• Omdat ik zelf een grote liefhebben ben van reptielen, dacht ik dat het misschien wel een leuk idee was er een topic over te openen. Ik neem aan dat ik niet de enige ben die ze graag ziet. Zelf heb ik nog geen reptiel, maar ik ben van plan ergens in oktober of november een slang of hagedis te nemen. Ik zet hieronder enkele vraagjes die je kan beantwoorden om het een beetje vlotter te laten lopen.

    Heb je zelf een reptiel?
    -> Als je een reptiel hebt: Welk reptiel is het?
    -> Als je geen reptiel hebt: Wil je er een en welk reptiel wil je?
    Heb je misschien leuke foto's die je wil delen?

    Zelf heb ik geen reptiel, maar ik zou graag een koningspython (of ball python) willen, omdat het een makkelijk beginnersdier is en omdat ze gewoon awesome zijn. Voel je vrij me onder te spammen met foto's en tips!

    En voor de mensen die niet zo graag reptielen zien of er schrik van hebben: Je bent natuurlijk altijd welkom, misschien dat we je kunnen laten zien dat het echt leuke dieren zijn, maar blijf altijd respectvol! Commentaar zoals 'dood aan alle slangen' is echt niet nodig.


    What would Emma do?

    Oh, reptielen. Ik weet ondertussen alles over de bouw van slangen, hagedissen, schildpadden en krokodillen. Lang leve biologie en z'n zelfstudie! Maar ik vind het wel leuke beesten, ja. (:


    Even as we grieved, we grew; even as we hurt, we hoped; even as we tired, we tried

    Slangen zijn echt mijn allerallergrootste angst. (en dan bedoel ik: heel vaak nachtmerries, al haast in paniek raken als ik er een op de tv zie). Ik ben best wel geïnteresseerd in wat jullie zo mooi aan slangen vinden bijvoorbeeld.


    Zij zingen, nijgen naar elkaar en kussen, geenszins om liefde, maar om de sublieme momenten en het sentiment daartussen.

    Alpheratz schreef:
    Slangen zijn echt mijn allerallergrootste angst. (en dan bedoel ik: heel vaak nachtmerries, al haast in paniek raken als ik er een op de tv zie). Ik ben best wel geïnteresseerd in wat jullie zo mooi aan slangen vinden bijvoorbeeld.


    Persoonlijk hou ik van bijna alle dieren (alleen met enkele insecten heb ik een probleem), dus slangen springen er niet bepaald bovenuit bij al de rest, ik vind ze even leuk als alle andere dieren. Ik vind het wel heel fascinerende dieren, omdat ze volledig anders zijn dan alle andere dieren. Ze hebben een andere bouw en bewegen zich anders verder. Ze zijn bijzonder en dat vind ik mooi.
    Natuurlijk zou ik nooit een giftige slang of zo houden. Daar heb ik een eerder natuurlijke angst voor. Giftige dieren vind ik niet geschikt als huisdier, maar ik vind de reactie van veel mensen ook niet gepast. Vaak worden slangen in het wild gedood of expres overreden als mensen ze zien. Ik ben zo een keer uitgekomen op een facebookpagina van mensen die dat als hobby deden. Dan voel je toch wel even een steek door je heen gaan.
    Slangen zijn niet gevaarlijker of minder gevaarlijk dan andere dieren, en als je daar kan voorbij zien, kan je ook zien hoe mooi ze soms zijn. Dat ze echt prachtige patronen op hun schubben hebben of hoe sterk of juist fragiel ze zijn.


    What would Emma do?

    we hebben een schildpad hier, niet dat ik er aandacht aan besteed ofzo :Y)

    NaughtyDog schreef:
    we hebben een schildpad hier, niet dat ik er aandacht aan besteed ofzo :Y)


    Leuk (: Een land- of waterschildpad?


    What would Emma do?

    Een stiekeme mijn topics. :x


    Don't walk. Run, you sheep, run.

    Ik hou van baardagamen. ;3 Ze lijken een beetje op draken, zijn zo leuk en vaak ook grappig, haha.


    Your make-up is terrible

    Baardagamen zijn inderdaad echt heel leuk. Dat was ook nog een van de opties toen ik op zoek ging naar een leuk huisdier voor als ik op kot ga, maar ik ga toch voor een ball python gaan. Nu moet ik er alleen nog een vinden :') Ik denk dat een morph een beetje te duur gaat zijn, maar dat is nog afwachten. Ik heb eens een berichtje gestuurd naar een kweker.



    Wat een schatjes :3


    What would Emma do?

    Dit topic vind ik leuk. :)


    Every villain is a hero in his own mind.

    Ik weet niet of een van jullie hier iets van af weet, maar ik heb op youtube al enkele filmpjes gezien van 'ballpython unboxing'. Ik denk dat het vooral iets Amerikaans is, maar worden reptielen soms echt met de post gestuurd? Dat lijkt me echt een heel vreemd concept :')


    What would Emma do?

    Ik wou vroeger heel graag een slang later als ik alleen woon. Nu wat minder, maar ik blijf het coole dieren vinden. Als ik de kans heb om op de foto te gaan met een slang in mijn nek, wil ik dat zeker doen! Ik heb spijt dat ik dat niet heb gedaan in Vietnam. We liepen er voorbij maar zijn daar niet voor gestopt.

    Ik ben nu niet meer echt van plan om een slang als huisdier te nemen later omdat de verzorging ervan duur is en ik denk ook niet makkelijk. Ik wil sowieso een hond later die ook veel aandacht nodig hebben, dus aan 1 huisdier of zo heb ik denk ik wel genoeg. ^^

    Laatst was ik in de dierentuin en daar heb ik een leguaan of baardagaam (wat het ook was) geaaid. Dat voelde grappig. Ze zaten niet in kooien dus ze zullen niet gevaarlijk geweest zijn. ^^


    Ik wil een tuin vol egels

    Ik denk dat de kosten voor het onderhouden van slang tot slang afhangen. Bij de slang die ik wil, kost vooral de aankoop wel een beetje, omdat je ook nog een terrarium, lampen en bekleding nodig hebt. Echt het eten valt wel mee. Je hoeft ze niet zo vaak te voeren en als je diepvries muisjes of zo koopt, denk ik dat er een beetje af gaat als je er meerdere in eens koopt. Wat misschien wel een beetje kan kosten is een dierenarts, omdat je misschien beter gaat bij iemand die zich daarin specialiseert dan bij een gewone dierenarts (al ben ik hier niet helemaal zeker van).

    Ik heb zelf eigenlijk niet veel ervaring met reptielen, dus ik vind het best spannend :')


    What would Emma do?

    Zijn er mensen die weten wat de minimum afmetingen voor een terrarium voor een ball python zijn? Ik was eens aan het kijken naar een 100 x 50 x 50, maar ik wil zeker niets te klein kopen. Ik ga waarschijnlijk iets goed ruim zoeken, maar dan moet ik toch al even richtlijnen hebben.


    What would Emma do?

    Ik heb 2 Maisslangen. Een Snowcorn en een Devils Garden.


    Mijn mooie handen

    [ bericht aangepast op 18 juli 2015 - 20:43 ]

    Die zijn echt prachtig! Ik heb alleen gehoord dat je er echt voorzichtig mee moet zijn, omdat ze niet zo stevig gebouwd zijn, vooral als ze nog jong zijn. Klopt dat?
    Leuk terrarium, trouwens! :D


    What would Emma do?