hem uithaalt, kan hij er altijd wel om lachen. Joe is niet altijd even aardig, als mensen het bij hem verpest hebben, kunnen ze het moeilijk weer goed maken. Joe wilt mensen wel vergeven, maar dan moet hij er wel een goed gevoel bij hebben en dat heeft hij niet snel als je het bij hem hebt verpest.
    “Leef alsof er nooit een morgen komt,” is het motto van Joe. Hij houdt er totaal niet van om bij de pakken neer te zitten en zijn dag te verspillen aan dingen die hij niet leuk vindt of wat hij de moeite niet waard vindt. Hij kan ontzettend genieten van kleine dingen in het leven. Zo kan zijn dag helemaal fantastisch worden door een mooie vlinder die langs vliegt. Uit negatieve ervaringen weet hij altijd positieve energie te halen en dat is wat hem sterk maakt, volgens hem zelf.
    Familie: Joe is enig kind. Zijn ouders zijn nog bij elkaar, maar zijn vader heeft een handicap en zit hierdoor in een rolstoel. Dit heeft het leven voor Joe en zijn ouders moeilijk gemaakt. Het hele huis moest verbouwd worden en hierdoor kwamen ze in de schulden. Joe heeft een groot gedeelte van zijn jeugd moeten werken zodat hij samen met zijn moeder een gedeelte van de schulden terug kon betalen. Joe woont nu sinds zijn negentiende alleen en heeft in dat jaar genoeg geld opzij gelegd om op vakantie naar Portofino te kunnen gaan. Hij hoopt hier zo wat rust te kunnen vinden, na al die jaren dat hij heeft moeten werken.
    Extra: Joe heeft al van jongs af aan een droom gehad om de hele wereld rond te reizen. Niet in één keer weliswaar, maar hij wil zoveel mogelijk landen bezoeken. Portofino is het begin en hij hoopt dat er na deze vakantie nog veel meer reizen zullen komen.
    Foto’s (van personage en huis waarin deze verblijft):




    Joe verblijft in een pension in het dorpje zelf:


    "The most beautiful things in life go unnoticed..."

    Willen jullie gewoon in dit topic spelen of zal ik daar een nieuw topic voor aanmaken?


    "The most beautiful things in life go unnoticed..."

    manonlarissa schreef:
    Willen jullie gewoon in dit topic spelen of zal ik daar een nieuw topic voor aanmaken?


    Maakt mij niet uit.

    Maakt mij ook niks uit !


    Everything is illuminated by the light of our past.

    Naam: Crystal Bianchi
    Leeftijd (17 t/m 25): 19
    Toerist of inwoner: Inwoner
    Uiterlijk: Crystal heeft donkerbruine ogen, dezelfde kleur als haar lange lokken. Op haar neus heeft ze een aantal sproetjes, maar die zijn pas vanaf dichtbij te zien. Crystal is dun en een heel klein beetje gespierd. Haar stijl is heel afwisselend. De ene dag heeft ze hele meisjesachtige kleding aan, zoals jurkjes met bloemenprint of leuke zwierige rokjes. Andere dagen draagt ze weer hele stoere kleding, zoals shorts, oversized shirt en sneakers. Het licht maar net aan de bui waar ze in is. Ze draagt nooit zoveel make-up, ze vindt het niet nodig en ze slaapt liever een halfuur langer dan dat ze die tijd bezig is met make-up op doen. Crystal is rond de 1.70 en met die lengte is ze tevreden.
    Innerlijk: Crystal is echt een schat van een meid. Zelfs tegen mensen die ze niet mag is ze aardig, voor haar gevoel wordt iedereen daar beter van dan wanneer je maar met iedereen ruzie maakt. Crystal zou nog geen vlieg kwaad doen. Ze is wel heel beschermend en wil niet dat de mensen waarvan ze houdt iets overkomt.
    Voor de rest is Crystal altijd heel vrolijk, je zal haar niet snel verdrietig zien, maar dit komt mede ook doordat ze haar emoties niet graag toont. Ze is heel bang om gekwetst te worden wanneer ze haar emoties laat zien, dus voorkomt ze dit. Dit betekend niet dat Crystal nooit echt vrolijk is, haar lach is het grootste gedeelte van de tijd gewoon oprecht.
    Familie: Crystal’s moeder is van Amerikaanse afkomst, haar vader was Italiaans. Haar moeder had haar vader ontmoet tijdens een vakantie naar het mooie Portofino en was gelijk verliefd geworden. Twee jaar later werd Crystal geboren. Helaas overleed Crystal’s vader toen zei twee was en haar moeder is toen teruggegaan naar Amerika, omdat er voor haar geen reden meer was om in Italië te blijven. Haar moeder heeft Crystal aan de moeder van Crystal’s vader gegeven. Crystal neemt dit haar moeder nog steeds wel kwalijk, hoewel ze het zich niet kan herinneren. Toch doet het haar pijn om te weten dat haar moeder haar gewoon heeft achtergelaten. Het enige wat Crystal nu voor herinneringen aan het ouders heeft zijn foto’s, daar moet ze het mee doen. Crystal woont nu nog steeds bij haar oma in een klein huisje vlakbij de haven van Portofino.
    Extra: Crystal is vaak te vinden op een stoeterij buiten het plaatsje. Crystal houdt ontzettend veel van dieren en rijdt al vanaf haar zevende jaar paard op de stoeterij, waar ze ook een bijbaantje heeft.

    Foto’s (van personage en huis waarin deze verblijft):




    Het huis van haar oma:

    [ bericht aangepast op 20 april 2013 - 19:56 ]


    "The most beautiful things in life go unnoticed..."

    Zullen we dat dan maar gewoon in dit topic doen? Lijkt mij persoonlijk wel handiger, want dan staan ook de omschrijvingen enzo er nog bij, dat vind ik in het begin altijd wel fijn!


    "The most beautiful things in life go unnoticed..."

    Sure :3


    Hold me in your arms & never let me go.

    I think it's okay! :)


    Everything is illuminated by the light of our past.

    Okidoki. Ik denk dat het verstandig is om nog even te wachten tot er meer personages zijn en dan pas beginnen, of niet? Haha.


    "The most beautiful things in life go unnoticed..."

    - Ruby Astria, haar huis -

    Ruby legde het boek naast haar, op het bed en veegde de tranen weg. Ze huilde altijd wanneer ze haar favoriete boek las. Dat was Harry Potter en de Relieken van de Dood. Daar gaan al haar favoriete karakters dood, en The Prince's Tales is gewoon zielig. Ze legde het boek in de overvolle boekenkast en zuchte. Ze was hier net een dag, en nu al verveelde ze zich. Ze zag al een hele week op tegen deze vakantie, omdat ze dan weer bij haar vader zou zijn. Of eigenlijk gewoon twee weken alleen zou zijn, sinds haar vader op zakenreis is.
    Ze zocht in haar klerenkast haar favoriete zwarte kleedje, gekocht in een gothic winkel, en haar zwarte veterlaarzen. Ze deed haar pijama uit, trok het kleedje en de schoenen aan en liep naar haar make-up hoek. Haar vader verwende haar, met een gigantische kamer en alles wat ze wou. Dit vond ze natuurlijk niet erg, want van haar moeder kreeg ze niet zo veel, sinds ze vorig jaar haar job verloor.
    Ze nam haar zwarte oogpotlood en tekende een krul in elke ooghoek. Ze nam haar zwarte tas, stak haar tablet, haar portefuille met 20 euro in, haar zonnebril en een fles anti zonnebrand.
    Ze stapte buiten, wat makkelijk ging omdat ze langs het raam van haar kamer naar beneden kon klimmen, zonder dat haar vader haar zou zien.
    Ze liep naar het stadscentrum, recht naar de ijsjeswinkel. Die was haar favoriet. Ze liep naar binnen, kocht een chocoladeijsje en ging aan één van de tafeltjes op het terras zitten.

    manonlarissa schreef:
    Okidoki. Ik denk dat het verstandig is om nog even te wachten tot er meer personages zijn en dan pas beginnen, of niet? Haha.


    Oeps, ik ben al begonnen :D

    Oh, maakt niet uit hoor! Haha, van mij mogen we nu ook al wel beginnen hoor!


    "The most beautiful things in life go unnoticed..."